Ascó i Pobla Mafumet, dues places de play-off d’ascens assignades

Jornada d’emocions, de celebracions i d’un comiat. Ascó i Pobla assoleixen la promoció d’ascens matemàtica, mentre que equips diuen adéu a moltes de les opcions de lluitar pel play-off, i el Vilassar de Mar s’acomiada de Tercera amb la cara alta

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Nou líder a Tercera / FOTO: IRIS SOLÀ

Diumenge amb dos noms. Ascó i Pobla de Mafumet són els primers clubs que estaran al sorteig del play-off d’ascens a Segona Divisió B. Els ebrencs no fallava a casa i s’emportava els 3 punts contra una Montañesa que s’allunya a set punts del quart quan queden 12 per disputar-se. La Pobla, per la seva banda havia de remuntar un gol inicial del Martinenc. Finalment golejava, gràcies sobretot a jugades a pilota aturada.

L’Europa no perdona aquesta jornada i torna a guanyar setmanes més tard. Victòria al camp del Santfeliuenc que tot i la gran entrada a Les Grasses veia com segueix patint per la zona baixa. L’Europa, amb 49 punts manté un marge de quatre punts respecte al quart.

La lluita per la quarta plaça, més selectiva

La jornada 35 de lliga ha deixat alguns equips que han caigut pel camí de la lluita per la quarta plaça. És el cas de la Montañesa, i Palamós que les seves derrotes fan que és situïn a set punts, una distància molt difícil de capgirar. Si Montañesa perdia a Ascó, el Palamós ho feia al camp del Terrassa (2-1), en un partit que s’ha sentenciat al tram final. Un gol de Marchan desfeia l’empat a 1 en un aprtit amb fins a tres expulsats.

Per contra, el Terrassa segueix mostrant la seva voluntat de donar guerra fins al final tot i la seva situació complicada institucionalment parlant. La victòria els deixa empatats amb el Prat a la quarta plaça. I és que el Prat no passava de l’empat davant del Vilassar de Mar, un equip que s’acomiadava de la categoria sumant un punt contra un dels de dalt. Morales avançava de penal als d’Àlex Ros però el Prat empatava quan faltaven 3 minuts també des del punt de penal.

El Vilafranca entra de ple com equip a tenir molt en compte. Amb els seus 53 punts ha sumat tres punts màgics, davant del Figueres en un partit dels que marquen afició. El primer gol arribava al minut 65 de partit i era favorable als d‘Ivan Moreno. En dos minuts (m.77 i 78) els empordanesos capgiraven el marcador i semblava que els punts es quedarien per l’equip d’Edu Vílchez, però la fe tira muntanyes i els del Penedès sabien que era la seva darrera oportunitat. Així que en cinc minuts marcaven tres gols (Ivan Montané, Oribe i Triguero), per a deixar el 2-4, superar a la classificació al Figueres i situar-se a només 2 punts del play-off.

La derrota del Rubí posa encara més emoció a la zona alta. Visitava el camp d’un Manlleu que obre escletxa respecte Santfeliuenc, Martinenc i Castelldefels. El Manlleu dominava el partit des del minut 5 gràcies a un gol en pròpia. A la segona part s’augmentava la distància i al minut 62 el Rubí retallava distàncies, sent el 2-1 el resultat final. El Rubí es queda a dos del play-off.

Derrota del Gavà a La Bòbila contra el Masnou. Al minut 5 Enric Martínez avançava als de Miquel López i no seria fins als darrers 20 minuts que sentenciava els darrers 20 minuts de partit.

El Peralada rascava un empat al camp del Cerdanyola del Vallès. Empat amb gols (3-3). Els locals se situaven 3-1 quan faltaven 15 minuts però un penal transformat per Freixas donava ales pels de Jordi Salas, que aconseguia sumar un punt al 80′, amb un segon gol de Freixas.

La salvació es complica per a tres equips Amb el Vilassar descendit, el Castelldefels, Martinenc i Santfeliuenc perden i això els deixa en situació complicada. Mal partit del Castelldefels que va pagar car errors defensius per deixar un 0-2 a favor del Sabadell B que fa un pas endavant per la salvació. Els locals aconseguien retallar distàncies (1-2) però marxaven amb les mans buides de Els Canyars.

El Martinenc, queia clarament contra la Pobla i també pagava car els errors en defensa. El Castelldefels se situa amb 34 punts i els del Guinardó amb 36. Per contra, el Santfeliuenc no podia amb un Europa molt seriós que guanyava 1-3. Els de Sant Feliu està en situació complicada, i depèn ara dels descensos de Segona B.