La segona part sempre és la bona

Moltes incògnites obertes per a la segona volta de la 2a B. 19 jornades pendents d’una competició on el futbol català espera el millor. És a dir, que ningú baixi i algun dels seus 10 representants acabi a la Liga Adelante

La UE Olot vol repetir aquesta imatge fora de La Garrotxa/ FOTO: UE OLOT
La UE Olot vol repetir aquesta imatge fora de La Garrotxa/ FOTO: UE OLOT

Aquest cap de setmana vinent donarà inici la segona volta al grup III de la Segona B. Una fase d’una Lliga en la qual els deu equips catalans presents han de millorar molt, en general, els seus registres si desitgen seguir el curs proper en la categoria de bronze.
A priori, excepció feta d’un pèssim Barcelona B, al que els diners rentaran la cara. La resta sembla que lluitarà per aquesta desitjada continuïtat. És més, Reus Deportiu, Lleida Esportiu i Cornellà parteixen amb les mateixes il·lusions i possibilitats de jugar l’ascens com el líder Vila-real B o l’Hèrcules d’Alacant.

AVÍS PEL REUS DEPORTIU

El KO contra el Cornellà en el primer partit de l’any ha de ser suficient. Més d’un any sense perdre al Municipal ha de servir d’al·licient i de toc d’atenció a un equip preparat per oferir una millor versió. De fet, ho ha aconseguit en aquesta primera volta amb números letals que mantenen el Reus com a segon màxim anotador del grup (27), al costat d’Eldense i Espanyol B, i mínim golejat (13). Extraordinària participació del porter roig-i-negre Edgar Badía.

RECORD INGRAT A LLEIDA

El Lleida Esportiu va tancar el 2015 amb una gran ratxa de vuit jornades invicte i cinc sense encaixar un gol a la porteria d’Iván Crespo. Encara que tot això sap el seu tècnic, Imanol Idiákez, que és insuficient. El record de la segona volta del curs passat està aquí present i convé no oblidar-lo: els de la Terra Ferma van perdre 27 sobre els 57 punts en joc i van acabar a 2 de la quarta plaça somiada.

EL CORNELLÀ, A REPETIR

Ningú podia imaginar que els verds quallarien l’excel·lent primera part de temporada que els ha mantingut a les places capdavanteres en diverses jornades. Les seves 5 victòries i l’empat consecutiu en les 6 primeres jornades van donar força als de Jordi Roger. Tot i això, han hagut d’acudir al mercat d’hivern després de les retirades d’històrics com Xavi Pelegrí i Antonio Hidalgo o la marxa de Xemi.

UN GRUP LLUITADOR

El conjunt d'Alvarez haurà de lluitar més aquesta 2a volta / FOTO: CE SABADELL
El conjunt d’Alvarez haurà de lluitar més aquesta 2a volta / FOTO: CE SABADELL

Espanyol B, Sabadell, Badalona, L’Hospitalet, Olot i Pobla de Mafumet saben el que els espera. Després d’una primera volta en la qual blanc-i-blaus i arlequinats no han aconseguit cap victòria fora de casa en els 10 i 9 partits que han jugat respectivament Lluis Planagumà i Miguel Alvarez coneixen el seu punt dèbil. I encara sort que a la Ciutat Esportiva Dani Jarque i a la Nova Creu Alta han sabut mostrar les seves credencials. Però tot sembla indicar que això no serà suficient si no s’aconsegueix una mica més a domicili.

Tampoc l’Olot ha estat capaç aquesta segona part del 2015 de guanyar fora de La Garrotxa. 6 empats i 4 derrotes han servit per deixar aquesta estadística a zero per part dels de Rodri, un dels millors equips de la categoria que no han vist premiat, de manera suficient, el seu esforç, A casa han caigut per la mínima davant el filial blaugrana (curiós) i l’Alcoià. Ara com ara, solament s’han reforçat amb el exriberenc Bigas.

El Badalona de Manolo González ha merescut molt més. Aquesta 12a posició a la classificació no reflecteix el futbol que practica un bon equip al qual, evidentment, li falta gol (13). Tercer conjunt que menys goleja al seu rival, els escapulats tenen un coratge que pocs li poden imitar i aquesta serà la seva aposta. La temporada passada presentaven números similars i van acabar a la 7a posició de la general amb un total curiós (37 gols a favor per 37 en contra). Aquest dimarts han confirmat l’arribada del davanter Sekou Gassama

PUJA LA POBLA DE MAFUMET
Era la incògnita del grup. Nouvingut a la categoria, els de Martín Posse han sabut trobar el seu lloc i, encara que tenen el descens molt a prop, han sabut reaccionar. Van sumar el seu primer triomf davant l’Olímpic Xàtiva a la jornada 9 després de 5 empats i 4 derrotes; a partir d’aquí, van estar 5 més sense conèixer la derrota i van donar la cara davant rivals, a priori, superiors com L’Hospitalet, Hèrcules o Atlético Levante per finalitzar amb un parcial d’1 triomf, 1 empat i 2 derrotes. Gran esforç per part d’una Pobla que ja sabia que tocaria patir.

Problemes a L'Hospitalet/ FOTO: JAVIER BORREGO
Problemes a L’Hospitalet/ FOTO: JAVIER BORREGO

L’HOSPI, EL GRAN DUBTE

Amb 9 derrotes en els 19 partits de competició, l’Hospi afronta un dur repte. Va acabar el 2015 amb moltes carències a les quals, ara com ara, intenten solucionar amb l’arribada del davanter Gerard Oliva. Difícil ho té Cifuentes a la banqueta encara que repeteixi fins a la sacietat que ell està en un projecte de dos anys. Sumar 2 victòries a casa (davant Badalona i At Balears) és un resultat molt pobre per a un equip que ja hauria d’estar conjuntat i oferir major fermesa (tercer equip més golejat, 27) . Guanyar a casa és la gran assignatura d’un Hospi que no ho fa des del passat 4 d’octubre. A partir d’aquí, han empatat enfront d’Huracán, Olot i At Levante i han perdut contra Olímpic de Xàtiva i Pobla Mafumet.

EL PÈSSIM BARÇA B DE GERARD

Ha estat la gran decepció. El filial blaugrana tornava a la segona B i mai ha donat sensació d’apropar-se a l’equip desitjat. Ni la joventut de la plantilla ni la mala sort ni la impossibilitat de fitxar serveixen com a justificació per a una planificació pèssima. La seva antepenúltima posició, producte de 9 KO (5 en el Mini) i 6 empats (3 a casa) reflecteixen el nul resultat d’un equip que els reforços – Jokin Ezkieta (Osasuna B), Moi (Sevilla B), Xemi (Cornellà), Dani Romera (Almeria), Gonçalves (Fluminense), Paik i Lee (juvenils) – han de ser determinants per sortir del pou i acabar amb la vergonya.