Primera Catalana 2: Santboià, tornar a començar

Tot preparat perquè comenci una nova temporada al grup 2 de Primera Catalana amb moltes cares noves tant a les banquetes com damunt del terreny de joc i, sobretot amb nous i ambiciosos reptes per la majoria dels equips

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Nou repte per un tècnic que va tenir l'ascens a tocar, Juan Camilo Vázquez // FOTO: David Ferrer (FC Santboià)
Nou repte per un tècnic que va tenir l’ascens a tocar, Juan Camilo Vázquez // FOTO: David Ferrer (FC Santboià)

Després d’una pretemporada carregada de partits i on els conjunts s’han posat a to, ara arriba l’hora de la veritat. S’han acabat les proves i és el moment de donar-ho tot damunt la gespa. 18 conjunts amb ambicions i objectius diferents competiran i lluitaran durant aquestes 34 jornades que tenen per davant per estar el més amunt possible i no patir angoixes al final.

I la temporada no podia començar d’una millor manera, enfrontant a dos dels millors equips de l’any passat. El Lleida Esportiu B rebrà al Santboià en l’encontre que donarà el tret de sortida a la campanya 2016-17. Els lleidatans de Gerard Albadalejo, que continua un any més al capdavant del filial, volen iniciar la lliga brindant una victòria a la seva afició però no ho tindran gens fàcil. Els visitants arriben amb l’únic objectiu dels tres punts i sabent que són els favorits per l’ascens després de quedar-se a les portes la temporada passada. Potser aquesta serà l’última oportunitat de Juan Camilo Vázquez, ratificat pel president aquest estiu, per pujar l’equip a Tercera Divisió. La sabrà aprofitar?

Si la jornada s’obre amb un gran partit, diumenge podrem continuar gaudint del bon futbol amb un, a priori, partidàs que enfrontarà al Igualada i el Balaguer, tercer i cinquè classificats la campanya passada. Uns locals amb moltes cares noves i amb en Ton Major debutant a la banqueta igualadina amb la intenció d’aconseguir el primer triomf. Davant, l’equip de La Noguera, un any més amb Jordi Cortés com a tècnic, que voldrà puntuar en un dels camps més complicats. Duel més que interessant entre dos clars aspirants a l’ascens.

La plantilla del Vilanova es va conjurar per aquesta temporada en un pica-pica de germanor aquesta setmana // FOTO: Facebook CF Vilanova Oficial
La plantilla del Vilanova es va conjurar per aquesta temporada en un pica-pica de germanor aquesta setmana // FOTO: Facebook CF Vilanova Oficial

Un altre equip que no tindrà gaire marge d’error serà el Vilanova. La millor temporada pel que fa a resultats i de joc des de feia anys no van bastar per salvar el cap de Dani Gimeno que va marxar en mig d’acusacions i d’un ambient tens i enrarit. El seu lloc l’ha agafat en Joan Pallarès qui tindrà molt de treball per endavant per tornar a enganxar a l’afició i millorar el fet per Gimeno. La primera pedra en el camí serà el Viladecans de Raúl Paje que voldran puntuar per començar amb bon peu i no patir com ho fa fer l’any passat. Els vilanovins es presentaran al Municipal Nou de Viladecans no només amb una cara nova a la banqueta sinó amb una renovació gairebé total de l’equip. Veurem com arrenca aquest nou Vilanova que aspira també a ser un dels “gallets” de la categoria.

A EVITAR ENSURTS

Per la seva banda, la Rapitenca a l’igual que el Viladecans, no vol ensurts d’última hora i per aquest motiu intentarà esgarrapar els tres punts en el primer partit. Germán Inglés agafa el relleu d’en Joan Pallarés com a nou tècnic rapitenc. Els locals rebran al Vista Alegre d’un Eloy Martínez que va aconseguir convertir al conjunt de Castelldefels en un dels equips revelacions de la temporada passada i, sense cap mena de dubte voldrà estar lluitant de nou pels llocs nobles de la classificació. Ho aconseguirà?

I, si parlem de conjunts revelació, no podem oblidar-nos del Vila-seca i el Sant Ildefons. Dos equips que van protagonitzar una gran temporada 2015-16 i que en aquesta primera jornada es veuran les cares al Municipal de Vila-seca. Edu Franco contra Javi Gómez, dues grans plantilles que s’han sabut reforçar bé en el mercat d’estiu i que volen seguir consolidant-se en aquesta Primera Catalana i per què no somiar amb fites més altes.

També els equips nous a la categoria ens oferiran encontres interessants. Rubí i Morell mesuraran les seves forces en l’encontre dels “descendits”, protagonitzant un dels partits més igualat i atractiu de la jornada. L’equip barceloní entrenat per Sergio Alegre, qui agafa les regnes de l’equip barceloní després d’estar com a segon la temporada passada, voldrà començar amb una victòria el seu camí per retornar a Tercera. Pel que fa al Morell, Jesús Mariano Angoy continua al capdavant del projecte; un projecte totalment nou, ja que no continua cap jugador de la temporada passada. Aconseguiran els dos conjunts ficar-se en la lluita per aquest anhelat ascens?

San Cristóbal, campió de la Copa Catalunya amateur / FOTO: FCF
El San Cristóbal va començar la temporada amb títol / FOTO: FCF

Per contra, el Reus Deportiu B Cambrils i el San Cristobal jugaran el partit dels “ascendits”. El nou filial del Reus després de completar una excel·lent temporada culminada amb l’ascens i de la mà de Lluis Albesa voldrà donar guerra en aquesta nova categoria. Per començar rebrà al San Cristòbal, flamant campió de la Copa Catalunya, d’Oliver Ballabriga. Veurem que han d’oferir aquests dos bons conjunts.

Dels recent ascendits, els qui més complicat ho tenen en aquest primer cap de setmana de lliga són l’Alpicat i l’Almacelles. L’Alpicat de Martí Alavedra, després de dues temporades, torna a la Primera Catalana i haurà de visitar el sempre difícil camp del Suburense. Els visitants, amb Josu Julián a la banqueta, volen passar de ser l’equip revelació a lluitar per l’ascens.

Mentretant l’EFAC Almacelles, que retorna a la categoria un any més tard, rebrà al Jesús i Maria d’un Antoni Teixidó que vol consolidar al conjunt ebrenc en aquesta categoria. Per la seva banda l’entrenador local, David Giménez, intentarà que els seus jugadors donin la primera alegria a la seva afició.

Compte enrere per tots els equips que ja estan a la graella de sortida per donar inici a aquesta nova temporada que de segur estarà plena d’emoció, alegries, tristeses però sobretot de bon futbol i gols.