Cop d’efecte de la Guine i liderat pel Vilassar

El conjunt de Nou Barris fa obrir una escletxa entre Vilassar i Girona C. El Palamós, més a prop del playoff. Sant Cugat i San Juan Montcada tenen una vida extra

VÍCTOR LLUCIA @VictorLlucia
La Guine fa embogir Nou Barris amb un partit somiat // Foto: Sandra Dihör

El Vilassar de Mar es va endur el derbi maresmenc que el manté al liderat de la taula i deixa molt tocat l’Argentona (1-2). Kilian Villaverde va avançar els visitants i Gerard Beltran, al 77’, va sentenciar el matx. Adri Álvarez, al 87’, li va posar picant al tram final, però el Vilassar es va mantenir ferm i no va cedir. Primera posició, això sí, compartida amb el Girona C.

L’Argentona està a punt de dir adéu a la Primera Catalana. I el Vilassar es líder en solitari gràcies, en part, a la Guineueta. El conjunt de Luis Gallego va realitzar un partit extraordinari davant la seva afició i va derrotar tot un Girona C, segon a la taula del Grup 1 de Primera Catalana. Nil Pugmacià va arrodonir un quart d’hora perfecte de la Guine amb dues dianes. El Girona C va haver d’anar a remolc, però va trobar el gol gràcies a Dani Homet. Damián Obispo va fer embogir els de Nou Barris al 56’. Uri Santos, quan el partit agonitzava, va anotar el definitiu 3-2 que maquillava l’electrònic.

Amb aquest cop d’efecte, la Guine és sisena amb 32 punts. El Girona C, en hores baixes, es queda a tres punts del Vilassar.

El Palamós es va endur els tres punts d’un dels camps més difícils de la categoria, el del Sabadell Nord. I ho va fer amb tot mereixement (0-3). Pepu Soler va obrir la lluna des dels onze metres a la primera meitat. A la represa, Adri Salas i Raúl Álvarez van sentenciar el matx. Els gironins continuen tercers, però ara són a cinc punts de la promoció d’ascens a Tercera. El Sabadell Nord és cinquè, però acumula dues derrotes seguides.

El Banyoles per fi va aconseguir trencar la ratxa de cinc partits sense vèncer i quatre empats consecutius i va derrotar el Rubí a casa. Això sí, per la mínima i havent de patir fins al final, ja que els vallesans ho van intentar fins al final. Quim Rodríguez, just abans del descans, va anotar l’únic gol del partit, que permet el Banyoles ser quart amb 42 punts. El Rubí no ha sumat cap punt dels darrers sis i baixa a l’onzena posició amb 34 punts, a dos del descens.

Tres derrotes consecutives, sis partits sense guanyar, només un punt dels darrers 18 en joc. Aquest era el balanç del Sant Cugat fins aquest cap de setmana, quan tot ha saltat pels aires. Amb un gol al minut 92, el Sant Cugat es va retrobar amb la victòria a Lloret. Precisament els locals es van avançar al marcador, però els vallesans van tirar d’ofici i gràcies a les dianes d’Uri Fernández i Pablo Beguer es van endur els tres punts de terres gironines.

Un triomf èpic que ha de servir per omplir de moral el Sant Cugat, que és catorzè amb 32 punts. El Lloret, amb quatre derrotes seguides, es manté en una còmoda sisena plaça.

El San Juan Montcada ha agafat el darrer tren en direcció a la permanència. Al conjunt vallesà va realitzar una segona part excelsa, només tacada pel tram final. Ricard López, Álbert Jiménez i Héctor Miguel van anotar els gols pel San Juan Montcada, que va acabar patint de valent. Adri Balagué i Raul Campayo van escurçar diferències pel Manlleu als darrers instants, però la reacció va arribar massa tard. Els quadribarrats són vuitens amb 37 punts, cinc més que la zona de descens. El San Juan, per la seva banda, és dissetè amb 23 punts.

Fronterers i vigatans es van oblidar dels gols a Les Forques // Foto: David Pallarols

El Tona vol escapar del descens. I ho va fer palès aquesta jornada davant el Llagostera B, després de tres jornades sense sumar de tres en tres. Nil Salarich i Pol Coll van avançar el Tona a la primera meitat. Llorenç Busquets va retallar distàncies al tram final, però Iván Fernández va donar la tranquil·litat definitiva pel Tona, que és novè amb quatre punts de marge sobre el descens.

El Llagostera té dos punts menys que els tonencs i és desè.

La Jonquera i Vic van protagonitzar un dels duels de necessitats a Les Forques. Falten poques jornades per acabar la Primera Catalana i els objectius dels equips encara estan per complir. És el cas de fronterers i vigatans, que no van trobar el camí del gol i es van haver de conformar amb un punt. La Jonquera ha sumat 10 dels darrers 12 punts en joc i es troba fora del descens. El Vic, en canvi, és, amb 32 punts, el primer equip que baixaria a Segona Catalana.

Per últim, Can Vidalet i Farners van empatar sense gols al Municipal El Moli. Va ser un partit molt disputat entre dos conjunts de la zona baixa als que no els val l’empat. Pot ser en va sortir més satisfet el conjunt gironí, que és tretzè amb 32 punts, fora del descens. Els visitants són setzens, però amb només un punt menys que el seu rival d’aquesta jornada. I és que la zona baixa bull més que mai.