El Vilassar és més líder i el Sants assalta la segona plaça

El Vilassar venç el Girona B (2-0) i continua sent el líder del Grup 1 de #1cat1. El Sants aprofita les punxades del Manresa, La Jonquera i l’Horta i es col·loca en segona posició a tres punts del líder

@lluci_22
Els del Feliu i Codina, a un punt de la promoció d'ascens / FOTO: CLUB
Els del Feliu i Codina, a un punt de la promoció d’ascens / FOTO: CLUB

Els homes de Manel Moya sumen la seva tercera victòria consecutiva i ara tenen tres punts d’avantatge respecte el Sants, que és el segon classificat després de 29 jornades disputades al Grup 1 de Primera Catalana. Tot i que encara no pot cantar victòria. En el partit davant el Girona B disputat en un Xevi Ramon ple fins la bandera, els del Maresme han hagut de de suar tinta negre per endur-se els tres punts.

I és que tot i dominar la possessió i les ocasions, el Vilassar no s’ha avançat al marcador fins al minut 51. Ha estat aleshores quan Alberto Manga ha tret la seva excelsa cama esquerra a passejar i, amb un magistral llançament de falta, ha posat la pilota a l’escaire per posar el primer al marcador. A les acaballes del matx, Àlex Pompido ha estat viu per enviar al fons de la xarxa una pilota morta a l’interior de l’àrea.

Amb la derrota, el Girona B, tot i que està fora del descens, es complica la vida i veu com se li apropa el Lloret a només un punt. D’altra banda, el Vilassar és més líder i el somni de Tercera Divisió és més a prop.

BOGERIA DE GOLS I VICTÒRIA DEL SANTS

Els aficionats que s’hagin desplaçat fins el Camp de L’Energia s’ho hauran passat d’allò més bé. O com a mínim, han gaudit d’un total de set gols al partit. El Sants, amb la victòria davant l’Àvià (4-3) trenca la ratxa de dos partits sense guanyar i es col·loca segon, en zona de promoció. Passada la mitja hora de joc, el verd i blancs ja guanyaven 2-0, gràcies als gols de Tomás Garcia (5’) i Sergio Navarro (35’).

Abans del descans, però, Josep Casasayas ha escurçat diferències pels del Berguedà. Al començament de la segona meitat, David Cura i Sergi Cuadrillero han sentenciat el partit pel Sants. Però l’Avià ha posat emoció fins al final amb les dianes de David Fernández i Oriol Martínez.

COMBAT NUL ENTRE MANRESA I LA JONQUERA

En un dels duels directes en la zona alta del Grup 1 de Primera Catalana, Manresa i La Jonquera han empatat (0-0) al Nou Estadi Municipal Congost. Ambdós equips ho van intentar de valent, però finalment ni els de Dani Andreu ni els d’Àxel Vizuete s’han endut els tres punts. Per tant, La Jonquera, que dels últims cinc partits només n’ha guanyat un, i Manresa, que ja duu tres jornades seguides sense conèixer la victòria, continuen empatats a 48 punts a la classificació, a un punt del Sants i a quatre del Vilassar.

L’HORTA S’ESTANCA SOTA LA PLUJA

L’equip de Xavi Molist ha deixat escapar dos punts a camp del Molletense, equip ja descendit a Segona Catalana. L’Horta ho ha intentat de totes les maneres possibles, però la pilota no ha volgut entrar. Kique, al minut 7, ha estavellat una pilota el travesser i, a la segona part, Xavi Torrent ha errat un mà a mà amb el porter local. Per la seva banda, el Molletense, tot i la seva situació actual, no ha deixat de lluitar i ha competit fins l’últim minut.

El partit ha estat molt condicionat per les condicions meteorològiques, que han provocat que a la segona meitat el terreny de joc fos impracticable. Amb aquest empat, l’Horta cau fins la quarta plaça amb 48 punts, a quatre del líder.

MOLLET I TONA ES NEUTRALITZEN

Dos gols de Guti davant el Tona/ FOTO: CLUB

El Mollet i el Tona han empatat (2-2) i sumen un punt insuficient per les aspiracions d’ambdós equips. Tant vallesans com osonenc tenen la permanència gairebé assegurada, tot i que no es matemàtica, però les opcions d’ascens s’allunyen poc a poc. Guti, al minut 18, ha avançat el Mollet, però Mendoza, al 27’, ha igualat el matx. I tot s’ha decidit en els últims minuts. Jordi Pla donava, momentàniament, els tres punts al Tona amb un gol al 86’, però el Mollet havia de dir la última paraula. Guti, aprofitant un servei d’una falta, ha posat l’interior del peu per posar les taules a l’electrònic al 89’. Amb aquest empat, doncs, Mollet i Tona són setè i vuitè classificats, empatats a 43 punts.

EL MARTINENC EMPATA A ÚLTIMA HORA

I concretament al minut 88. Fins aleshores, el Vic havia dominat el matx davant els diables vermells de manera clara. Els osonencs, amos i senyors de la possessió de la pilota i de les ocasions, s’han avançat al 74’ amb un gol de geni de Gerard Verdaguer, que ha batut Gabri després d’una jugada individual. Però a les acaballes del partit, Manuel Lora ha caçat una pilota morta per esgarrapar un punt pel Martinenc. Els diables vermells són novens amb 42 punts i estan virtualment salvats. Per la seva banda, el Vic és onzè amb dos punts menys que el Martinenc.

EL FARNERS, IMPARABLE

Quarta victòria consecutiva del Farners a Primera Catalana. Aquest cop, davant el Mataró a domicili (1-2). I és que els gironins estan imparables en aquest tram final de temporada. Tots el gols del partit han vingut a la segona part. Ferran Nierga ha inaugurat el marcador per avançar els visitants. Oriol Martínex ha empatat el partit a l’hora de joc, però Sergio Álvarez ha allargat la bona ratxa del Farners al minut 72. A més, el Mataró ha perdut un partit set jornades després, i baixa fins la tretzena posició amb 39 punts. El Farners, que continua de dolç, escala fins l’onzena posició amb 41 punts.

EL LLORET, EN L’ÚLTIM SUSPIR

Victòria patida del Lloret davant l’Andorra. Però victòria, al cap i a la fi, dels homes d’Edu Urdiales. Els gols de Xavier Aparicio (78’) i Josep Maria Majo (89’) han permès els locals sumar tres punts vitals en la lluita per la salvació. Els gironins, amb aquesta victòria, agafen oxigen i, tot i que continuen en zona de descens amb 36 punts, són a només un de sortir de la zona calenta de la taula. Els andorrans, en canvi, veuen com el somni de l’ascens s’esvaeix poc a poc, ja que és a vuit punts del líder i ha tret un punt dels últims nou en joc.

L’ESCALA I L’ABADESSENC S’ENFONSEN PLEGATS

L’empat al Nou Camp Municipal de L’Escala entre el conjunt local i l’Abadessenc (1-1) deixa els dos equips en una situació molt crítica. Tot i així, la pitjor part és per l’Abadessenc, que la propera jornada ja pot ser, matemàticament, equip de Segona Catalana. I això, que ha comença bé, avançant-se al marcador amb un gol d’Aleix Trulls al minut 3’. Al 25’, els gironins han empatat gràcies al gol de Jonathan abans d’arribar a la primera mitja hora de joc. El marcador ja ha restat inalterable, i L’Escala, amb 31 punts, és setzè, a sis de la salvació.