Els empats, protagonistes d’una #1cat1 sense canvis

Jornada monopolitzada pels empats. El Sabadell Nord, el Tona i el Lloret, els únics que sumen de tres

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Manlleu i Rubí van neutralitzar-se en un partit molt obert / Foto: Félix Sancho

Cada cop és més difícil guanyar al grup 1 de Primera Catalana. I és que és ben cert allò que diuen que és molt més complicat sumar punts a la segona volta que no pas a la primera. I si la setmana passada no va haver-hi cap empat a la casella, en aquesta n’hi ha hagut sis dels nou possibles. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

Entre ells, els dos líders: Girona C i Vilassar de Mar. El filial gironí va empatar a zero amb el Llagostera B al Baix Empordà en un partit sense gaires ocasions de gol. Els llagosterencs van realitzar un partit molt seriós i van aconseguir sumar un punt davant el líder, que no passa pel millor moment de la temporada. Però va tenir la sort que el Vilassar també va empatar davant el San Juan Montcada (3-3), cuer de la categoria.

En un partit boig, els del Maresme sempre van anar per davant al marcador, però una diana de Roger Moreno va posar l’empat a tres definitiu, que deixa el Vilassar segon a un punt del Girona C. Els vallesans es queden a nou punts de la salvació.

Argentona i Palamós van empatar en un duel sense gols al Municipal Raül Paloma. Ambdós equips sumen un punt que no serveix a cap dels dos, ja que el Palamós, tot i acumular una ratxa de sis partits sense perdre i ser tercer, perd pistonada respecte als dos líders. L’Argentona, per la seva banda, acumula sis jornades sense guanyar i es manté a la penúltima plaça amb 19 punts.

El Lloret es consolida a la quarta plaça després de sumar dues victòries consecutives, la darrera aquest cap de setmana davant el Can Vidalet a domicili (0-1). Adri Expósito, al tram final del partit, va ser l’autor de l’únic gol del matx. 11 punts separen el Lloret de la promoció d’ascens, una posició gairebé utòpica. El Can Vidalet cau a la zona de descens amb 26 punts.

El Sabadell Nord està de dolç / Foto: @SabadellNord

El Sabadell Nord va donar un cop sobre la taula en derrotar La Jonquera per un contundent 4-2. Els vallesans, que venien de tres derrotes seguides, van quallar un gran partit i van ser superiors en tot moment al conjunt gironí. Jairo Díaz, Dani Muela i Kevin del Corral van encarrilar el triomf pels locals, però es va complicar al tram final.

Els fronterers van retallar distàncies mitjançant Albert Moñino i Bruno Müller, però David López, al darrer minut, va esvair les opcions gironines. El Sabadell Nord és cinquè amb 35 punt, mentre que La Jonquera ocupa zona de descens amb 23.

Banyoles i Sant Cugat van igualar al Pla de l’Estany i no aconsegueixen trencar la mala ratxa (1-1). Després d’una primera part sense gols, Èric Gispert va inaugurar l’electrònic, però Pablo Beguer va realitzar el primer gol amb el Sant Cugat i va empatar el matx al minut 84. Els gironins són sisens amb 33 punts, mentre que els vallesans, que acumulen tres jornades sense sumar de tres, són onzens amb 29.

La Guineueta va allargar la seva ratxa sense perdre, encara que el Vic li va robar dos punts al darrer minut de joc (2-2). Hamza va obrir la lluna pels de Nou Barris, que van veure com Albert Corzo empatava el matx passada la mitja hora de joc. Damián Obispo va tornar a avançar els locals al 63’, però Max Morell va esgarrapar un punt pel conjunt d’Albert Càmara, que fa cinc jornades que no perd i surt del descens. La Guineueta es manté setena amb 32 punts, allunyada a sis del descens.

Pe trencar la dinàmica dels empats, el Tona va superar el Farners en un partit amb moltes alternatives (3-2). I això que al descans es va arribar amb un solitari gol de Carles Sala pel Farners. Els locals, però, es van refer a la segona meitat i van remuntar amb gols d’Ot Bofill i Nil Salarich. El tram final del matx va ser una autèntica bogeria. Harouna Kandé va empatar al 89’, però al temps d’afegit, Ot Bofill va donar els tres punts al Tona, que el situen vuitè a la taula amb 32 punts. El Farners, en canvi, segueix en descens.

Per acabar, el resultat del partit entre el Manlleu i el Rubí va ser, evidentment, un empat (2-2). El Rubí va marxar al descans guanyant gràcies a una diana de Sergi Estrada. Els quadribarrats van capgirar el marcador amb els gols de Carles Roura i Martí Soler, però el mateix Sergi Estrada va rescatar un punt pels vallesans, que es mantenen fora de la zona de descens amb 28 punts. El Manlleu és novè amb tres punts més que el Rubí.