San Juan At. Montcada i Sabadell Nord escalfen la #1cat1

Una setmana més, pluja de sorpreses al Grup 1 de Primera Catalana. Canvi de líder, bufetades a la zona mitjana i patiment per evitar el descens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
La remuntada del Sabadell Nord va ser èpica // Foto: Twitter Sabadell Nord

El futbol és imprevisible. I molt més en aquestes categories del futbol català. Perquè a quina divisió pot passar que l’últim classificat derroti el líder de la categoria? A Primera Catalana, evidentment. I això és exactament el que va passar en aquesta vint-i-cinquena jornada de competició, fet que va provocar un canvi de líder. Ara ho és el Vilassar de Mar, que no va poder passar de l’empat al sempre complicat camp de la Guineueta (1-1). Encara que els del Maresme es van avançar al marcador, Andy Gorfinkel va igualar el marcador a les acaballes del matx. La Guineueta de Luis Gallego, que acumula tres jornades sense guanyar, és novena amb 33 punts. El Vilassar ara comparteix lideratge amb el Girona C, que va punxar inesperadament.

La sorpresa de la jornada, com explicàvem, va arribar al Municipal Can Sant Joan, on el San Juan Atlético Montcada va superar tot un Girona C, que arribava líder i amb només dues derrotes al seu caseller. Els vallesans, que no havien guanyat cap dels darrers vuit partits, van colpejar primer mitjançant Albert Jiménez. Els d’Àxel Vizuete van reaccionar deu minuts més tard, però Marc Gràcia va fer el definitiu 2-1 al minut 80. Amb aquests tres punts, el San Juan Montcada encara somia amb una salvació que continua sent una quimera. Per la seva banda, el Girona C cedeix el liderat, encara que està empatat a punts amb el Vilassar.

El Palamós va perdre l’enèsima oportunitat per apropar-se als dos primers classificats, després de perdre a La Jonquera (2-0). Arnau Garcia va anotar dos gols en vuit minuts i el partit va morir. El Palamós ja no va tenir reacció i es queda tercer a 10 punts de les dues bèsties de la categoria. La Jonquera, catorzè amb 29 punts, dóna un pas més cap a la permanència, ja que duu dues victòries seguides.

Heroïcitat descomunal del Sabadell Nord (5-2). El conjunt vallesà va demostrar que li sobra caràcter i va aprofitar la punxada del Banyoles per assaltar la quarta plaça del Grup 1 de Primera Catalana. I és que el Sabadell Nord va marxar al descans perdent 1-2 davant el Lloret. A més, Ivan Ruiz va ser expulsat al 38’. Amb tots aquests ingredients, era difícil imaginar que el Sabadell Nord pogués anotar quatre gols per capgirar el marcador a la segona meitat: un de Dani Muela i hat-trick de Jairo Díaz. El Lloret, que acumula dues derrotes seguides, és sisè amb 37 punts.

El Banyoles continua abonat a l’empat. I és que és el tercer empat consecutiu –el segon seguit sense gols– de l’equip del Pla de l’Estany. Aquest cap de setmana, davant el Farners, avantpenúltim classificat, tampoc va trobar el camí del gol i va sumar un punt que el manté a la cinquena posició.

L’alegria del San Juan At. Montcada i la desolació gironina // Foto: Twitter Temps Afegit

El Rubí va assaltar el Municipal de Tona i cada cop és més a prop d’assolir la permanència (1-3). Carles Montoro va obrir la llauna pels vallesans, que acumulen tres partits sense perdre. El Rubí, però, no va poder encarrilar el partit fins a la segona meitat, quan Kiki va augmentar la diferència des del punt de penal. Veli Noguera va escurçar distàncies i al temps afegit el mateix Carles Montoro va sentenciar el duel. El Manlleu té els mateixos punts que el Rubí: 34.

El Manlleu va realitzar un partit molt seriós i el va sentenciar a la primera meitat (3-0). El Llagostera B va tenir la possessió durant gran part del matx, però als gironins els va faltar encert en els metres finals. Aitor Angulo, Raúl Campayo i Carles Roura van ser els golejadors en el còmode triomf del Manlleu, que continua allunyant-se de la zona de descens. El Llagostera B també haurà de seguir remant per salvar la categoria.

El Vic es va endur els tres punts de la seva visita a l’Argentona (0-1). El conjunt d’Albert Càmara va dominar el matx i va tenir les ocasions més clares del partit, però els vigatans no van poder respirar fins al 73’, quan Peque va transformar el penal pel Vic, que el deixa dotzè amb 30 punts. A més, els osonencs ja acumulen set partits sense conèixer la derrota. L’Argentona, per la seva part, es queda penúltim amb 22 punts.

I el Sant Cugat que, definitivament, s’ha ficat en problemes. I és que els vallesans acumulen quatre derrotes en les darreres cinc jornades de lliga, una ratxa que els col·loca quinzens amb 29 punts, amb problemes per assolir la permanència. El Can Vidalet va aprofitar la mala dinàmica del Sant Cugat per atropellar-lo (5-0), amb dianes de Marc Prats, Javi Eslava, Raúl Capitán, per partida doble, i Crisantos Owono. El Can Vidalet, que ha guanyat en tres de les últimes cinc jornades, és tretzè amb els mateixos punts que el Sant Cugat.