FCF: ‘a cop de querella’

Fins a 14 querelles ha interposat la FCF sota la presidència de Joan Soteras en els dos últims exercicis, que se sàpiga, en l’àmbit penal. Cal sumar les iniciades per temes civils i contenciosos varis per a un pressupost final molt respectable

Rubiales, Soteras
‘Catifa vermella’ per a Luis Rubiales al carrer Sicília; abans s’agenollava i l’aplaudia; ara renega// FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

Al més pur estil de Rubiales, el seu ‘amic’ i gran ‘valedor’, Joan Soteras no ha dubtat mai en el seu mandat interposar quantes demandes ha considerat necessàries. Una altra cosa és el resultat d’aquestes iniciatives que paga el futbol català, però la seva intenció inicial d’atemorir, intimidar i pressionar li ha sortit sempre malament.

Fins a 14 casos penals han passat pels diferents jutjats de Catalunya amb origen des del Carrer Sicília. Ara, sembla, que el seu investigat assessor personal de comunicació li ha aconsellat (si és possible) que renti la seva imatge davant les sentències immediates del TSJC i del Jutjat número 2 de Sabadell.

PAGA LA FCF; PAGUEN ELS CLUBS

Conceptes com a ‘amenaces’ ‘injuries’ ‘administració deslleial’ ‘apropiació indeguda’ ‘intrusisme’ o ‘revelació de secrets’ van prendre una rellevància inicial absoluta per a acabar en res. RESULTAT: 6 arxivades, 4 inadmeses, 1 retirada i només 3 encausades (una, pendent resolució pel cas ‘Robobo’ a la Catalana).

Advocada de la FCF, especialista en drets de Trànsit i de Sang i Speaker. "Si ets un advocat interessat en les lleis criminals…." // FOTO: Captura
Advocada de la FCF, especialista en drets de Trànsit i de Sang i Speaker. “Si ets un advocat interessat en les lleis criminals….” // FOTO: Captura

Clar que tots aquests processos li resulten molt barats a Soteras i Calle perquè paguen els desinteressats clubs de futbol català als qui els ‘sobra’ els diners.

Un recordatori: a l’exasesor jurídic, José Domingo Valls, li van intentar treure els colors en una Assemblea, ja que la van acusar de quadruplicar una idèntica factura. El cas es va saldar amb el pagament d’uns 200.000€ inicials i ara continua pendent la nova querella contra Soteras i alguns membres de la seva junta,

JD VALLS-M.BARBANCHO, MALEÏDES COMPARACIONS

L’equip de treball de l’exfederatiu percebia uns 400.000€ pel seu treball a la Federació i a la Mútua de Futbolistes. Ara, ‘la partida 623’ dels pressupostos parlen de 511.000€ per a 2025. Aquí han de restar la quantitat que rep l”amic’, Josep Ayuso, exregidor d’Esports de Sabadell. En l’actualitat, no sols rep uns 35.000€ bruts anuals com a representant territorial de la RFEF (40 hores setmanals) sinó que també és premiat amb 1.200€ mensuals per gràcia del seu entranyable Soteras.

José Domingo Valls, l'exassessor jurídic de la Federació i excap d'administració // FOTO: FCF
José Domingo Valls, l’exassessor jurídic de la Federació i excap d’administració // FOTO: FCF

En resum: José Domingo Valls era car, ‘caríssim’ per ser assessor jurídic i cap d’administració. Mentrestant, María Barbancho, la gran ‘especialista’ i ‘speaker’ ni administra res ni és responsable de la Mutualitat, però frega el mig milió. Entre querellats i querellants camina el joc.