El pàrquing de sota el camp escapulat impedeix la implementació d’aquesta superfície en cas d’ascens de l’Europa. El Sant Andreu, per la seva part, posarà totes les facilitats pel canvi de gespa si acaba pujant

redaccio@futbolcatalunya.com
El Narcís Sala pot tenir gespa natural i el Nou Sardenya no. Aquesta és la conclusió a la que s’ha arribat després de setmanes de converses entre Europa, Sant Andreu i Ajuntament de Barcelona. El feu escapulat té un pàrquing sota del terreny de joc i això impedeix el canvi de superfície. L’Europa ho sap i per això vol forçar un canvi de normativa a Primera Federació que s’ha topat amb l’oposició de tots els clubs que formen la categoria, tal i com informava recentment Betevé.
Els escapulats argumenten que s’ha de poder jugar en una superfície artificial homologada per la FIFA, com per exemple la que ofereix el Young Boys suís a la Champions League. Aquesta reclamació té poc futur. D’una banda per l’oposició dels clubs de la categoria, contents amb terrenys de joc i nivell esportiu de la mateixa i no tant per la ruina econòmica que aquesta suposa (això dona per un article a part).
LA GESPA NATURAL SÓN 700.000 EUROS
La única excepció en aquest sentit és la moratòria per jugar la primera volta després de l’ascens en un camp amb gespa artificial. Aquest fet, ideat per Joan Soteras, no té gaire sentit ja que en cas de dur-lo a terme no hi ha temps material per a implantar la gespa natural, que no és una obra de dies.
L’altre tema és el cost. Implantar la gespa natural i el seu manteniment anual suposa una despesa de 700.000 euros. Els camps d’Europa i Sant Andreu són municipals i en un principi seria l’Ajuntament qui hauria d’assumir aquesta inversió.

L’AJUNTAMENT INTENTA GUANYAR TEMPS
Des del consistori, segons ha sabut Futbolcatalunya, s’intenta guanyar temps. El regidor d’esports, David Escudé, ha fet saber als clubs que intentarà parlar amb la Federació Espanyola de Futbol per a tenir una excepció de la normativa a la ciutat de Barcelona. Hi ha bona relació pel fet de que la ciutat sigui seu del Mundial 2030, però és molt difícil.
Ni la resta de clubs ni la Federació Espanyola de Futbol estan per la labor, més quan a la resta de la categoria cap ciutat té aquestes deficiències estructurals esportives. S’acaba el temps i en un mes l’Ajuntament de Barcelona haurà de decidir què fa si puja l’Europa, el Sant Andreu o els dos. El canvi de normativa és inviable.
L’EUROPA ESGOTA VIES, EL SANT ANDREU S’HI POSA BÉ
Amb tot, a l’Europa només li quedaria la via judicial contra la Federació Espanyola de Futbol i podria arribar a plantejar-s’ho. Ara mateix seria la única sortida per seguir competint al Nou Sardenya en cas d’ascens. En canvi, el Sant Andreu té una postura ben diferent. El club quadribarrat no té els problemes de camp del seu rival i en aquest sentit el canvi de gespa sí seria viable.
Seria tan fàcil com posar-se d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona degut a que el Narcís Sala és de titularitat municipal. Des del Sant Andreu no es posaria cap problema pel canvi de gespa i sí totes les facilitats al consistori per a aplicar-lo. La pilota dictarà sentència, però a menys de tres setmanes pel final de la lliga aquesta és l’altra gran preocupació dels dos clubs del futbol popular de Barcelona.