Han hagut de passar 116 anys perquè la casa del futbol català hagi viscut una profunda reestructuració. Una notable ampliació servirà perquè els clubs trobin al carrer Sicília un millor servei. Val la pena fer-se un volt
@JordiMestres7
Ha valgut la pena esperar. 116 anys d’història han passat perquè arribés una ampliació necessària en una Federació Catalana de Futbol que fins fa molt poc es movia en números vermells. Aquest 2016 s’ha fet realitat i la junta que presideix Andreu Subies ha modernitzat unes instal·lacions al servei dels clubs i esportistes de Catalunya. L’adquisició de l’entresòl permet la inclusió del Comitè Tècnic d’Àrbitres dins de la seu federativa, així com una major integració del futbol femení i del futbol sala, posen a la FCF en un dels grans referents del futbol espanyol.
L’acte ha estat solemne i molt respectuós amb tots aquells que també han desitjat integrar-se en una jornada festiva a la Casa del futbol. La presència de la Consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, ha encapçalat una llarga llista d’autoritats entre les quals cal destacar a tots els exsecretaris generals de l’Esport de la Generalitat, els presidents dels cinc clubs professionals de futbol i els expresidents de la Federació, Jordi Roche i Ricard Campoy i els exfutbolistes, aquells que més vegades han vestit la samarreta de Catalunya, Roger García i Sergio González.
SUBIES, AGRAÏT A VILLAR
El president Andreu Subies, en només quatre minuts de discurs, va resumir la immensa gratitud que la FCF manté “amb totes les persones que han format part d’aquesta casa”, ja que “necessitàvem aquesta nova seu per donar majors serveis als clubs. Apostem per seguir aquí per poder millorar tots”.
Totalment satisfet del pas donat, Subies va avançar que “invertirem en responsabilitat, valors, noves tecnologies i garantirem el millor servei per a la Mutualitat. Avui dia podem dir que el 100% de la gestió de la FCF és professional”. Tot això ha estat possible per un nom propi: “Ángel Villar. Sense l’ajuda de la RFEF i de Villar, això hagués estat impossible. La FCF està sanejada esportivament i econòmicament i ara estem preparats per treure qualsevol projecte endavant”.
MUNTÉ I LA PERSEVERANÇA
La Consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha destacat la “bona feina social, econòmica i esportiva d’aquesta federació. A més, amb la Jornada de futbol femení també incentiveu la integració de la dona en l’esport. I també cal mencionar que amb aquesta ampliació de les instal·lacions es facilita la gestió de tots els clubs. Des de la Generalitat de Catalunya us felicito i us encoratjo a seguir treballant per la cohesió social, que és la imatge del nostre país”.
CAMPOY I ROCHE, AGRAÏTS
Dos presidents, dels cinc que actualment continuen lligats d’alguna manera a la història del futbol, estaven cridats a la cita i solament es van personar Ricard Campoy i Jordi Roche. Per a l’etern vicepresident de la FCF i també màxim dirigent durant dos anys, “ara cal donar les gràcies al president de l’Española, Ángel Villar, ja que ha donat tots els diners que han fet falta perquè aquesta FCF sigui el que és avui. Tant de bo el president Subies ens faci seguir sent amics de Villar i ens doni més, ja que les institucions catalanes no ens donen un euro. Les ‘guerres’ han acabat totes, totes!”
Jordi Roche va manifestar la seva total comunió amb la filosofia actual de la Catalana: “Aquest acte és un pas important per a la FCF. L’Espanyola ha fet un esforç per a aquesta transformació i tant Subies com la seva junta estan treballant en una bona línia. S’ha anat evolucionant i això és bo. Tothom hem posat el gra de sorra i el futbol català té tranquil·litat; gairebé podem parlar d’unanimitat sobre la junta de Subies i, si em pregunta si haurien de continuar, li diré que sí”