El vent torna a bufar a favor del Reus

Victòria transcendental dels roig-i-negres contra l’Huracán, tercer classificat. Els tres punts confirmen el Reus com a aspirant al play-off, que ara mateix ocupen dos catalans. Són el Nàstic i el Lleida Esportiu, que es jugaran el liderat el proper diumenge

El Reus, a tocar del play-off // FOTO: Twitter Alex Colorado (@alexcolorado10)

En els pitjors moments és quan s’ha de treure el millor d’un mateix. Això ha fet el Reus. Després d’una mala dinàmica que va estar a punt de costar el càrrec a Natxo González, l’equip s’ha sobreposat a base de victòries. De la terra de ningú, s’ha arribat a la porta del paradís del play-off. L’objectiu d’un ambiciós projecte, tot sigui dit. Ara bé, per a confirmar-lo cal regularitat i evitar daltabaixos. Amb victòries com la de diumenge contra l’Huracán, es va pel bon camí.

Edgar Hernández, cada vegada amb més confiança, i el nouvingut Óscar Rico van donar tres punts de prestigi. Són 41 els que suma un Reus que retalla a dos la diferència amb el tercer classificat. Tot està en un mocador. Per exemple, l’Espanyol B, amb 39 manté opcions a la zona noble.

El filial blanc-i-blau, com el Reus i tants d’altres, ha passat durant setmanes pel pitjor moment de la temporada. Són joves, però tenen gol. Moltíssim. De fet, estem parlant de l’equip més realitzador de la categoria. Jairo i Pirulo – i molt de caràcter – van tirar endavant un partit complicat contra el Mallorca B. L’Espanyol B ha guanyat altra vegada i ara queda el més difícil: consolidar una bona dinàmica.

EN SET DIES, EL LIDERAT EN JOC

Reus, Espanyol B i la resta d’equips encara estan lluny dels dos millors del grup 3. Nàstic i Lleida Esportiu, primer i segon classificat, es jugaran el liderat a Tarragona. Tots dos van córrer sort diferent a la jornada 26. Els grana van caure derrotats 9 jornades després. El Collao va ser massa.

El tòpic d’entrenador nou, victòria segura es va complir a terres alacantines i Andrés Palop es va estrenar amb triomf a la banqueta de l’Alcoyano. Un gol de falta de Rubio va ser definitiu. No va desaprofitar l’oportunitat el Lleida Esportiu, que va retallar a només un punt la distància envers el líder.

El liderat es decidirà al Nou Estadi // FOTO: gimnasticdetarragona.com

El millor local de la categoria – 11 victòries, 1 empat i 2 derrotes al Camp d’Esports – va fer valer la seva condició. El partit contra el cuer, però, va acabar complicant-se. Semblava decidit amb els gols de Chupe i Chamorro, tot i que la diana visitant va afegir-hi emoció. El Lleida Esportiu va acabar guanyant-se la possibilitat d’arrebatar el liderat al Nàstic en l’apassionant duel directe que els enfrontarà l’1 de març.

Reus, Lleida Esportiu i Espanyol B van ser els tres únics triomfadors d’una fluixa jornada pels nostres. La va patir el Badalona, que va caure a Son Malferit. Un gol matiner de Carlos Rodríguez, una de les sensacions del grup 3, va fer anar a remolc als escapulats. Toni Lao, amb un xut al travesser, va fregar un empat que finalment no va arribar.

El play-off queda dos punts per sobre del Badalona i a quatre de L’Hospitalet. Mal moment pels riberencs, que acumulen tres derrotes consecutives. Al Rico Pérez el partit va començar bé amb un gol de Morgado, però va acabar malament. L’Hércules, que tantes vegades ha deixat escapar punts a casa, va remuntar per a tornar al play-off.

DOS EXPULSATS I UN PUNT PEL SANT ANDREU

Les expulsions van marcar el debut de Miguel Álvarez amb el Sant Andreu // FOTO: uesantandreu.cat

Els alacantins venien de perdre fa set dies contra el Sant Andreu. L’estrena de Miguel Álvarez va apuntar bones maneres, però no es va traduir en victòria. Els quadribarrats es van avançar a Paterna, però van acabar jugant mitja hora amb nou jugadors. Bon punt de partida pel nou projecte de l’andalús. Es segueix, això sí, en una inquietant plaça de promoció de descens.

L’Olot no es preocupa de mirar cap avall, però cada vegada es complica més fer-ho cap amunt. L’empenta inicial de Rodri s’ha estancat. Degut, en gran part, a la duresa de la categoria. L’Olímpic, un dels clàssics del grup, es va encarregar de fer-la valer una vegada més. L’equip de Xàtiva va endur-se els tres punts de la Garrotxa per a respirar i ofegar – de moment les ambicions de l’Olot.

Més dramàtic, classificatòriament parlant, semblava el Cornellà-Eldense. Tots dos, empatats a punts a la zona de descens, es veien les cares. La igualtat a la lliga també es va donar en un partit que va acabar en empat. El punt no serveix ni a uns ni a altres, però manté a ambdós a només un del Sant Andreu. Ara mateix el descens sembla cosa de cinc equips, tot i que mai es pot donar res per fet al grup tres de la Segona Divisió B.