Sant Ildefons i Viladecans, dos estils i un liderat

Liderat compartit per un Sant Ildefons que venç i convenç i un Viladecans que pateix però acaba guanyant en una jornada de molts gols i victòries visitants i on l’Igualada no aixeca el cap

Carola Ugrinovic @CarolaUgri
UE Sant Ildefons, líder a la ·1cat2/ FOTO: UE SANT ILDEFONS

Amb el debut d’Andorra i les Borges Blanques ara sí que podem dir que la lliga al grup 2 de Primera Catalana ha començat. Segons sembla, en aquest inici de temporada els equips se senten més còmodes jugant lluny de casa com així demostren les 5 victòries visitants d’aquesta jornada. (VEURE MARCADOR I CLASSIFICACIÓ)

Un dels que va aconseguir un d’aquests triomfs visitants va ser el Sant Ildefons. El líder afrontava un desplaçament complicat fins a terres lleidatanes per veure’s les cares amb el Lleida Esportiu B. Un encontre, a priori, molt atractiu entre dos conjunts que havien aconseguit els tres punts a la primera jornada. Pel que fa al partit pròpiament dit, la igualtat i la falta d’ocasions van ser les protagonistes durant la primera mitja hora però, justament abans del descans, Pulido va trencar aquesta igualtat amb un gran xut que es va colar al fons de la xarxa.

Un bon inici de segona part va propiciar el segon gol dels visitants obra de Quiles al 54. A 10 minuts del final, un gol de penal de Sergi Gómez va posar la incertesa al marcador i a la grada. No obstant el gol, les il·lusions d’empat dels locals es van desfer quan Sani, tres minuts més tard, va fer pujar l’1-3 al lluminós. Quiles amb el seu doblet va sentenciar al filial.

Si el Sant Ildefons va guanyar amb una bona renda de gols, un dels altres líders, el Viladecans ho va fer per la mínima. En la seva tornada a La Feixa Llarga, en Raúl Paje va patir més de l’esperat per endur-se els tres punts davant una Unificació que va lluitar fins al minut 90, això sí, amb més cor que encert. En els minuts inicials els visitants es van trobar davant a un rival intens i endollat però, a poc a poc, es van anar fent amb el matx i les ocasions. Una d’aquestes ocasions la va aprofitar Jorba en culminar una gran jugada per l’esquerra de Mario Cantí. Transcorria el minut 26 i amb el 0-1 el Viladecans va desaprofitar innumerables ocasions per tancar l’encontre i al final van acabar demanant l’hora. Resultat curt, encara que just pel que es va veure damunt del terreny de joc. Sis punts de 6 possibles i liderat compartit pels dos equips del Baix Llobregat.

DEBUTS VICTORIOSOS

Un liderat que tan sols poden amenaçar Andorra i Borges Blanques, tots dos amb un encontre menys. Primers partits per tots dos que deixen bones sensacions i millors resultats.

En el partit que obria la jornada i que significava el debut al grup 2 de l’Andorra, el conjunt del Principat va infligir la segona derrota consecutiva a l’Igualada. A la Borda Mateu, els andorrans van saber tancar-se i esperar el seu moment per trencar un matx on, el domini de la pilota i dels temps va ser dels de l’Anoia però, un cop més les errades defensives i el contracop van acabar sentenciant-los. Primer Nazarro al minut 33 després d’una assistència de Ludo i, més tard Cristian al 61 en superar a Lledó, van ser els golejadors de la tarda.

Començament complicat pels de Gimeno que hauran d’esperar una jornada més per aconseguir els seus primers tres punts.

Situació idèntica va viure les Borges Blanques que no podia començar millor aquest curs. Primer encontre i primers tres punts a costa d’un Balaguer el qual, encara li a d’agafar el pols a la lliga. Gols i alternances al marcador van ser la tònica d’aquest matx que es va acabar de decidir en els últims 5 minuts. Les coses es van torçar pels locals amb el gol de Joan al minut 31, fet que els obligava a remuntar l’encontre. No seria fins a la represa quan Adri de penal i Del Aguila van capgirar el marcador. Corria el minut 82 i tot semblava dat i beneït però la tarda encara portaria més emocions fortes. Pocs minuts després, dos gols, el segon de Joan i un altre d’Aitor al darrer minut van tornar a posar per endavant als de Joan Roca i aquesta vegada de manera definitiva.

