L’Andorra, nou líder en solitari

L’Andorra aprofita l’ensopegada del fins ara líder Horta per conquerir el liderat del Grup 1. A dalt, ja no és cosa de dos i tot s’estreny, amb un Sants que presenta candidatura. Per sota, segona victòria del Masnou i naufragi de l’Avià, que cau en descens

ENRIC ARCALÀ @enricarcala
Un gol de Torné (p.p.) impedia al Vic guanyar e Hermes/ FOTO: @davidpallarols

Urpada de l’Andorra al Berguedà. Els d’Emili Vicente s’imposaven per 1-3, es reivindicaven de nou i ja regnen en solitari al capdamunt de la taula, amb 32 punts. Un doblet del desequilibrant Cristian obria les portes de la victòria per als tricolors, que van haver de remuntar el gol inicial del local Max Morell des dels onzes metres. Malgrat les protestes locals, els del Principat s’enduien els tres punts i deixen l’Avià en descens, amb només 19 punts.

El retruc que propicia la conquesta del liderat per part dels tricolors ha estat la derrota de l’Horta al camp del cuer, el Masnou. Dos gols en la primera part aplanaven el camí per als de Juan Carlos Torres, que només han vist perillar el triomf cap a les acaballes del matx, quan Pablo ha retallat distàncies. Primer cop en tota la temporada que els de Xavi Molist abandonen la posició preferent a l’engraellat.

La Selva va ser l’escenari de dos partits celebrats en la tarda d’ahir. A Lloret, l’equip local es retrobava amb la victòria després quatre jornades i doblegava per la mínima el Manresa. Un gol de Caballero a la primera part era suficient perquè els homes d’Edu Urdiales sumessin la setena victòria del curs, que els permet continuar a la zona noble. Per contra, els bagencs veien estroncada la seva recuperació del 2017 i hauran de passar una setmana més en posicions de descens a Segona Catalana. No gaire lluny de Lloret, a Santa Coloma, el Farners s’acomiadava del seu passeig triomfal de les últimes quatre jornades i cedia una derrota com a local (0-2) davant un inspirat Sants, que ha aconseguit desfer-se de forma consecutiva d’Andorra i de l’equip dirigit per Nacho Castro. Tots dos conjunts continuen en zona còmoda, però el Sants fa un pas decidit endavant i ja és tercer amb 30 punts. La setmana que ve els de Tito Lossio reben un tocat Avià a L’Energia.

Ja de fosc, Sant Cugat i Martinenc tancaven la jornada de dissabte. Partit d’alternances en l’electrònic (2-2), en què els locals s’avançaven amb un magistral llançament de falta de Didi. De seguida igualaven els del Guinardó, mitjançant Chicho. Adri Ruiz desequilibrava de nou el matx a favor dels vermellons, però els de José Alcaraz establien la igualada definitiva amb un gol de Lluís. El Martinenc no aconsegueix contactar amb la part alta malgrat la seva excel·lent dinàmica mentre que el Sant Cugat suma 22 punts i és manté en zona mitjana-baixa.

El teló de diumenge s’aixecava a Tona, on els locals feien un pas enrere en les seves aspiracions de permanència. Un solitari gol de Sufian donava els tres punts a Llagostera ‘B’. El mateix Sufian era expulsat minuts després. Els tonencs són penúltims amb 15 punts mentre que el filial en suma 27 i escala fins a la sisena posició. A La Bombonera de Montcada, empat entre San Juan i Mollet. Masip avançava els molletans, però l’home gol dels locals, Albert, establia la igualada. El San Juan ocupa posició de descens compensat; per la seva banda, el Mollet (que només ha perdut un partit) es manté a prop de tot amb 29 punts. (VEURE MARCADOR DE LA JORNADA)

La tarda ens deixava dos empats: el primer, de tons tràgics, arribava en temps de descompte. Un desafortunat gol de Torné en pròpia porta impedia al Vic sumar els tres punts contra Hermes. Cañadilla i Peque havien remuntat, prèviament, el gol inicial de Cifu. Els vigatans es queden amb 25 punts, després de sumar només tres dels últims dotze punts. Els de Montgat agafen una mínima alenada i es situen amb 20. A Sant Ponç, Girona ‘B’ i un sorprenent Ripollet també signaven taules (1-1) amb gols en la primera part.