Vilassar i Girona C s’entonen pel tram final

Els dos primers classificats no estan disposats a cedir. Quatre equips amb 37 punts i ni San Juan Montcada i ni Farners no es rendeixen

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
La Jonquera va fer un nou pas de gegant a la recerca de la permanència // Foto: @RadioEsportsRub

Quatre partits. O el que és el mateix: dotze punts. Això és el que li queda en joc al Grup 1 de Primera Catalana. I els dos líders sembla que no volen abandonar les posicions de privilegi. Vilassar de Mar i Girona C han estat, durant tota la temporada, al capdavant de la taula i arriben al tram final de la temporada amb l’objectiu d’acabar entonats aquest últim mes.

A més, tots dos han ensopegat en les darreres jornades, però sembla que els dubtes s’han esvaït. En el cas del Vilassar, l’equip del Maresme va derrotar per la mínima el Lloret al Xevi Ramon. Un solitari gol d’Albert Puntí, en pròpia porteria, va ser suficient per sumar els tres punts i mantenir el lideratge del grup, amb quatre punts de marge sobre el Girona C, que es va desfer del Can Vidalet amb comoditat. Uri Santos i Ferran López van encarrilar el matx a la primera meitat. Quan el partit ja agonitzava, Uri Santos, amb dos gols més, va sentenciar el duel. El Can Vidalet, amb 34 punts, encara conserva opcions de salvar-se.

Farners i Palamós van empatar a La Selva i van sumar un punt del tot insuficient per ambdós equips. Toni Gamell va avançar el degà passada la primera mitja hora de joc, però el Farners no es va rendir i, gràcies a una diana de Gerard Gómez al 87’, va aconseguir el tercer empat consecutiu, que no li serveix per sortir de la zona de descens. El Palamós, que no ha guanyat cap dels últims tres partits, perd una nova oportunitat de perseguir l’estela del Girona C i es queda tercer amb 49 punts.

El Banyoles no va poder completar el ‘sorpasso’ i es queda quart, després de perdre a domicili davant el Manlleu. Després d’una primera part sense gols, Martí Soler va establir l’1-0 definitiu al minut 77 per donar els tres punts al conjunt osonenc. Els quadribarrats, després de tres derrotes seguides, tornen a somriure i sumen 40 punts. Els del Pla de l’Estany es mantenen quarts amb 48.

El San Juan Montcada es resisteix a perdre la categoria. Pardo va obrir la llauna al 71’, però els vallesans van disposar d’un penal a l’últim minut i no el van desaprofitar. D’aquesta manera, el San Juan va esgarrapar un empat que li és insuficient, ja que continua en descens a set punts de la salvació. I en queden 12 en joc. La Guine, per la seva banda, és cinquena amb 43 punts.

El Tona ha arribat en forma al tram final de la temporada i ho va demostrar aquest cap de setmana, en què va vèncer el Sabadell Nord i va segellar la seva permanència al Grup 1 de Primera Catalana. Els quadribarrats van tenir un partit molt complicat davant un Sabadell Nord que va plantar cara fins al  gol de Pol Vilaregut al 75’. Nil Salarich, al 86’, va sentenciar el matx. Els vallesans han perdut quatre dels darrers cinc partits i són vuitens amb 40 punts.

Quatre equips amb 37 punts!

Un punt sembla insuficient per als de Cámara/FOTO: UE Vic

En el duel de necessitats, Vic i Sant Cugat van sumar un empat que no deixa content a ningú.  Els dos equips estaven fora del descens, tot i que amb un marge molt estret. Max Morell va avançar els vigatans, que van tornar a disposar de moltes ocasions per tancar el partit. Naoufal El Ghrim, just abans del descans, va empatar el duel, que es va poder decantar per qualsevol equip a la segona meitat. Dotze setmanes sense perdre pel Vic, que tot i això encara haurà de remar per assolir la salvació. El Sant Cugat n’acumula quatre i té els mateixos punts que el Vic: 37.

L’Argentona es resisteix a perdre, matemàticament, la categoria. Els homes de José María Jiménez van tirar d’orgull per, després de cinc derrotes seguides, sumar de tres davant un Llagostera B que s’ho estava jugant tot. Adri Álvarez, per partida doble, va posar per davant el seu equip a la primera meitat. Els del Maresme van saber aguantar el marcador tot i jugar fora de casa. Mustapha Kanteh, al darrer minut, va posar picant al matx, però als blaugrana se’ls va acabar el temps. L’Argentona continua penúltim i no depèn de si mateix, però ha demostrat que ho lluitarà fins al final. El Llagostera, amb 37 punts, se situa dos per damunt del descens.

Per últim, La Jonquera va fer un pas de gegant cap a la salvació. El conjunt fronterer va superar el Rubí a Can Rosés gràcies a una agitada primera part. Sergi Estrada va avançar els locals, però els gironins es van refer. Ángel Hernández, al 10’, i Pol Compte, al 22’, van capgirar el marcador. Amb aquest empat, els fronterers acumulen set partits seguits puntuant i són fora del descens amb 37 punts. El Rubí, que ha perdut quatre dels darrers cinc duels, té els mateixos punts, 37, però està en zona de promoció de descens.