Triomf històric de l’Argentona a Primera Catalana

El conjunt del Maresme va sumar la primera victòria en la categoria. Girona C i Vilassar de Mar continuen líders. Tercera seguida per La Jonquera

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
L'Argentona ja sap el que és guanyar a Primera Catalana // FOTO: @parlemdesports
L’Argentona ja sap el que és guanyar a Primera Catalana // FOTO: @parlemdesports

S’ha fet esperar, però ja és aquí. No parlem de l’arribada el 1977 del president Josep Tarradellas a Barcelona després d’un exili de gairebé 40 anys. No. Es tracta de la primera victòria de l’Argentona al Grup 1 de Primera Catalana. És el primer triomf del curs pels del Maresme, però també ho és en aquesta categoria. Tota una fita.

El botxí va ser el Farners, últim classificat. I l’heroi, Joan Planas, autor d’un doblet que va ser definitiu (22’ i 35’). Edu Benito, encara a la primera meitat, va retallar distàncies, però l’Argentona es va mantenir ferm i va poder sumar els primers tres punts de la temporada. Gràcies a tres empats més ja en suma 6, i veu la llum al final del túnel. Tot el contrari que el Farners, que de moment s’ha de conformar amb l’únic punt que té. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIONS)

Mentrestant, la zona alta es manté immutable. Els dos líders, Girona C i Vilassar de Mar, són sòlids, estan ben treballat, anoten amb facilitat i, sobretot, encaixen pocs gols. Concretament, només han hagut de recollir la pilota de la seva xarxa en 4 ocasions. I aquesta dada en una categoria tan igualada és un tresor.

El filial gironí va vèncer el Tona a domicili i en una hora ho tenia liquidat. Toni Rossell, Uri Santos i Miki Poveda van ser els autors de les dianes de l’equip d’Àxel Vizuete, que ja s’enlaira fins als 24 gols anotats en només 9 jornades disputades. Per la seva banda, el Vilassar va derrotar el Banyoles al Pla de l’Estany. Un solitari gol de Mendoza, al minut 79, va ser suficient pels blanc-i-vermells, que es van endur els tres punts i es mantenen en el coliderat.

El Manlleu continua perdent pistonada respecte dels dos líders del Grup 1 de Primera Catalana. L’equip osonenc només ha guanyat un dels darrers cinc partits i ja és a set punts dels punters. Aquest cap de setmana es va veure sorprès pel Sabadell Nord, que va vèncer gràcies a un solitari gol de Dani Muela. Els del Vallès Occidental acumulen tres triomfs en les darreres quatre jornades i són cinquens a la taula amb 15 punts, un menys que el Malleu.

Els mateixos punts que el Sabadell Nord, 15, té el Can Vidalet, que no va poder donar una alegria a la seva afició i va acabar empatant a zero amb el Vic, en un partit força ensopit. Ja són tres jornades sense guanyar pel Can Vidalet, que va començar el curs com un tret. Els vigatans continuen a la zona mitjana de la classificació.

El Palamós continua escalant posicions a la taula. Els de la Costa Brava van derrotar el Lloret a domicili i van sumar la quarta victòria de la temporada. Pep Soler, de nou, va avançar els visitants, però Rubén Martínez va empatar passada la mitja hora de joc. Abans del descans, Uri Vila va donar els tres punts al Palamós, que és vuitè amb 14 punts. El Lloret, després de quatre jornades sense guanyar, cau a la sisena plaça amb els mateixos punts.

La Jonquera, definitivament, ja ha arrencat la Primera Catalana. Després d’un inici per oblidar, els fronterers sumen tres triomfs consecutius i se situen a la zona mitjana de la taula. Tres victòries per la mínima (2-1, 1-2 i 1-0) i amortitzant al màxim els gols a favor. En aquesta jornada van derrotar el Sant Cugat, que portava tres empats seguits i ja fa un mes que no guanya. Ambdós tenen 13 punts a la zona tranquil·la de la classificació.

‘EMPATxats’ de gols

Partit ple d’alternatives a Nou Barris que va acabar amb empat a tres // Foto: Félix Sancho

Per últim, el Guineueta – Rubí i el San Juan Montcada – Llagostera B van acabar amb el mateix resultat: 3-3. Dos empats amb alternatives, dos partits vistosos i quatre punts a repartir entre quatre equips. D’una banda, els de Nou Barris van rescatar un empat al temps de descompte. I és que el Rubí se les prometia molt felices, ja que va marxar al descans amb 1-3 a favor. Però un doblet de Youssef, l’última diana a les acaballes, va establir el definitiu 3-3 a l’electrònic.

D’altra banda, el San Juan Atlético Montcada  també va igualar el duel davant el Llagostera B a les acaballes del matx. S’havia arribat amb 2-2 al marcador al minut 86’, però dos gols en un minut, un per a cada equip, van provocar que l’electrònic reflectís el 3-3 definitiu. El punt és insuficient per ambdós equips, que continuen a la zona baixa de la taula.