#3div5: Tercera jornada amb dos fets inusuals

Tercera jornada de lliga de Tercera Divisió i alguns equips ja tenen urgències després de dues males primeres jornades de lliga. Destaquen per damunt de tot, dos partits, la Pobla-Sabadell B i Peralada-Figueres, partits fins ara mai vistos a Tercera

Un líder per mérits propis / FOTO: ÀLEX GALLARDO
Un líder per mérits propis / FOTO: ÀLEX GALLARDO

PER: FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

La tercera jornada de lliga s’obrirà a l’Ebre, al camp de l’únic representant de la zona aquesta temporada; L’Ascó. Els de Miguel Rubio vénen de tenir una de freda i una de calenta, i buscaran la segona victoria a casa, davant del Vilassar de Mar, que ha començat amb 3 punts de 6, que pot satisfer al club del Maresme.

El líder – Rubí- entrarà en joc també dissabte, ho farà amb la mentalitat de no cedir els primers punts. Davant té el Masnou, tercer classificat i que farà que el partit agafi interés. El Masnou només ha marcat dos gols però n’ha encaixt tan sols un, mentre que el Rubí està sent en aquest inici, en diferència l’equip més efectiu, amb sis gols (balanç de + 4 gols).

El Santfeliuenc – Manlleu tancarà la jornada de dissabte. A partir de les vuit del vespre les Grasses viurà un duel entre dos equips que buscaran la victoria. El Santfe no coneix la derrota (4 punts de 6), mentre que el Manlleu no coneix la victoria (1 de 6 pts)

DIUMENGE

Duel de filials mai vist a Tercera Divisió. Pobla B i Sabadell B s’enfronten per primera vegada a la historia i és una dada interessant que fa més interessant aquest duel de filials (l’únic de la categoría). Els dos equips arriben amb igual de resultats, 4 punts i amb només un gol a favor i cap en contra. Estadístiques a la mà, es preveu un duel amb pocs gols, però mai se sap amb els filials.

El Prat buscarà a casa davant del Vilafranca la primera victoria de la temporada. Pobre inici de lliga amb només un punt al seu casiller particular i només un gol a favor, mentre que el Vilafranca es va refer de la derrota inaugural amb una victoria a casa i espera puntuar per primer cop a la temporada fora de casa.

A la tarda, a les 7, derbi mai vist a Tercera. El Peralada – Figueres és un dels plats forts de la jornada. A priori arriben els dos equips amb els papers canviats i això encara dóna, si cal, més interés a un matx molt esperat.El Peralada ha fet ple de punts (6 de 6) mentre que el Figueres, a priori un dels equips forts, no ha sumat ni un punt, però tampoc ha marcat cap gol (-4 gols), i és l’actual cuer de Tercera.

Montañesa i Terrassa será un altre dels plats interessants que ens deixarà aquesta jornada de lliga. La Monta es troba a mitja taula amb 3 punts, mentre que el Terrassa només ha sumat un punt i és un dels dos equips que encara no ha marcat cap gol en les dues primeres jornades de lliga. Com a noticia, part de l’afició egarenca ha anunciat per les xarxes socials que per la protesta dels preus de les entrades, no assistirà al proper partit de lliga que el Terrassa jugui com a local.

L’Europa ha fet un bon inici de lliga. Amb quatre punts es troba a la zona alta de la categoría i s’enfrontarà aquest diumenge al Castelldefels, un dels tres equips que no ha pogut puntuar encara. La missió dels visitants és clara: intentar treure alguna cosa positiva d’un dels camps més complicats de la #3div5. L’Europa ha tret el màxim rendiment fins ara: 1 gol a favor i quatre punts a la classificació.

El rei de l’empat fins al momento és el Cerdanyola: 2 partits i dos punts, amb 2 gols a favor i dos en contra. No només és el rei de l’empat sinó que a la classificació particular, el número 2 és el seu. Rep a casa al Martinenc, conjunt que ja sap què és puntuar a Tercera Divisió i donar la sorpresa davant d’un dels equips forts del campionat, fet que l’ha situat a mitja taula.

El darrer partit será el Gavà-Palamós. Els locals es troben en vuitena posició després de guanyar i perdre un partit, mentre que el seu rival, el Palamós, que no podrá comptar amb el seu tècnic durant dos partits, encara no ha puntuat i és actualment penúltim. Prova important pel Palamós en aquest tercer partit de lliga.

Horaris

Dissabte

Ascó-Vilassar de Mar 18:00h
Rubí-Masnou 18:30h
Santfeliuenc-Manlleu 20:00h

Diumenge
Pobla Mafumet-Sabadell B12:00h (Twitretransmissió per @ElTravesser)
Prat-Vilafranca 12:00h
Peralada-Figueres 17:00h
Montañesa-Terrassa 19:00h
Europa-Castelldefels 19:00h
Cerdanyola-Martinenc 19:00h
Gavà-Palamós 19:00h

Dades
-Primer duel a la historia entre els filials del Gimnàstic de Tarragona i Sabadell
-Miguel López, entrenador Masnou i Jordi Martínez, entrenador del Palamós, sancionats dos partits
-Quatre penals transformats en les dues primeres jornades
-Quatre jugadors han marcat dos gols en dos partits: Vizuete, Garros, Adrian i Carlos Cano
-Primer derbi de la historia a Tercera entre Peralada i Figueres
-Tres equips encara no han sumat cap punt: Castelldefels, Palamós i Figueres
-Dos equips han fet ple de 6: Rubí i Peralada
-Quatre equips no han encaixat encara gols: Peralada, Pobla, Europa i Sabadell B
-Dos equips no han fet encara cap gol: Terrassa i Figueres