#1cat2: Mollerussa, un líder invicte, ha d’anar a Nou Barris

Última jornada abans del descans amb alguna que altra sorpresa i amb els penals com a protagonistes en la gran majoria dels partits. Pel que fa a la classificació pocs canvis a la part baixa on tot continua en un mocador i on cap dels implicats ha guanyat. Tot el contrari que a la zona de l’ascens on una setmana més hi ha hagut canvi de lider

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Gran victòria de la Montanyesa que entra de ple en la lluita per l'ascens // FOTO: Àlex Fernández
Gran victòria de la Montanyesa que entra de ple en la lluita per l’ascens // FOTO: ÀLEX FERNÁNDEZ

Un liderat al qual va tornar el Mollerussa després de la seva victòria a casa davant el Sant Ildefons. Uns primers minuts igualats i amb aproximacions per a tots dos es va trencar al minut 32 amb el penal comès per Casares que va suposar la segona groga pel jugador i la seva expulsió. Putxi va ser l’encarregat de transformar la pena màxima que va donar els tres punts als seus. Amb una hora per endavant i amb un home més, els locals van passar a dominar l’encontre. No obstant això, els visitants no van defallir i van continuar cercant el gol fins al darrer minut com demostra la doble ocasió que van tenir Alabau i Younes al minut 74. La insistència, aquesta vegada, no va tenir recompensa pels homes de Javi Gómez.

Empats insuficients

Gran part de “culpa” que el Mollerussa torni a liderar el grup la tenen Viladecans i Manresa, els quals no van poder passar de l’empat en els seus respectius partits. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

Un dels emparellaments de la jornada es va disputar a Les Comes on Igualada i Viladecans es veien les cares. Els igualadins arribaven amb la moral pels núvols després de remuntar i guanyar a les Borges la jornada passada mentre que el seu rival necessitava una victòria per trencar amb dos empats seguits. En una primera part de molt de respecte per part dels dos i amb poques ocasions clares de gol, Simón al minut 10 va obrir la llauna. A la represa, Martí Just després d’una gran jugada col·lectiva i a assistència de Franco va ampliar diferències al minut 78. Quan tot semblava dat i beneït, 10 minuts finals elèctrics dels homes de Paje, dues faltes i un gran esperit de lluita els va permetre empatar el matx. Iván García al 83 i Daniel al 88 van ser els artífexs de l’heroica.

Tampoc va poder aconseguir el triomf un Manresa
que no tenia un encontre gens fàcil contra un Tàrrega immers en una dinàmica positiva i que portava 6 jornades sense perdre. El Manresa tornava a la competició després de la suspensió del seu darrer partit per l’accident de tràfic patit per dos dels seus jugadors i que es disputarà el pròxim dia 8 de desembre. Pel que fa al partit, dos gols al primer tram de la segona meitat, un per cada banda van decidir l’encontre. Sergi Soler al minut 52 va anotar pels visitants mentre que Molina al 63 va restablir les taules.

La vista posada al liderat

Amb els mateixos punts que els manresans i a dos del líder ens trobem a una Montanyesa que suma i segueix. Els grocs i negres van aconseguir una nova victòria i ja van 11 jornades sense perdre, exactament des del passat 16 de setembre. Aquest cap de setmana es va desplaçar fins a terres ebrenques per enfrontar-se a una Rapitenca que volia sumar la seva segona victòria consecutiva a casa. Un objectiu que no va tardar gaire a esvair-se quan al minut 1 Omar va marcar pels barcelonins. Poc abans del quart d’hora, un doblet de Patxi va deixar, pràcticament, l’encontre sentenciat. Al minut 40, Joan Sabaté de penal escurçava distàncies i donava una mica d’esperança als espectadors de La Devesa. Tanmateix, Maldonado al minut 51 va acabar amb qualsevol intent de remuntada dels rapitencs marcant l’1 a 4 definiu. Gran partit i gran dinàmica dels d’Andreu que entren de ple en la lluita per l’ascens a Tercera Divisió.

