El president de la FCF ha participat, aquest dilluns a la taula rodona organitzada pel Col•legi d’Economistes de Catalunya per debatre la situació tributària i laboral del futbol
Andreu Subies, president de la Federació Catalana, ha exposat les experiències que ha patit el futbol català i els motius pels quals es va convocar una aturada reivindicativa la setmana passada, acció que continua amb un minut de protesta en els 5.000 partits que la Federació organitza cada cap de setmana i fins el mes de Juny.
En una taula presidida pel degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, Subies ha exposat la necessitat que hagi estat el futbol qui hagi liderat aquest projecte “que sempre ha anat de la mà de la Secretaria General de l’Esport i de la UFEC”. El president ha lamentat la situació que està vivint el futbol amateur a Catalunya ja que és “un camí sense sortida” i ha recordat que “la responsabilitat de gestió de cada club correspon a les seves juntes directives i, en aquesta situació, les més perjudicades són les entitats”.
El màxim responsable de la FCF ha repassat com des de l’Assemblea del 2013, que es va dur a terme a la delegació de Tarragona, ja es va plantejar aquesta possible aturada però en aquell moment la FCF va acollir-se al Document Únic del Món de l’Esport. Des de llavors, la FCF ha vetllat pels interessos dels clubs a través de reunions amb la Secretaria General de l’Esport, el departament d’Ocupació i la UFEC.
Després de l’últim any, tot i la moratòria, i degut a l’immobilisme del Govern Central i les noves lleis fiscals del 2015, han motivat a la Junta Directiva de la FCF a prendre la decisió de l’aturada com a protesta. Subies ha acabat la seva exposició demanant un règim especial per l’esport.
Durant el col·loqui, els assistents han demanat més contundència en les accions, tant de l’aturada del 14-15 de febrer, així com del minut de protesta. El president, en la seva resposta ha recordat que “l’aturada no és per perjudicar al futbol, sinó per reivindicar davant el Govern”.
A la taula també han participat l’economista Gay de Liébana, que ha recordat que aquesta situació tensa es viu a totes les Comunitats Autònomes de l’Estat; el president de la UFEC, Gerard Esteva, que ha repassat els nou greuges que està patint l’esport federat català i ha recordat que el 2,6% del PIB català correspon a l’esport; i el senador Maldonado, que ha explicat la seva intervenció i petició al Ministre Wert i ha recordat que l’esport base està ara mateix a la UCI.