#1cat1: Ja no queden ‘verges’; el Farners també guanya

Girona C i Vilassar de Mar allarguen la bona ratxa i continuen líders. Lloret, Banyoles i Palamós, empatats a punts. El Farners aconsegueix els tres punts per primera vegada

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Empat entre Vic i La Jonquera que no deixa satisfet a ningú FOTO: DAVID PALLAROLS

La igualtat és màxima. I els resultats de la desena jornada del Grup 1 de Primera Catalana parlen per si mateixos. Cinc victòries per la mínima (1-0 o 0-1), dos empats (0-0 i 3-3) i només dues victòries per més d’un gol de diferència (2-0 i 0-2). Això vol dir que cada gol és or per als equips. A més, com la igualtat és extraordinària, fer un gol es converteix en una tasca d’una dificultat titànica. No encaixar, per tant, és un dels principals objectius dels entrenadors.

Tot i la igualtat a la taula, els dos líders, Girona C i Vilassar de Mar, ja li treuen nou punts al tercer classificat. D’altra banda, l’últim que quedava per guanyar, el Farners, ho va aconseguir en aquesta jornada davant el Can Vidalet. D’aquesta manera, no queda cap equip per estrenar-se a la Primera Catalana. (Veure MARCADOR i CLASSIFICACIÓ)

El Farners, explicàvem, va vèncer per primer cop aquest curs. I ho va fer davant el Can Vidalet, l’equip revelació de la temporada, tot i que acumula quatre partits sense conèixer la victòria. Arnau Alòs, que va entrar des de la banqueta, va fer l’únic gol del partit al minut 78’. Javi Eslava, del conjunt arlequinat, deu minuts més tard, va acabar expulsat amb vermella directa. El Farners continua cuer, però ara amb quatre punts.

Els líders, amb velocitat de creuer

Girona C i Vilassar de Mar mengen a part. Vuit triomfs, dos empats i cap derrota. 26 punts. Aquest és el balanç dels dos equips en les 10 jornades que es porten disputades. Pels gols a favor (25), el Girona C és el líder del Grup 1 de Primera Catalana. Uri Santos, al 19’, va fer l’únic gol del matx per derrotar la Guineueta de Luis Gallego que, novament, va mostrar una gran versió.

El Vilassar, d’altra banda, va derrotar l’Argentona en el derbi maresmenc de la jornada enfront de l’Argentona. Amb el Xevi Remon a ple vessar, el duel es va decidir als darrers minuts de joc. Ferran Esteve, al 89’, va obrir la llauna aprofitant una centrada lateral. I Lluis Bargalló, al temps afegit, va sentenciar la victòria pels blanc-i-vermells.

El Lloret reviu i és tercer al Grup 1 de Primera Catalana. Les tres derrotes i un empat en les darreres quatre jornades van fer mal als gironins, que es van retrobar amb una victòria necessària a Sant Cugat (0-2). Bader Eddine, a la mitja hora de joc, i Marc Vilà, quan el matx ja agonitzava, van permetre sumar tres punts al Lloret. El Sant Cugat, després de dos triomfs seguits, ara acumula cinc jornades sense vèncer i és onzè amb 13 punts.

El Banyoles va assaltar Can Rosés i ja és quart // FOTO. FÉLIZ SANCHO

Per la mínima va guanyar el Banyoles a domicili davant el Rubí, en un matx sense grans ocasions de gol, però molt treballat per ambdós equips. Sergi Ferrusola, al quart d’hora de joc, va establir el definitiu 0-1. Després de quatre partits seguits sumant, el Rubí va tornar a perdre i continua a la zona baixa de la taula. Tot el contrari que el Banyoles, que ja és quart amb 17 punts.

El Palamós es consolida a la zona noble de la taula després de derrotar per la mínima el Sabadell Nord i, de pas, el va superar a la classificació. Andrés Montero, en pròpia porteria, va ser l’artífex del triomf dels del Pla de l’Estany, que van aguantar el resultat durant tota la segona part. D’aquesta manera, els vallesans trenquen una dinàmica de quatre partits sense conèixer la derrota.

El San Juan Atlético Montcada va sumar la seva segona victòria de la temporada en vèncer un rival rocós com el Manlleu, que va encaixar una derrota per segona jornada consecutiva. El solitari gol de Javi Ruiz, màxim realitzador dels vallesans amb quatre dianes, va ser suficient per derrotar el Manlleu, que ho va intentar fins al final. Marc Prat, del conjunt quadribarrat, va acabar expulsat amb vermella directa. El San Juan Montcada, d’aquesta manera, trenca una ratxa de quatre partits sense guanyar i és dotzè.

En un dels partits avançats a l’1 de novembre, Vic i La Jonquera van empatar sense gols. El conjunt local va mostrar la seva millor versió fins ara, però continua sense tenir encert en els metres finals. El porter visitant, Àlex Manzano, va ser l’home més destacat del matx, i és que gràcies a les seves aturades La Jonquera es va endur un punt del Municipal de Vic.

El partit boig de la jornada el van protagonitzar Llagostera B i Tona, que es van haver de conformar amb un punt que deixa insatisfet a ambdós equips. En només quatre minuts, Monsif Khttar i Ot Bofill van perforar les porteries rivals i van posar l’1-1 al marcador. El mateix Monsif, al 44’ i al 66’, va encarrilar el duel en favor dels blaugrana. Però el conjunt osonenc no es va arronsar i va acabar esgarrapant un punt gràcies al doblet de Pol Coll, que va entrar des de la banqueta (81’ i 89’). Els dos equips es mantenen a la zona baixa de la taula.