16 juny 2019

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Primer balanç presidencial de Joan Soteras

Publicat per: Manuel Segura Martinez 24 de desembre de 2018


                            PARTICIPA I GUANYA LA CISTELLA DE BENITO SPORTS!

Primer cap d'any com a president de la Federació Catalana de Futbol. Joan Soteras no és ni ‘centenari’ encara que ja li ha tocat viure situacions interessants. En aquest cas, és clar que el millor encara està per arribar

@ManuelSeguraM

Primeres Nadales de Joan Soteres/ FOTO: A.M.

Sembla que no hagi canviat el ritme de vida de Joan Soteras. Afegir la presidència de la Federació Catalana de Futbol a la seva responsabilitat com a empresari li manté més viu que mai i amb innombrables projectes en la seva taula de treball.

Aquest Nadal no hi ha partit de la Selecció Catalana absoluta, encara que es treballa en una data FIFA per a la primera aturada internacional, i, molt aviat, també es coneixeran les dates i la seu de la final de la Supercopa de Catalunya entre Barcelona i Girona. No serà a Miami. Soteras té ganes de marxa

No arriba als 100 dies de mandat. Potser és massa precipitat demanar-li un primer balanç… es complirà el pròxim 4 de Gener.

Amb la intensitat que portem, ho sembla. La sensació que tenim és de satisfacció pel treball ben fet en aquests cent dies.

Què s'ha fet bé?

No s'ha fet, s'està fent bé, seguir el deixant del Sr. Subies.

"Vot de censura? Tan fàcil com que ho faci, sense problemes"
I això es tradueix en…?

A fer l'FCF més gran encara. Com? Treballant cada dia una mica més.

Intentant obrir-se cap a on?

Estant amb els clubs, viatjant pel territori i treballant per la FCF. És molt important ser federatiu.

Se l'ha vist per camps de 4a, 3a, 2a Catalana… en totes les categories incloses les llotges de Girona, Cornellà i Camp Nou.

Sí. I aquest passat diumenge vaig estar a Sabadell. Si estic a la meva ciutat, sempre veuré al meu equip que és el Sabadell, que quedi clar. Oficialment no havia anat encara. Les sensacions són diferents, per descomptat, i després ens ha tocat inaugurar delegacions a Mataró, Vallès Oriental, Terrassa serà al gener…. Estic convençut perquè vam demostrar diàriament que el nostre nivell va cap amunt.

Com es troba al capdavant del futbol català

Em sento igual que quan era vicepresident amb l'Andreu, el que passa és que ara treballo molt més. Ser vice de qualsevol lloc és una ganga i quan ets president comences a treballar. Les bufetades i el treball són per al president. Ara toca 'currar'.

"Estem demostrant diàriament que el nostre nivell va cap amunt"
Quan veu la situació que viu una entitat com el Reus D. pateix vergonya aliena?

He estat president de Segona A, B i Tercera en set anys i, quan arribes a la situació del Reus D., no s'acaba d'entendre massa el perquè; és una societat anònima i, encara que a casa seva cadascú fa el que vol, no s'entén massa.

Però vostè com a president ha de patir aquesta vergonya quan li recordin que un club català podria desaparèixer per impagaments (l'entrevista va tenir lloc dilluns passat 17 i encara no se sabia si la situació s'havia solucionat)

Crec que han començat a pagar, cosa que s'hauria d'haver solucionat abans. Estic convençut perquè vam demostrar diàriament que el nostre nivell va cap amunt.

"La situació del Reus D., no s'acaba d'entendre massa"
També s'ha reunit amb clubs de Segona B i Tercera. La notícia és que no hi ha notícia?

Crec que passem un informe de la reunió? Els clubs es van reunir per a tractar amb els seus representants legals a Madrid sobre el que està passant en la comissió mixta; nosaltres som només els portadors d'aquestes notícies. Una altra cosa és que se'ns demani ajuda per parlar amb Madrid, si fa falta; en aquesta última reunió era estrictament parlar de diners.

L'FCF està ‘tocada’ després de la situació que li ha tocat viure a Andreu Subies?

No. L'FCF ha estat investigada des de fa dos mesos i no hi ha més notícies i, si no hi ha, són bones. En el seu moment va entrar la UCO, se li va donar tot el que van demanar, tot, som una FCF transparent.

Els presidents li pregunten alguna cosa sobre aquesta situació?

Cap ho ha fet, ni un només.

"Les bufetades i el treball són sempre per al president i ara ens toca 'currar"
Començarem a notar aviat la mà de Joan Soteras?

A Sabadell era president d'un consell d'administració; aquí, en l'FCF, sóc el president d'una Federació i jo estic al servei d'aquests clubs. Jo manava en tot a Sabadell però aquí els clubs estan per damunt i cal servir-los. Andreu ho va fer molt bé i jo intentaré fer el meu sistema. Jo sóc empresari de tota la vida i no concebo ni un club ni una Federació que no funcioni com una empresa; intentem que es noti voler ser una empresa. Si som forts, cal deixar-la molt més fort. Estic convençut perquè vam demostrar diàriament que el nostre nivell va cap amunt.

El TCE va tancar el capítol electoral però el precandidat Ivan Carrillo va anunciar Vot de censura.

Tan fàcil com que ho faci, sense problemes. Si aconsegueix complir tots els requisits que ho faci, jo estaré molt tranquil.

Acabem: el gran objectiu 201

Ja vaig dir que calia donar-li més protagonisme al futbol amateur i la campanya estarà preparada per al gener. Intentarem presentar-la per tot el territori i serà una campanya que satisfarà a tothom econòmicament.

                            PARTICIPA I GUANYA LA CISTELLA DE BENITO SPORTS!

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com