L’últim heroi d’Ipurua ja és història

Juanjo Ciércoles marxa del Sabadell després de 7 temporades i 154 partits amb la samarreta arlequinada. Era l’únic jugador que quedava de l’històric ascens a Segona A

JORDI MESTRES @jordimestres7
Juanjo Ciércoles ha estat un referent a Sabadell // FOTO: CE Sabadell
Juanjo Ciércoles ha estat un referent a Sabadell // FOTO: CE Sabadell

El Sabadell ha tingut males notícies darrerament, però en l’apartat sentimental, de pertinença, poques pitjors que la marxa de Juanjo Ciércoles. La d’un referent, que va arribar el 2010 per a convertir-se en un dels pilars de l’equip de Lluís Carreras que va acabar com a campió. Un Sabadell de noms il·lustres, com Toni Lao, De Navas, Isaac Cuenca, Manu Lanzarote Puigdollers o el mateix Ciércoles. Tots plegats, van portar l’entitat arlequinada a la categoria de plata 18 anys després. El futbol professional tornava a la Nova Creu Alta i el mateix Juanjo ho va donar tot per a evitar que marxés la temporada 2014/15. Fins i tot va arriscar la seva cama i, en definitiva, la seva carrera per a salvar el Sabadell. Dos anys després d’aquella heroïcitat se’n va al Japó. Marxa un tros del club arlequinat.

Juanjo està a punt de fitxar pel FC Tokyo. De fet, en l’últim partit del Sabadell contra l’Atlético Saguntino no va jugar per a evitar lesions. Cal recordar que ha estat aturat pràcticament any i mig degut a una lesió al genoll. És per això, que el fitxatge pel nou club està supeditat a una revisió mèdica que durà a terme en els propers dies.

Aquesta temporada Juanjo ha tornat a vestir de curt, disputant 13 partits al grup 3 amb el Sabadell. Segons dades de l’estadista Miguel Ángel Rodríguez, el còmput total de disputats amb el club és de 154 en les set temporades que ha vestit l’arlequinada. Segurament, l’afició hagués desitjat que fossin molts més. Pocs jugadors s’han sacrificat més pel Sabadell que Juanjo Ciércoles.