logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Miquel Aguza: “Veig aquest Reddis capaç de tot”

Publicat per: Carola Ugrinovic 18 de febrer de 2016


Una gran victòria contra el Castelldefels, segon classificat, i una dinàmica de 4 partits sense conèixer la derrota, han portat al CF Reddis de Miquel Aguza a començar a somiar amb la possibilitat de salvar la categoría, malgrat les dificultats extraesportives

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Miquel Aguza té esperances de salvar al Reddis // FOTO: C.U.

Miquel Aguza té esperances de salvar al Reddis // FOTO: C.U.

Després d'exercir com a preparador físic al Nàstic, Reus o Llagostera, Miquel Aguza s'estrenà com a primer entrenador agafant les regnes del CF Reddis en substitució de Rodri. Malgrat que no està sent l'experiència més fàcil per a ell per tots els problemes econòmics que envolten i ofeguen l'entitat reusenca, ell no es rendeix i vol seguir lluitant per intentar deixar el club a Primera Catalana. Motivació, ganes i un vestidor més unit que mai són les seves armes.

Arribes a la quarta jornada a un club esportivament i econòmicament tocat. Tot i aquests problemes, què et fa fitxar pel Reddis?

Estava sense equip després d'haver estat preparador físic d'alguns equips de Segona i m'havia tret el carnet d'entrenador. Llavors vaig venir al Reddis per veure quina era la proposta; estava convençut que fent algun fitxatge podríem ser competitius i això va fer que decidís.

No sembla la millor manera d'estrenar-te com a primer entrenador…

És obvi que no està sent fàcil però estic orgullós d'haver-me arriscat, d'haver agafat aquest projecte per molt complicat que estigui resultant.

"Deixar de ser filial el Reus ha estat un problema molt gros pel nostre club"
Quina situació et trobes a la teva arribada?

Una situació molt dolenta. Existien molts problemes econòmics tot i que s'anava cobrant però sobretot em trobo amb una junta que no es troba còmoda gestionant el club, potser perquè estava acostumada a què fos el Reus Deportiu qui ho fes.

Llavors, creus que una de les causes principals d'aquesta situació és la desvinculació del Reus?

No sé si la principal, però deixar de ser filial del Reus si ha estat un problema molt gros pel nostre club. Ells tenien experiència en trobar bons jugadors, pagaven les fitxes i ens nodríem de molts jugadors de la cantera roig-i-negra.

Avui dia, quina és la situació del club?

Ni cobrarem els que ens deuen ni veurem un euro d'aquí al final. L'únic que si sabem del cert, és que l'Ajuntament s'ha compromès a pagar els arbitratges i els desplaçaments perquè puguem acabar la temporada.

La setmana passada la renúncia a la categoria era pràcticament un fet. Creus què és l'única solució viable per resoldre aquesta situació?

És la solució més fàcil encara que nosaltres volem lluitar; fa dos mesos estàvem a 15 punts de la salvació i ara a 4, el vestuari és una pinya, la gent està compromesa i no volem llençar la tovallola tan fàcilment.

Dissabte passat a l'inici del partit contra el Castelldefels, els jugadors van fer una asseguda com acte de protesta. Creus que ha estat efectva?

No buscàvem cap conseqüència sinó que es sabés la situació per la qual està passant el club.

Victòria importantíssima contra el segon classificat. Com es va viure al vestidor?

Crec que vam fer un dels millors partits de la temporada, si no el millor i l'equip estava eufòric; el vestidor era una festa com si haguéssim guanyat una lliga.

Heu aconseguit 8 dels últims 12 punts possibles, esteu en una dinàmica positiva. Aquest moment dolç que travesseu us fa somiar amb la salvació?

Sí. Després del que va passar dissabte, pensem que ho tenim a tocar.

"Volem deixar al Reddis a Primera Catalana perquè seria un èxit per a tots"
Què ha canviat en l'equip d'ençà que et fas càrrec fins ara?

Quan vaig arribar em trobo amb un trencament entre l'entrenador que sortia i el vestidor, era un míster que no tenia gaire experiència en la categoria i molts jugadors no estaven preparats per jugar en aquest nivell. Agafo l'equip i intento quedar-me amb els que considero que són vàlids per Primera Catalana; a més, també fitxo una barreja de gent jove i gent amb experiència que ha acabat de donar aquest plus, que potser faltava.

Miquel Aguza, a la dreta, a la seva presentació com a tècnic / FOTO: cfreddis.cat

Aguza, a la dreta, a la seva presentació com a tècnic // FOTO: cfreddis.cat

Has format l'equip que volies?

Dins de les possibilitats econòmiques i les possibilitats pel que fa a jugadors que ofereix la província, sí que he pogut formar un conjunt més que correcte per poder competir. Ara el percentatge de guanyar és molt més alt que al principi.

Veus al vestidor motivat per aconseguir la permanència?

Després d'estar a punt de desaparèixer el divendres i de guanyar al Castelldefels el dissabte, el veig capaç de tot.

I tu et sents recolzat per la directiva i pel vestidor per capgirar la situació?

Pel que fa a la directiva sí, ells han confiat amb mi, els estic molt agraït i sé que ara per ara no poden oferir més; pel que fa als jugadors estan amb mi i així m'ho han transmès.

Si d'alguna cosa no hi ha cap dubte, és de la professionalitat i el treball d'aquest grup de jugadors.

Sense cap mena de dubte. És un grup de gent jove, alguns veterans, que estan donant la cara cada partit, que estan compromesos, amb una gran professionalitat i ganes de seguir creixent, fet que fa que em senti molt orgullós d'ells i vingui motivat a entrenar-los.

Creus en la salvació del club?

Si com ens han dit, tenim els arbitratges i els desplaçaments pagats podem arribar a final de temporada, una altra cosa serà en quines condicions podem jugar els partits, si compten amb bastants jugadors... Nosaltres volem deixar l'equip a Primera Catalana perquè seria un èxit per a tots.

Si al final el club no desapareix, et quedaries una temporada més?

Si no sortís res com a preparador físic a Segona Divisió quedar-me al Reddis seria una possibilitat, tot i que s'hauria de parlar de les condicions i fer les coses d'una altra manera.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies