2ª Edició de la Lliga Èlit, per Santi Triguero

Ningú millor que l’extraordinari Santi Triguero per a opinar sobre el curs 2024-2025 de la Lliga Elit. El mestre té suficients arguments per a posar en situació a tots

Santi Triguero, una institució i un exemple del futbol català, escriu sobre la Lliga Èlit // FOTO: Gerard Muñoz ( @elprimer_cat)
Santi Triguero, una institució i un exemple del futbol català, escriu sobre la Lliga Èlit // FOTO: Gerard Muñoz ( @elprimer_cat)

@SantiTriguero11

redaccio@futbolcatalunya.com

25 anys en actiu, 11 samarretes, 880 partits, 322 gols marcats i 90 minuts inoblidables amb la Selecció enfront de l‘Argentina (2008). Dir Santi Triguero és a dir història i present del nostre futbol català. Com a tècnic ja s’ha estrenat en les banquetes d’Igualada i Vilafranca i ara és un espectador de luxe.

Al mestre vilanoví li hem demanat una reflexió general sobre la Tercera Federació i la Lliga Elit. VEURE MERCAT LLIGA ELIT 2024-2025

PARLEM DE LA LLIGA ÈLIT (SANTI TRIGUERO)

La Lliga Èlit vol ser equivalent o tornar als orígens  a l’antiga 1aCatalana quan només hi havia un sol grup a tot Catalunya de 20 equips. Clar, amb la diferència que ara la Lliga Èlit equival ( a la 6a categoria del Futbol a Espanya) un símil  a l’antiga Regional Preferent de l’època.

Per això soc partidari de crear l’opció d’ un 2n grup de 3RFEF a Catalunya com ja tenen altres comunitats autònomes( però aquesta és només la meva humil opinió).

Penso que és una categoria que serveix de filtratge per accedir a la 3a RFEF i amb un format de 16 equips (molts d’ells ex 3a i equips històrics del Futbol Català) i on el format, permet fins al 6è classificat aspirar a pujar de categoria i on del 13è al 16è baixarien a 1aCat.

Això farà que sigui una lliga molt igualada, competitiva i on qualsevol equip estigui lluitant per enganxar se al Play off d’ascens o lluitar per voler sortir de les zones de descens fins l’últims jornada.

La UE Castelldefels, sense la direcció de Miki Carrillo, és un dels favorits i compta amb el exSantboià, Ivan Castillejo // FOTO: UEC
La UE Castelldefels, sense la direcció de Miki Carrillo, és un dels favorits i compta amb el exSantboià, Ivan Castillejo // FOTO: UEC

ASPIRANTS A L’ASCENS

Per mi, els possibles aspirants a l’ascens podrien ser: Horta, Figueres, i Vic per la bona campanya
de l’any passat; també Pobla Mafumet, Vilafranca, Rapitenca i Castelldefels per l’obligació de recuperar la categoria perduda la temporada passada.

També penso que hi haurà algun equips històrics que volen aspirar a pujar a 3aRFEF, per diversos motius com urgències  històriques o per pressupost. És a dir: Vilanova, Manlleu, Valls, Rubí.

L'equip ebrenc vol tornar amb urgència a Tercera RFEF // FOTO: UE Rapitenca
L’equip ebrenc vol tornar amb urgència a Tercera RFEF // FOTO: UE Rapitenca

EQUIPS ‘REVELACIONS’

Atents també a possibles equips ‘revelació’ com Atl. Sant Just o San Mauro. I també a la lluita per les  4 places de descens més les possibles de descens compensat.

Serà una lliga entretinguda i atractiva  fins l’última jornada.

Veurem que passa!! Estaré i us encoratjo a estar pendents de les dues lligues.

Emoció fins la darrera jornada no en faltarà, us ho puc ben assegurar!!. Salut i futbol!!