#1cat1: L’ensopegada del Girona C deixa via lliure al Vilassar

Jornada triomfal pel Vilassar de Mar. També pel Sant Cugat, el San Juan Montcada i el Llagostera, que són una mica més a prop dels seus objectius

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Un monstre va visitar el Girona C // Foto: Pere Bagué

Només sis jornades queden perquè finalitzi la temporada. Sis finals. Sis partits a vida o mort per a molts equips de la lliga que encara no han assolit els seus objectius. La lluita pel descens està sent acarnissada.

I és que un bon grapat d’equips encara no ha assegurat la permanència. A la zona de privilegi, el Vilassar de Mar cada cop té més cara de Tercera Divisió. El conjunt blanc-i-vermell és encara més líder del Grup 1 de Primera Catalana.

El conjunt del Maresme és, sense cap mena de dubte, l’equip més sòlid de la categoria. I ho va tornar a demostrar el passat cap de setmana enfront del Can Vidalet. Killian Villaverde va anotar l’únic gol del partit al minut 4. A partir d’aquell moment, els blanc-i-vermells van ser dominadors del matx. Amb 59 punts, li treu sis al Girona C, que s’ha desinflat a les darreres jornades. El Can Vidalet ja duu tres jornades sense guanyar i continua en descens.

Cop molt dur pel Girona C. I és que els homes d’Àxel Vizuete veuen com el tren de l’ascens directe es va allunyant a poc a poc. El banyoles va sorprendre el filial gironí i va vèncer per 1-2 en un gran partit de futbol. Éric Gispert va inaugurar el marcador a la primera meitat i Marc Viade va fer el segon al 57’. El Girona C va tirar d’orgull, jugant a casa, i Aleix Feixas, de cap, va escurçar distàncies, però el marcador ja no es va moure. Un triomf que manté el Banyoles quart i deixa el Girona C segon a sis punts del Vilassar.

El Sant Cugat va superar el Palamós a casa (2-1) i fa una passa vital en la seva lluita per evitar el descens. Els gironins es van avançar a l’electrònic mitjançant Genís Balaguer, però els vallesans van remuntar en un boig tram final de partit. Primer Mauri Alfaràs, després d’un servei de córner, va empatar el duel al 82’. I al descompte, Pablo Beguer va tornar a ser l’heroi del Sant Cugat amb una diana al temps afegit. Els roig-i-negres, que sumen dues victòries seguides, es col·loquen desens amb 35 punts. El Palamós perd una nova oportunitat d’apropar-se al playoff i es mantè a cinc punts del Girona C.

El San Juan Atlético Montcada té una vida extra. Després de sumar 9 dels darrers 12 punts en joc, els vallesans estan més vius que mai, tot i sumar 26 punts i continuar penúltims. Aquest cap de setmana, a més, van vèncer el Sabadell Nord, la revelació de la temporada. Albert Jimeno, amb un hat-trick, va ser l’heroi del partit. Toni Santiago i David Olid també van participar en la golejada del San Juan Montcada (5-1).

El Llagostera va fer una nova passa de camí a la permanència a Primera Catalana davant una Guineueta que venia llançada després de guanyar el líder. Álex Cobos, abans del descans, va inaugurar el marcador. La Guine no va tenir resposta i, al tram final, Monsif Khttar va sentenciar el matx. El Llagostera és desè amb 37 punts, mentre que els de Nou Barris es mantenen sisens amb 39.

El Tona es va endur un derbi farcit de gols i amb remuntada inclosa (2-3). Amb aquest triomf el Tona completa el sis de sis i està pràcticament salvat. Martí Soler va avançar el Manlleu però, en una segona part brillant, el Tona va capgirar el marcador amb dianes de Javi Revert, Pol Coll i Iván Fernández. Isaac Aguilar va posar picant al tram final, però els visitants es van acabar enduent els tres punts.

Vic i Lloret van protagonitzar un partit sense gols // David Pallarols

El Vic continua sense trobar el camí del gol. El conjunt d’Albert Càmara va aconseguir el tercer empat consecutiu a zero davant el Lloret, que tampoc no va aprofitar les ocasions de què va disposar. El conjunt vigatà, però, acumula cinc duels consecutius sense encaixar cap gol, encara que només n’ha anotat un en aquesta ratxa de partits.

Amb aquests números, el Vic continua catorzè, en descens, amb 33 punts. El Lloret va puntuar després de quatre derrotes seguides i és setè amb 38.

Farners i La Jonquera van empatar a la comarca de La Selva en un duel que no deixa satisfet a cap dels dos. Potser l’empat deixa un gust una mica més dolç als locals, que tenien el partit perdut a falta de dos minuts per acabar. Arnau Garcia i Ebrima Jawo van posar en avantatge La Jonquera, però el Farners va aconseguir empatar el partit amb gols d’Albert Genís, en pròpia, i Óscar Parcet, al descompte. Els fronterers ja fa cinc jornades que no perden i continuen fora del descens. El Farners, en canvi, és quinzè amb 33 punts.

El Rubí es va retrobar amb una victòria balsàmica, després d’acumular dues derrotes seguides, a casa davant l’últim classificat, l’Argentona (1-0). Sergi Estrada, al minut 20, va anotar l’únic gol del partit per donar els tres punts als vallesans, que ara són onzens amb 37 punts. L’Argentona, que ja duu quatre derrotes consecutives, continua tancant la classificació del Grup 1 de Primera Catalana.