El Sabadell no falla i es posa segon, per davant l’Andorra

La victòria del Sabadell juntament amb altres resultats, deixen als d’Hidalgo segons, a un sol punt del Lleida de Molo

JORDI GRÍFOL  @JordiGrifol
Sabadell, Segona B
Victòria arlequinada d’ofici / FOTO: CE Sabadell

Deu jornades de lliga ja comencen a separar uns i altres en la classificació, començant a definir els objectius pels quals lluitarà cada equip. Malgrat això, 28 partits per endavant donen per molt, i tot està més que obert.

Victòria del Llagostera. Així va arrencar un nou cap de setmana futbolístic a la Segona B, amb els d’Oriol Alsina sumant tres punts davant l’Ebro. Els gironins es van posar als vint minuts de partit gràcies a un cop de cap de Noel després d’una bona acció d’estratègia (21’). Ja a la segona meitat, poc després de sortir al camp de vestidors, un penal favorable al Ebro va acabar desembocant en l’empat (50’). Malgrat això, el premi a la insistència i a l’esforç va acabar arribant en l’última acció del partit, amb un xut de Kuku (90’) que significava la victòria, els tres punts i la bogeria al Municipal.

 Llagostera , Segona B, Oriol Alsina
Els d’Oriol Alsina, en peu de guerra / FOTO: UE Llagostera

L’AE Prat, ja el diumenge, va tornar a perdre després de la victòria aconseguida la passada jornada, i ho va fer amb contundència davant La Nucía. Prop de la mitja hora de partit, els visitants van deixar-lo gairebé encarrilat del tot marcant dos gols en set minuts. Primer Titi (20’) i després Fofo (27’), posaven contra les cordes als potablava. Ja a la segona meitat, el tercer no va tardar gens en arribar, sent Fofo una altra vegada l’autor del tercer i últim gol del partit (51’).

L’Olot pensa en gran

La primera victòria fora de casa de l’Olot ja ha arribat. A més, ho ha fet al Municipal de Luchán on, fins aleshores, ningú s’havia emportat els tres punts. Pedro Del Campo va aprofitar una bona centrada de Pep Chavarría per marcar quan els aficionats encara s’estaven posant còmodes a les seves localitats (7’), sent això de gran importància per encarar tot el que quedava per endavant. El partit va donar un gir de guió inesperat. Dos penals favorables al Ejea en deu minuts. El desenllaç esperat tothom el sap… Però no va ser en aquesta ocasió. Ballesté parant el primer penal i Torras enviant fora el segon, deixaven amb la moral pels núvols als catalans de cara als 45 minuts que quedaven.

Raúl Garrido, Olot, Segona B
Raul Garrido, tècnic de l’Olot/FOTO: @NMargui

La segona meitat va seguir un guió semblant al de la primera, ja que el gol va arribar en els primers instants i, un altre cop, l’Olot en feia un. Xumetra, aprofitant una altra centrada de Chavarría, va realitzar un bon xut creuat (46’) per acabar d’arrodonir la victòria. Aquesta vegada però, els ensurts en forma de penal no van arribar i els olotins van sumar tres punts que ben bé en podrien valdre tres més, per tot el que significa. Amb tot, l’Olot es col·loca novè amb setze punts i ja mira cap a les posicions de més amunt.

No passen de l’empat

Nàstic de Tarragona i Espanyol B es van veure les cares al Nou Estadi, on ambdós volien sumar els tres punts i la tercera victòria de la temporada. En un partit obert i igualat, va ser el filial blanc-i-blau el que va colpejar primer. Moha, des de la frontal, va posar per davant els seus (38’). Ja a la segona meitat, els grana van sortir al terreny de joc amb ganes d’empatar.

L’empat no va tardar gens en arribar ja que Brugui, amb un xut des de prop de l’àrea, va transformar-lo (51’). L’efecte del gol va ser molt positiu pels de Bartolo, convertint poc després un segon gol, després d’un bon cop de cap de Perone (58’). L’alegria, però, es va esmicolar en pocs minuts, ja que Moha va convertir en gol un llançament de falta (60’) per acabar sentenciant el partit a l’empat.

UE Cornellà, verds, Segona B, Romo
Pinya d’un Cornellà que torna a guanyar / FOTO: UE Cornellà

Remuntada meritòria

No està sent una temporada fàcil pel Cornellà, últimament acostumat a ser a la part de privilegi. Amb tres derrotes consecutives a l’esquena, els de Romo visitaven l’Oriola. El partit es va girar en contra ràpidament, amb un remat de cap d’Antonio que posava l’1-0 només començar (3’). La primera meitat va acabar d’aquesta manera, tot i alguna acció tímida d’uns i altres que no es va acabar concretant. Només arrencar la segona meitat, Pablo Fernández va marcar per empatar el partit (48’), obrint així el partit a qualsevol escenari possible.

Ja a les acaballes, l’Oriola va tenir una bona doble ocasió per guanyar i, justament gràcies al refús de la defensa catalana, Lobato va acabar fent el segon per culminar una gran remuntada que permet al Cornellà respirar més tranquil.

Empats a la zona alta

El Barça B contra l’Andorra es presentava com un dels duels de la jornada, entre aquests dos equips que barallen per un lloc entre els quatre primers. Aquest va ser un partit on el filial blaugrana va tenir la iniciativa, davant un Andorra que preferia esperar la seva oportunitat. Van haver-hi ocasions per ambdós equips, amb fins i tot un gol anul·lat de Ronald Araújo, que hagués significat la victòria blaugrana. Finalment, la falta de claredat i precisió als últims metres va acabar segellant un empat a zero que deixa els de Gabri en tercera posició i als de Pimienta en sisena a un punt dels play-offs.

Barça i Andorra, Segona B
Barça i Andorra signen l’empat / FOTO: Barcelona B

El Lleida va traure un punt de mèrit al José Rico Pérez que el manté al capdavant de la classificació amb 22 punts. El partit va començar de cara pels de Molo, ja que Raúl va saber aprofitar una bona centrada de Liberto des de línia de fons per fer el primer gol de la tarda (27’). Ja a la segona meitat, Carlos Martínez va igualar el marcador (61’) rematant una bona centrada. Els catalans ho van intentar tot, i fins i tot en l’últim sospir van poder fer el gol de la victòria. Malgrat no poder sumar un triomf, punt important fora de casa que, la setmana vinent, intentaran fer bo a casa davant l’Oriola.

Al peu del canó

Sabadell i Badalona s’enfrontaven a la Nova Creu Alta amb dinàmiques molt diferents, però amb denominador comú: voler guanyar. Tot i una primera meitat insípida i sense gaire a destacar, la segona va mostrar un partit molt obert i amb corredisses d’un camp a l’altre. Poc després d’un xut al pal d’Édgar, que va servir d’avís, Aarón Rey va enviar una bona passada a l’espai per Aitor Pascual, que no va perdonar, fent el gol de la victòria (60’). El patiment arlequinat, ja habitual, no va acabar fins el xiulet final, ja que les aproximacions badalonines, tot i no concretar-se, feien revifar vells fantasmes.

Finalment, però, victòria important després de la derrota al Johan Cruyff que col·loca als arlequinats en segona posició. Per la seva part, el Badalona haurà de seguir treballant de valent per sortir de la última posició.