El Santboià avisa els líders amb golejada a Ascó

Montañesa i Gavà segueixen al capdavant d’un grup 2 de Primera Catalana on el Santboià també hi diu la seva. Tot, en una jornada de derbis i emoció

NIL GONZÁLEZ @nilgonzalez
El Santboià va celebrar quatre gols a Ascó // FOTO: @davidferrer71

Segona jornada al grup 2 de Primera Catalana plena de gols i emoció, a més de detalls que deixen clar per on pot anar aquesta temporada. Data de derbis al Baix Llobregat i a les comarques tarragonines amb diferent signe, local i visitant. I cop a la taula per part del Santboià en un duel entre equips arribats des de la Tercera Divisió, tant contundent com potser inesperat.

A Ascó, el Santboià va aconseguir la primera victòria de la temporada i de quina manera. Els de José Alcaraz van mostrat un bon joc i van aprofitat dues lesions locals abans del minut 20 per acabar d’accentuar la seva superioritat. El partit se’ls posava de cara ben aviat. Ferran Vega establia el 0-1 al minut 8. Dos gols en 5 minuts de Juanlu Estévez significaven el 0-3 al minut 55. I ja a les acaballes Toni Calvo feia el 0-4 definitiu, un resultat que puja els ànims dels del Baix Llobregat.

I parlant d’aquesta comarca, la jornada la va obrir un derbi de la zona amb alta tensió. El Viladecans visitava el camp del Gavà amb necessitat de guanyar després de deixar escapar dos punts a casa contra el Valls. Va ser un enfrontament poc vistós en futbol i en ocasions. Un solitari gol d’Àlex Vázquez al minut 83 feia que els 3 punts es quedessin a La Bòbila.

Espi, frenant una penetració de Favio al Gavà-Viladecans // FOTO: @havokcfgava

Empats èpics

El Martinenc va haver de tirar d’èpica per poder puntuar a casa d’un Alcarràs recentment ascendit. L’equip del Guinardó va començar guanyant amb un gol de Joan Vendrell al minut 40 de la primera part. El partit va donar uns girs brutals en els últims 15 minuts. Edu Raya capgirava el marcador en tan sols 5 minuts, marcant al 75 i al 81 des del punt de penal.

Els ‘diables vermells’ ho tenien molt complicat per poder rascar algun punt i més encara després de les expulsions de Rubén i Marcos al 80 i al 89 per vermella directa. Però el final del partit encara ens oferiria un altre gir. Adrià Garcia posava el 2-2 pels del Guinardó, al minut 94 i amb dos homes menys. Un empat molt meritori dels homes de Javi Gómez.

Alcarràs i Martinenc van signar un empat a terreny lleidatà // FOTO: Dani Falcón

Un altre partit amb molta emoció, gols i èpica va ser el derbi de Tarragona. El Catllar visitava un Valls que volia estrenar la lliga a casa amb una victòria. Els del Baix Gaià venien amb la tranquil·litat d’haver aconseguit els 3 punts a la 1a jornada a casa. El partit es posava de cara pels de l’Alt Camp, amb un gol de cap d’Arnau Miró al minut 37. El Valls era el clar dominador del partit fins al descans.

A la represa canvis tàctics del Catllar donaven el control de partit als d’Àlex González. Però quan millor estava el seu equip arribava el segon del Valls, obra de Ramón Miranda al minut 66. El partit semblava acabat però el guió d’aquesta pel·lícula tenia una altra volta de fulla. Tan sols 3 minuts després Lucas Torres aprofitava un mal rebuig de la defensa per marcar gairebé des del centre del camp i posar el 2-1. I un altre cop 3 minuts més tard, el mateix Lucas recuperava una pilota al mig del camp i assistia a Alberto Rabassó per posar el 2-2 definitiu al marcador del Vilar.

Aquesta jornada hem tingut dos empats més. Al Vista Alegre-Martorell –un altre duel del Baix Llobregat, per cert-, els de Castelldefels tenien ganes de sumar 3 punts després de la derrota a la primera jornada. Albert Cazorla feia l’1-0 de penal al minut 27. S’acostava el final del partit i semblava que amb bon desenllaç pels de Can Vinader, però al minut 83 Adrià Aguilera feia l’1-1 definitiu.

L’altre empat de la jornada el protagonitzaven el Vilanova i l’EFAC Almacelles. Els del Garraf venien de guanyar la setmana interior a Mollerussa i volien fer bona la victòria. Abans del descans es va viure un partit mogut i es van veure els únics gols. Oriol Codina al 28 feia l’1-0 pel Vilanova i Marc Viladegut empatava per l’EFAC.

Sis de sis

La Montañesa afrontava un partit difícil al camp del Tàrrega. Els de Nou Barris venien de golejar a la jornada anterior a casa i volien confirmar que han entrat xafant fort en aquesta lliga. Els d’Edu Berrocal s’avançaven al marcador al minut 10 amb un gol de Dani Vargas. La ‘Monta’ va saber reaccionar a la segona part, i Velillas al 51 i Ion Vázquez al 83 van capgirar el marcador. Segueix el bon moment dels de Dani Andreu.

La història del Mollerussa era ben diferent. Va debutar amb derrota i aquest cap de setmana tenia una bona oportunitat de reaccionar, ja que jugava a casa. Tot i que el gol ha arribat aviat al minut 12, el Can Vidalet no ha posat les coses als del Pla d’Urgell. La diana de Jofre Graells ha estat suficient per sumar els primers punts de l’any.

Eufòria al vestidor de l'At. Sant Just en acabar el partit a Sant Ildefons // FOTO: @AtleticSantJust
Eufòria al vestidor de l’At. Sant Just en acabar el partit a Sant Ildefons // FOTO: @AtleticSantJust

I a Cornellà ha estat la festa del gol. Sant Ildefons i Atlètic Sant Just venien de perdre el seu partit a la primera cita de la temporada. El partit començava molt bé pels de Sant Just, que al minut 42 ja guanyaven 0-3 amb gols de Edu Alliaume, Jan Antoni González i Sergio Morgado. David Díaz retallava distàncies des del punt de penalti al temps afegit de la primera meitat i feia l’1-3. Ja a la segona part un penal de Juanjo Navarro, que li suposava l’expulsió, feia que un altre cop Morgado anotés i posés l’1-4. Younes Saban maquillava el resultat al minut 67 i feia el 2-4 definitiu.

Una segona jornada, en definitiva, que ens fa veure que aquest any, el grup 2 de la Primera Catalana ens pot fer gaudir molt.