L’Hospitalet es complica la segona plaça

La derrota de l’Hospitalet a Santboi els fa perillar la segona posició després d’haver deixat escapar 11 punts en els darrers 5 partits de lliga. El Palamós torna a posar al Granollers en descens directe

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Vuitena derrota del CE L’Hospitalet a la Lliga/ FOTO CELH

El play-off d’ascens no ha presentat novetat quan a modificacions de llocs, però hi ha hagut sorpreses, com la del CE Hospitalet al Joan Baptista Milà o l’empat del Prat a Sant Feliu. MARCADOR 30a JORNADA i CLASSIFICACIÓ

El conjunt de Xavi Molist confirma un mal moment a la temporada i ara li perilla la segona posició després de moltes jornades consolidat. El gol de Revidiego pel Santboià a l’hora de partit li doava la victòria als de Santboià que escalen a la desena posició.

El RCD Espanyol B segueix la seva particular lliga. Ningú el pot aturar i després de confirmar que farà el play-off, segueix augmentant distància amb els rivals. Aquesta jornada guanyava a casa davant del Gavà, protagonitzant la victòria més clara de la jornada, davant del Gavà. Sense gols a la primera part, a la represa, Giner marcava ràpid per trencar les aspiracions dels blaugrana que veien com dos minuts més tard López feia el 2-0 des del punt de penal. Als darrers 10 minuts Max feia un doblet per situar el 4-0 final.

El RCD Espanyol B segueix imparable // RCD Espanyol B

El Sant Andreu és el beneficiat de la zona més alta en aquesta jornada. Victòria davant del Vilassar de Mar (3-1) per optar a la segona posició i posar-se a quatre punts del quart i cinquè classificat. Els quadribarrats aprofitaven els gols de Josue i Muñoz per marxar al descans amb un cómode 2-0.

A la represa, el partit seguiria amb clar domini local i arribava el tercer gol del migdia. Amb el 3-0 González feia el gol del Vilassar a la següent jugada però es quedarien sense poder de reacció.

L’empat de l’AE Prat el permet seguir quart però ara empatat a punts amb el Terrassa, que torna a situar-se empatat a punts amb l’equip que entra al play-off. El Santfeliuenc es posava per davant amb el gol de Prior (9′) però els potablava capgiraven el partit amb els gols de Poves (34′) i Cano (70′). Semblava que els pratencs aconseguirien la victòria però el Santfeliuenc demostrava que a casa ven la pell cara, va aconseguir el gol de l’empat quan faltaven 11 minuts pel final del partit.

El Terrassa empata a punts amb el Prat

L’AE Prat empata a Sant Feliu de Llobregat // FOTO: OSCAR YESTE

El Terrassa després de dues derrotes consecutives torna a guanyar. Marxava del camp de l’Ascó amb els 3 punts i situar-se amb els mateixos punts que el quart classificat, en un duel directe pel play-off. El Terrassa, que mai havia guanyat a Ascó ha hagut de treballar-se aquests tres punts.

Civil feia el 0-1 al minut 19 en una primera part dominada pels egarencs. A la segona l’Ascó podria haver empatat si Masqué hagués tingut més encert.

La Pobla de Mafumet baixa a la sisena posició i s’havia de conformar amb un empat davant de l’Europa a casa. Els dos equips buscaven els 3 punts per seguir lluitant pel play-off, i eren els barcelonins qui arribaven amb més necessitat. Partit disputat entre dos equips que volien guanyar. El partit acabava sense gols que per ocasions d’uns i altres, segurament el partit podria haver vist algun gol.

Diferents sensacions per Horta i Figueres que per les que traspassa el Reus Deportiu B. Els d’Horta superaven al Vilafranca per seguir en zona mitjana gràcies al gol de Tejada abans d’arribar a la mitja hora de partit, mentre que el Figueres sumava la tercera victòria consecutiva (i cinc jornades sense perdre), després de superar un rival directe com el Reus B, que només ha sumat 1 punt dels darrers 12 possibles. Feixas avançava als empordanesos de primer moment, i Pons obria avantatge amb un gol al minut 21. Fabra, al tram final reduïa distàncies (2-1).

El Granollers torna al descens directe

El Palamós aconsegueix sortir del descens directe a Primera Catalana gràcies primer a la seva victòria, i després a la derrota del Granollers a casa davant del Cerdanyola. Els baix-empordanesos respiren davant del Castelldefels. Medina era el clar protagonista a la primera part amb dos gols, el darrer als darrers segons del primer temps, que deixava el 2-0 al descans. A la represa, el partit agafaria emoció als darrers minuts quan Raigon reduïa distàncies (2-1) al minut 80. Amb el Castelldefels evocat a l’atac, Gilham sentenciava fent el tercer pels locals.

Aquesta victòria obligava al Granollers a puntuar per evitar l’avant penúltima posició però no va ser possible. Pel Cerdanyola era un partit important per aconseguir trencar la classificació per baix i situar-se a 10 punts dels quatre últims classificats. Després de no veure gols en el primer temps, els dels Canyars, que jugaven lluny de casa, guanyaven amb els gols de Martínez i Buzzo, als primers i darrers minuts del segon temps.