Qui vol el liderat de la #1cat1?

Els dos primers classificats tornen a fallar i obren el ventall. Tres punts d’or per Farners, La Jonquera, Llagostera i Guineueta

VÍCTOR LLUCIÀ
El Vic es va tornar a oblidar dels gols // Foto: David Pallarols

El Vilassar de Mar conserva el liderat del Grup 1 de Primera Catalana ‘de penal’. Els del Maresme van empatar a un a casa davant un Banyoles que va dificultar moltíssim la feina al conjunt local. Edgar Gilham va inaugurar el marcador ben aviat, al minut 9. Tothom al Municipal Xevi Ramon era conscient que no es podia fallar a casa, però el Banyoles va estar molt ben plantat. Fins que va arribar el 90’. Toni va fer penal a Sofi i Fran Fuentes, des dels onze metres, no va fallar.

D’aquesta manera, el Vilassar va rescatar un punt que el manté líder, gràcies a l’empat del Girona C. El Banyoles, que duu quatre empats consecutius, és quart.

El Girona C va desaprofitar una bona oportunitat per tornar a ser líder en solitari. I és que els homes d’Àxel Vizuete van empatar a casa davant el Tona (1-1). Aleja va avançar el filial blanc-i-vermell al tram final de la primera part. Lluc Banús, al 67’, en pròpia porteria, va propiciar l’empat tonenc. El Girona C continua amb els mateixos punts que el Vilassar (53). El Tona acumula tres jornades sense guanyar i encara haurà de remar de valent per assegurar-se la permanència.

El Palamós va vèncer per la mínima a casa davant el Lloret (1-0) i continua capficat en què el somni és possible. Però, de veritat ho és? Vilassar i Girona C estan a vuit punts quan falten encara vuit jornades per disputar-se. Adri Salas, quan el partit ja agonitzava, va fer l’únic gol del partit i manté viu el Palamós, tercer amb sis punts de marge sobre el Banyoles. El Lloret és sisè, però acumula tres derrotes seguides.

La Guineueta va aconseguir un triomf èpic a Can Rosès davant el Rubí (1-2). Després d’un primer acte sense encert de cara a porteria, els de Nou Barris van obrir la llauna mitjançant Dani Juan. Dos minuts després va arribar el gol de l’empat local, obra d’Óscar Uroz. A partir d’aquest moment el Rubí va ser el dominador del duel, però els de Luis Gallego van saber patir i van trobar la recompensa del gol. Makay, que tornava després de tres mesos lesionat i que feia 30 segons que era al terreny de joc, va establir el definitiu 1-2 al 86’.

La Guine es dispara a la classificació amb 36 punts i cada cop té més a prop la salvació. El Rubí, amb 34 punts, trenca una dinàmica de tres partits sense perdre.

El Manlleu va derrotar el Sabadell Nord i, amb 37 punts i dos triomfs seguits, respira tranquil a la setena plaça. Encara, però, haurà de remar per assolir la salvació matemàtica. La diana de Martí Soler li permet agafar més oxigen i distanciar-se de la zona calenta de la taula. El Sabadell Nord, tot i la derrota, continua en una confortable cinquena posició.

La remuntada de La Jonquera està sent colpidora. El conjunt fronterer ha sumat nou punts dels darrers nou en joc i ha aconseguit, de moment, fugir del descens. En aquesta jornada, a més, va batre el Sant Cugat, un rival directe, a domicili (1-2). Els gols, però, es van fer esperar. Arnau Garcia va obrir la llauna per La Jonquera al 46’, però Marc Pascual va empatar deu minuts més tard. Passada l’hora de joc, Ramon Masó va establir el definitiu 1-2 que deixa els fronterers onzens amb 32 punts. Els vallesans baixen a la setzena plaça amb 29.

Vic i Can Vidalet no van passar de l’empat sense gols al partit disputat a la capital d’Osona. El duel va anar de més a menys, però ambdós equips van dominar en algun tram del matx i van tenir ocasions per obrir el marcador. El resultat és insuficient pels dos, però els permet mantenir intactes les opcions de permanència a la Primera Catalana. Els d’Albert Càmara fa vuit jornades que no perden i són tretzens amb 31 punts. El Can Vidalet, per la seva banda, és quinzè amb 30 unitats.

El Farners va fer una passa vital per assolir la salvació a final de temporada. I és que el conjunt gironí va golejar l’Argentona a casa per 4-0. Ricard Solà, Guillem Cornellà i Fran Pérez van sentenciar el matx a la primera meitat. Carles Sala, a les acaballes del partit, va arrodonir la golejada pel Farners, que arriba en forma al tram final de la temporada, ja que acumula quatre victòries en les darreres set jornades. L’Argentona, en canvi, sembla condemnat al descens.

Per últim, el Llagostera B va trencar la dinàmica de tres jornades sense guanyar i va vèncer el San Juan Atlético Montcada en un duel clau per evitar el descens (3-2). El duel va tenir moltes alternatives i es va acabar decidint amb una diana en pròpia porteria d’Álex Fernández al darrer minut de joc. D’aquesta manera, els gironins sumen 34 punts, tres més que la zona de descens. Els vallesans, en canvi, continuen tancant la taula amb 20 punts.