Cristian Martínez (Andorra): “Cada vegada estem més a prop de Tercera Divisió”

El FC Andorra està encadenant una ratxa positiva de resultats al llarg d’aquesta temporada a Primera Catalana. El treball defensiu i l’efectivitat al davant per part dels andorrans podria traduir-se en un ascens a Tercera Divisió que cada vegada està més a prop

DAVID PALLAROLS @davidpallarols
Cristian Martínez, el 'killer' andorrà / FOTO: DAVID PALLAROLS
Cristian Martínez, el ‘killer’ andorrà / FOTO: DAVID PALLAROLS

L’internacional andorrà Cristian Martínez Alejo milita actualment al FC Andorra de Primera Catalana. És el tercer màxim golejador del Grup 1 amb 13 gols, per sota de Sergi Arranz (UA Horta), amb 22, i Marc Masip (CF Mollet), amb 14 dianes. El ‘killer’ andorrà està liderant un equip que veu com les possibilitats d’assolir un ascens cada vegada són més reals.

Una nova victòria, aquesta vegada contra el Vic. Pujar a Tercera s’ha convertit en un objectiu?

Cada vegada estem més a prop. Tenim un equip molt competitiu i ho ha demostrat jornada rere jornada. Som líders amb un partit més [en cas de victòria de l’Horta, serien colíders amb 51 punts]. Això fa que posis més pressió als rivals directes com l’Horta o Llagostera ‘B’ i sempre et facilita les coses.

De cara al títol de lliga us queden dos desplaçaments contra rivals directes, Llagostera ‘B’ i Mollet, i rebeu el principal candidat, l’Horta. La lliga es decidirà aquí?

Evidentment. En aquelles dates quedaran menys partits i això fa que es compliqui i s’iguali més tot. L’equip ha demostrat que fora competeix bé i a casa també som forts. Hem de seguir amb aquesta dinàmica i recuperar-nos bé perquè portem una setmana dura de partits i de desgast físic.

Heu sortit victoriosos en els últims quatre partits contra el Vic. Podríem dir que sou la “bèstia negra” dels vigatans. 

El de la primera volta va ser un partit molt igualat. Ens vam avançar amb un gol a pilota aturada. Aquesta vegada, aquí hem hagut de treballar també molt i, tot i avançar-nos amb dos gols, ens han empatat, però hem reaccionat ràpid amb el tercer gol i això ens ha ajudat. Contra el Vic han estat, també els de l’any passat, uns enfrontaments molt igualats i complicats.

Quina és la clau de la dinàmica positiva de resultats que esteu encadenant aquesta temporada?

L’equip treballa molt bé defensivament i és molt seriós a darrera. A dalt tenim qualitat i velocitat que fa força mal al rival. Treballem molt la fase defensiva. Els números ho diuen: som l’equip menys golejat juntament amb l’Horta. Amb la qualitat de davant, si mantenim la porteria a zero, aconseguim aprofitar molt bé les oportunitats.

Ets el tercer màxim golejador de Primera Catalana (Grup 1) amb 13 dianes. Com ho portes?

És important per a mi personalment i també perquè demostra que estic ajudant molt l’equip. Al final esperem que això ens ajudi a aconseguir quelcom positiu que de fet és el més important.

Sorprèn que siguis davanter i portis el número 2 a l’esquena. Què té d’especial?

És el meu número preferit. Sempre l’he portat perquè m’ha agradat i em porta bones sensacions. A la selecció també el porto. Amb el temps, tampoc m’ho prenc com a res fora del normal.

Com es compaginen els compromisos internacionals amb una lliga de regional?

Crec que hem de ser conscients d’on estem. Quan estem amb l’Andorra hem de treballar molt fort i tenir uns objectius molts clars. A partir d’aquí, quan vas amb la selecció has d’intentar defensar el teu país, la teva samarreta. És un partit internacional. No té res a veure una cosa amb l’altra, ni tampoc és més important una cosa que l’altra.

La selecció andorrana portava 86 partits sense conèixer la victòria. Quina sensació se’t queda després del triomf (0-2) contra San Marino?

Era un partit molt complicat del qual se n’havia parlat molt durant tota la setmana. Vam fer un gran partit contra San Marino i se sent molta alegria per la victòria. Podem dir que vam guanyar un partit internacional que feia molts anys que no aconseguíem.

Vas ser un dels protagonistes del partit després de marcar el segon gol. Com ho recordes?

Recordo que el central va fer un control molt llarg. Vaig tenir temps de poder robar-li la pilota i al final vaig poder marcar. És un gol que al final provoca que estiguis content personalment per la victòria i l’esforç col·lectiu.

El 25 de març teniu un compromís contra les illes Fèroe. Possibilitats de guanyar en un partit oficial?

Crec que hem de ser conscients de quin equip tenim. Hem d’intentar fer un bon treball defensivament i segurament que tindrem les nostres opcions. És un partit en què hi tenim molta il·lusió dipositada, el qual estem preparant molt bé i esperem treure’n alguna cosa positiva.