Triomf per trencar una dinàmica de 5 partits sense fer-ho // FOTO: @udvistaalegre

Pel mateix resultat es va desfer l’EFAC del Balaguer a domicili. L’Almacelles  va completar un matx molt seriós, ben posicionat al darrera i amb una gran eficàcia de cara a porteria. Joel Chiné al minut 10 d’un gran remat de cap va obrir el camí de la victòria. Quan tot feia pensar que el 0-2 estava al caure, Xavier Gabernet al 25 va igualar l’encontre. Un empat que es va encarregar de trencar Enrich Bosch 1 minut abans del descans. A la represa, Montoy de vaselina va tornar a batre al porter local, fent pujar l’1 a 3 al lluminós. Al minut 70, Brezmes va provocar l’expulsió de Hichem amb vermella directa per un cop de colze  i va treure un penal que va convertir Joel Chiné en el que va significar el seu doblet.

Tot igual per sota

Una mica millor li van anar les coses al cuer i rival directe del Balaguer. El Cambrils Unió va rebre al Municipal a l’Andorra amb l’obligació de sumar els 3 punts per poder continuar lluitant per la salvació i no despenjar-se. Per la seva banda els andorrans volien continuar amb la seva ratxa positiva i fer bo el triomf davant el Gavà de la setmana passada. La tarda va començar de la millor manera pels homes de Franco quan al minut 13 Avante va avançar als seus. L’alegria cambrilenca va durar poc. Primer Aaron al 18 i després Miki al 25 van capgirar el marcador. Ja a la segona meitat, Crewley al minut 52 va tornar a igualar l’encontre. Dos penals, un per a cada equip, van certificar el 3-3 final. Erik va llençar la pena màxima per part dels locals al 62 i Cristian va ser l’encarregat de transformar-la per part dels visitants al 89.

Empat, també per un Gavà que, una setmana més va desaprofitar una oportunitat per emporta-se un triomf, aquesta vegada contra unes Borges tocada per la dura derrota de la jornada passada davant l’Igualada. En uns primers 45 minuts de tempteig per part de tots dos conjunts, les ocasions més clares van recaure en els gavanencs que van poder obrir el marcador als minuts 17 i 19 però que la gran actuació del porter visitant va impedir. No obstant això, res va poder fer Roger en el gol de Joan Vázquez al 43 i que suposava l’1-0. Al minut 65, de nou Joan Vázquez va aprofitar un refús d’en Roger per tornar a perforar la porteria lleidatana. Els homes de Cazorla no van abaixar els braços i van continuar lluitant fins al final. La seva constància va tenir el seu premi als darrers minuts. Torné al 82 de penal i Sergey al 84 van signar les taules definitives.

El Sani va estrenar segona equipació amb una derrota davant el Mollerussa, nou líder // FOTO: @uesantildefons

No gaire lluny de La Bòbila, concretament a Can Vinader, es va viure un duel de ratxes negatives on s’enfrontaven un Vista Alegre necessitat d’un triomf per posar punt final a cinc encontres sense conèixer la victòria i a un Júpiter que es plantava a Castelldefels amb, només 3 dels 12 darrers punts possibles sumats. Els locals es van posar la granota de treball i van saber patir fins al final per fer bo el solitari gol de Víctor Muñoz al minut 49. Tres punts d’or que permeten als homes d’Eloy Martínez agafar aire i allunyar-se de la zona calenta de la classificació.

En el darrer partit a analitzar, el Lleida B va perdre després de 7 partits sense fer-ho. El seu botxí va ser un Vilanova que necessitava un triomf per posar fi a  una dinàmica de tres partits sense conèixer la victòria. De nou, un penal en els últims minuts va decantar l’encontre, però comencem pel principi. Els visitants van veure com, ben aviat, el matx se’ls va complicar amb el gol de Valldosera al minut 6. Un gol matiner que el filial va saber neutralitzar al minut 47 gràcies a Angerri. I, com ja avançàvem abans, una pena màxima va ser decisiva. Aleix al minut 89 va transformar el penal de la victòria dels vilanovins, els quals van acabar amb 10 per l’expulsió de Codina al minut 89 per doble amonestació. No va ser l’únic en haver d’abandonar el terreny de joc, ja que el míster local, Mena també va ser expulsat, aquest però amb vermella directa.