Xevi Melero i Rafa Rodríguez: “Volem donar un cop damunt la taula”

A tres dies per al derbi més esperat a la comarca d’Osona, parlem amb els místers de la Unió Esportiva Vic, Xevi Melero i Rafa Rodríguez. Acompanyats del seu preparador físic i home de confiança, Francesc Gallego, ens expliquen amb detall com preparen l’apassionant duel contra el Manlleu d’aquest diumenge

ENRIC ARCALÀ @enricarcala

Xevi, Rafa i Cesco, ‘hat trick’ a Vic/ FOTO: D.PALLAROLS

Quines sensacions teniu a pocs dies del derbi? Hi ha nervis?

Hi ha la tensió pròpia d’enfrontar-nos a l’etern rival, un ex Tercera, i saber que és el moment ideal per donar un cop de puny damunt de la taula. Volem conquerir la comarca i reivindicar més que mai que som el Vic.

Com pot afectar l’aturada del cap de setmana passat? Pot influir d’alguna manera?

Tots dos equips venim de guanyar, ells a casa, nosaltres a La Verneda, en la tònica de tota la temporada, en què el Manlleu es mostra molt solvent a casa i el Vic treu bons resultats lluny de la Plana. Ens anirà bé per recuperar jugadors tocats o que arrosseguen molèsties. Personalment, pensem que ens hauria anat millor jugar immediatament després de la victòria contra el Júpiter. Però, al capdavall, mai no saps si et beneficia o et perjudica.

El Vic ve d’encarrilar dues victòries consecutives, mentre que el Manlleu ranqueja a domicili. En principi, això hauria de jugar a favor del Vic.

Des de Manlleu saben que han de redreçar la situació fora de casa i deuen tenir cert neguit per aconseguir vèncer de nou a domicili. Tenim moltes ganes que arribi el moment, imposar el nostre estil de joc i endur-nos el derbi.

Quin partit us imagineu? Quin guió us espereu?

X.M.: Nosaltres voldrem imposar el nostre criteri: joc en curt, de toc, ja que tenim jugadors d’aquest estil. Esperem un Manlleu molt semblant als altres rivals que ens visiten: molt tancats a darrere, intentant sorprendre’ns a la contra i fer bona les ocasions que puguin tenir. Montañesa, per exemple, ens va plantejar un partit així, i els hi va sortir bé. Ells, per tants, estaran més aculats. Ens tocarà a nosaltres dur el pes del partit. A partir d’aquí, pot passar qualsevol cosa, ja que és un derbi, i qualsevol detall pot ser determinant.

R.R.: Tenim molts amics i coneguts a l’altre bàndol, i feia molt de temps que no ens trobàvem. El pronòstic és incert; tothom sortirà hipermotivat i també cal ser capaç de controlar impulsos i nervis, però això ja no ho podem controlar: és cosa dels jugadors. Qui tingui el cap més fred, en definitiva, s’endurà els punts. La grada bullirà, hi haurà molt d’ambient.

El Manlleu encaixa pocs gols i es mostra molt ferm en defensa. Per contra, a davant, potser no tenen les idees tan clares…

És cert. En defensa estan molt bé: han tingut algun sotrac a Montcada i a Nou Barris, però a casa en general són solvents. Un dels seus jugadors, en Jordi Pla, ens comentava que necessiten sortir amb les línies molt juntes, molt compactes i aprofitar els seus homes ràpids a davant. Hem de ser vius i aprofitar l’escenari. El Municipal és molt gran, amb molts espais, i hem de ser capaços de sorprendre’ls.

El mister manlleuenc, en Jordi Salvanyà, té el Municipal ben pamat. Segur que té clar el dibuix tàctic per mirar de fer-vos mal. A més, com a extècnic vigatà, buscarà una victòria important. Per acabar-ho d’adobar, el cas Santanera, un altre exvigatà, encara és recent. 

L’alicient i el morbo a les banquetes també hi serà present, és evident. Salvanya i Santanera tenen el seu complement ideal a la banqueta, que és Nil Tomàs. En Nil estava amb nosaltres la temporada passada, fent tasques d’scouting, i ens coneix perfectament, i això és un element a favor del Manlleu.

Una dada: el Vic no aconsegueix tombar el Manlleu en un derbi des de l’any 1987 (5-2) a Tercera Divisió. Ja toca revertir la història.

No la coneixíem, aquesta dada! Però hi ha la sensació en l’ambient, pensem, que estem en el moment ideal per fer el tomb, sobrepassar el Manlleu a la taula i marxar de vacances de Nadal per mirar amunt el 2018. No cal ni motivar els jugadors, com és lògic. Seria molt important arrencar l’any amb 24 punts. Només són tres punts, però és un derbi. I sempre que hem tingut l’ocasió de superar-los, l’hem desaprofitat. Ja toca. Anem escenari per escenari: primer toca guanyar diumenge per plantejar-nos altres fites.

Des de Manlleu s’alliberen de qualsevol pressió adduint que el Vic té més experiència a la categoria i que ells no tenen l’ascens com a objectiu.

Per a ells, un empat és un gran resultat i així ho han manifestat. Hem de buscar la victòria des del minut u.