TRES PUNTS DE GOLEJADA

Gols, gols i gols, aquesta podria ser la dinàmica que s’ha viscut en molts camps durant la jornada d’aquest cap de setmana.

Una de les golejades de la jornada la va protagonitzar el San Cristóbal en endossar-li 4 gols al Sants. Una golejada que el míster Oliver Ballabriga va veure des de la grada, complint així, el seu partit de sanció. El seu lloc el va ocupar Víctor Claris. En un matx que no va tenir gaire història, els de Terrasa no van tenir compassió dels visitants. Aitor, Cabrera, Hassen i Cristian es van repartir els gols en un matí golejador i plàcid a Ca n’Anglada.

Per un gol més de diferència va guanyar el Vista Alegre en la seva visita al Municipal de Vila-seca, on el conjunt local es va endur una “maneta”. Una borratxera de gols que es va iniciar al minut 29 quan Jarabo va perforar per primera vegada la porteria de Ríos. A partir d’aquí, els gols van anar caient un rere l’altre. Sacris, abans del descans va ampliar el resultat. Amb el 0-2 van finalitzar els primers 45 minuts. Durant la segona meitat, Naoufal, Peralta i Dani van tancar la golejada. La tarda negra dels d’Edu Franco va viure un episodi més amb les expulsions del mateix míster tarragoní i de Marigot per vermella directa al minut 76.

PRIMERA IMPUGNACIÓ DEL CURS

Els aspectes extraesportius no han tardat gaire a arribar i ja s’ha produït la primera impugnació de la temporada. La bomba va esclatar durant la setmana quan el Martinenc va fer pública aquesta impugnació contra el Sants per suposada alineació indeguda. I, a l’espera d’questa resolució, els diables vermells van enfrontar-se a l’EFAC a la recerca d’un objectiu comú: el seu primer triomf aquesta temporada. L’Almacelles va realitzar un encontre molt seriós davant un gran rival que va tenir en Adri Ruiz un dels seus homes més perillosos.

Dos gols, un en cada meitat, van acabar amb la resistència d’uns barcelonins que no van tenir gens de sort de cara a porteria (pilota al travesser, esfèric tret sota pals…). Jordi al minut 27 d’un impecable cop de cap i Viladegut al 74 amb un xut creuat que va fer inútil la intervenció del porter local, van ser els artífexs de la victòria lleidatana.

Els jugadors de Raúl Paje guanyen a Bellvitge /FOTO: SANDRA VERICAT

EMPAT AGREDOLÇ

Ni aspectes extraesportius, ni impugnacions ni res que no fos futbol, i només futbol va ser el que van poder gaudir els seguidors que es van apropar al Parc del Graó on van poder presenciar un encontre vistós i emocionant entre l’Alpicat i la Rapitenca.

Durant la primera meitat, les ocasions es van anar succeint en les dues porteries amb situacions clares per a tots dos conjunts. No obstant això, al descans es va arribar amb el 0-0 inicial. A la represa, l’encontre va seguir el mateix guió dels primers 45 minuts i tanta insistència davant la porteria rival va tenir la seva recompensa amb el gol de Cristian al 57 que posava el 0-1 al lluminós. Un gol de murri en aprofitar un refús a la frontal de l’àrea. Els locals no es van donar per vençuts i, Fabregat al 78 després de rematar de cap un corner centrat per Xavi Gomà va igualar el partit. Tot i uns darrers minuts bojos i frenètics on qualsevol dels dos s’hagués pogut emportar el triomf, l’1-1 ja no es va moure.

L’altre empat de la jornada el van protagonitzar Tortosa i Valls. Els tortosins es van desplaçar fins al Municipal de Bítem, camp on de moment disputaran els encontres com a locals fins que finalitzin les obres del Josep Otero, per rebre a uns vallencs que volien fer bo el punt aconseguit el cap de setmana passat. Un derbi provincial que prometia molt, tanmateix, com gairebé tots els derbis es va quedar en no res. Cap dels dos equips van ser capaços de veure porteria i el partit va concloure amb el 0-0 inicial.