L’últim tren del Martinenc passa pel derbi al Guinardó

El partit contra l’Horta serà un tot o res pels diables vermells. A nou jornades pel final, els de Miguel López han de retallar els 9 punts que els separen del seu rival el diumenge

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Martinenc-Horta és trascendental pels dos equips // FOTO: martinenc.cat
El Martinenc-Horta és trascendental pels dos equips // FOTO: martinenc.cat

Les opcions del Martinenc d’enganxar-se al tren de l’ascens a Tercera Divisió passen pel derbi del proper diumenge. Els diables vermells, en dinàmica ascendent, reben un Horta intractable a casa, on encara no ha perdut cap partit, però més vulnerable com a visitant. Els de Xavi Molist són ara segons amb 48 punts, tres per sota de l’Andorra d’Emili Vicente que té un partit més. Hi ha molt en joc, doncs, sobre la gespa del Feliu i Codina. D’una banda el liderat i de l’altra la promoció d’ascens. Queden 27 punts en disputa i el Martinenc, de perdre, acabaria 12 punts per sota del segon. Una distància enorme, pràcticament insalvable. D’aquí ve la transcendència del partit a Horta.

Els de Miguel López van començar malament la lliga, però han anat millorant el seu rendiment. De fet, no han perdut en les últimes sis jornades, en les que han sumat 14 punts de 18 possibles. Un rendiment que els ha catapultat de la zona baixa a la noble. De patir a poder somiar. I és que el Martinenc només ha perdut dos partits dels últims setze.

El dissetè enrere va ser el derbi de la primera volta al Feliu i Codina, que va acabar amb una clara victòria d’un Horta aleshores imparable (2-0). I ara, també. Set jornades sense perdre i un rendiment immaculat a casa i molt bo lluny del Feliu i Codina. Els de Xavi Molist són conscients que el pols amb l’Andorra no donarà treva. Per tant, tampoc els hi convindria una ensopegada al Guinardó, ja que tot el reguitzell de perseguidors ja estaria a sobre.