El camp del CD Borgonyà ja és centenari

Si teniu l’oportunitat de passar per la ZEM de Sant Vicenç de Torelló podreu gaudir d’una instal·lació simplement meravellosa. L’entitat osonenca, amb 129 anys de vida, gaudeix avui dels 100 anys del camp

Espectacular imatge la que ofereix el camp osonenc amb 100 anys d'histpria // FOTO: CD Borgonyà
Espectacular imatge la que ofereix el camp osonenc amb 100 anys d’histpria // FOTO: CD Borgonyà

Aquest dissabte 12 és un dia molt especial per al Club Deportiu Borgonyà i per a tots els seus seguidors. I ho és, ja que es commemora el centenari del seu camp de futbol, un espai emblemàtic carregat d’història i tradició.

Fundat el 1924, l’estadi, que aquesta tarda viu el seu partit de Quarta Catalana davant de la UE Seva, ha estat testimoni de desenes d’èxits. I també de moments difícils i un sentiment de comunitat que ha perdurat al llarg de generacions.

El CD Borgonyà, que té les seves arrels a la petita colònia industrial de Borgonyà, al municipi de Sant Vicenç de Torelló, és un dels clubs més antics de la zona d’Osona.

CD BORGONYÀ, 129 ANYS DE VIDA

El club es va fundar sota l’impuls dels treballadors de la fàbrica tèxtil d’origen escocès Coats Fabra, que també van introduir la passió pel futbol en aquesta regió. El camp de futbol és un dels més antics de Catalunya i va ser construït gràcies a l’esforç dels treballadors i els dirigents de la fàbrica.

Durant aquests 100 anys, el camp ha estat el centre de la vida esportiva i social de la comunitat. Amb la seva gespa envoltada d’arbres i una graderia molt acollidora, ha estat l’escenari de partits èpics i rivalitats esportives locals. A més a més, l’estadi ha acollit nombrosos esdeveniments socials, esdevenint un punt de trobada per als habitants de Borgonyà i les zones properes.
El camp de futbol no és només un terreny de joc, sinó un símbol d’identitat col·lectiva.

IL·LUSIÓ RENOVADA

Al llarg dels anys, el CD Borgonyà ha passat per diverses etapes. Tot i els alts i baixos esportius, el club ha sabut mantenir-se en actiu gràcies a la dedicació de jugadors, entrenadors i afició. El centenari del camp coincideix amb una etapa de creixement del club ja que encara competeix en les categories regionals amb una il·lusió renovada.

Per celebrar aquest centenari, el club ha organitzat diverses activitats commemoratives, que inclouen un partit amistós amb un equip històric de la zona, xerrades sobre la història del club i la inauguració d’una exposició fotogràfica que recull imatges inèdites de les últimes dècades.

COMPROMESOS AMB EL FUTBOL I LA COMUNITAT

Aquestes activitats no només recorden el passat del club, sinó que també miren cap al futur amb optimisme. Aquest centenari és un homenatge a totes les persones que han format part del club, generació rere generació, han omplert el camp de futbol de Borgonyà amb la seva passió i suport incondicional.

Amb aquests 100 anys, el Club Deportiu Borgonyà no només commemora la seva història, sinó que també reafirma el seu compromís amb el futbol i la comunitat.