logo
Fiatc BarnaPorters Campus GoalKeepers

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Lucas Viale: "Dissabte signem guanyar i tots amics"

Publicat per: Manuel Segura Martinez 16 de gener de 2019


És un dels centrals referents del futbol català. Una història impecable emmarca a aquest hispanoargentí, establert a Sabadell i amb passat riberenc. Jugador, estudiant, coordinador (Polinyà), Lucas Viale, ara al Llagostera. és un exemple a seguir

@ManuelSeguraM

El 'Pitxitxi' del Llagostera torna a l'Hospitalet/FOTO: CLUB

Aquest pròxim dissabte: Llagostera-L'Hospitalet. Una setmana diferent?
En part, sí; en part, no. Els meus anys a l'Hospi els recordo amb gran afecte i ara el primer és el meu actual equip. No deixen de ser tres punts més.
Ara són l'equip a batre, l'equip al qual tots esperen amb més ganes. Millor així?.

En alguns camps dóna la sensació que hi ha una atmosfera diferent encara que crec que igual els passarà a Hospi, Prat, Terrassa o Sant Andreu... equips que hem de lluitar per pujar donada la nostra experiencia.

"En alguns camps dóna la sensació que hi ha una atmosfera diferent"
Aquest dissabte es juguen el títol de campió encara que el tòpic real digui que encara queden 18 jornades.

Queda moltíssim i aquí estan Prat i Terrassa (12 partits invicte, crec) també al costat de l'Hospi i nosaltres. Els equips de dalt d'aquesta Tercera estan molt forts i igualats.

En el gol average, 1-0 Hospi en la primera volta, un detall més.

Ara mateix ni ens fixem en això sinó en els tres punts. Després, segons com vagi el partit, pot donar-se aquesta situació.

Curiositats: el més golejat dels 4 primers (18), cert que el segon màxim realitzador (41), intractable a casa seva, rep a un rival que ha perdut gairebé la meitat dels punts jugats fora (13/30). Tot això ho tenen en compte vostès?

Jo no ho tinc al cap. Quan pita l'àrbitre m'és igual però a tots ens ha de servir com a referència, sempre és positiu tenir en compte aquesta estadística.

"Els equips de dalt d'aquesta 3a estan molt forts i igualats "
Amantini-Viale enfront de Manel Expósito. Tenir un Pitxitxi davant estimula a centrals de la seva categoria?

A això tampoc li dono importància encara que m'ha sorprès molt l'alt nivell dels davanters en Tercera Divisió i Salines és dels millors. Jo pensava que no tindrien aquest nivell tan alt.

Lucas ha jugat en dues fases al club riberenc/ @Mark_SplashFoto

A veure... màxim golejador del Llagostera... Lucas Viale amb 6 i sense penals. Estem bojos? I gols claus, per cert.

Bé, s'han donat aquestes circumstàncies i he fet gols. El nostre camp és petit i la pilota parada se'ns dóna bé. Altres anys he acabat amb un o dos gols i ara va una mica millor, res més.

El factor Municipal pot ser determinant? La seva afició és de les quals dóna suport sempre al màxim...

El nostre camp té unes característiques particulars mentre que el seu és abismal. Dominem molt a casa nostra, som molt directes i poden passar moltes coses en pocs minuts.

Objectivament, quina plantilla és superior?

>Som dues plantilles molt igualades. Ells tenen més fons d'armari que nosaltres i en el d'un en un crec que estem bastant igualats.

"Dominem molt a casa nostra; som molt directes "

Aquest Llagostera és la projecció d'Alsina en el camp?

Tots els equips són la projecció del seu entrenador i el nostre, també. Tenim caràcter, no es dóna una pilota per perduda...

Té 33 o 23 anys? Ho dic per la forma en la qual es mostra amb 19 convocatòries, 16 titularitats...

En tinc 33. Tant de bo fossin 23. Fa dues temporades vaig patir molt amb un bessó i fins i tot l'any passat va acabar amb problemes. Aquesta temporada tinc més continuïtat i això es nota.

El defensa hispanoargentí és un dels fixos per Alsina/FOTO: @Mark_SplashFoto

La diferència és que a l'Hospi només li val el títol de campió mentre que a vostès se'ls accepta, no sé per què, ficar-se entre els 4 primers? O també surten amb l'obligació mental de ser campions?

Nosaltres venim d'anys complicats des de la Segona A. L'Oriol ens va transmetre tranquil·litat, cal anar pas a pas, primer cal lluitar per salvar-nos (deia), després per assegurar la promoció d'ascens i ara per la primera plaça. Ni que dir que quedar primer seria molt important.

A nivell personal: com veu...al Sabadell d'on va sortir com va sortir, amb molt poc estil del club arlequinat, els seus veïns.. Com ho veu?

Jo no vaig tenir una sortida fàcil. Esportivament no vaig tenir queixa però m'ho podrien haver agraït d'una altra manera, només visc a cinc minuts del camp. Jo els miro amb afecte, ara han llençat a Seligrat, és tot molt complicat, l'exigència és molt gran, l'afició vol play off i no hi ha calma.

"A Sabadell tot és molt complicat i l'exigència és molt gran"
Lucas Viale no té twitter. No obstant això conten que és un tipus molt actiu i al qual el preocupa moltíssim la realitat que li envolta. És així?

És veritat, no tinc twitter. Vaig començar a estudiar molt tard i aquest any acabo Psicologia. Els qui no hem estat jugadors d'elit, ens ha tocat formar-nos, per això acabaré la carrera, tinc els tres nivells d'Entrenador, vull estudiar per a Director Esportiu i no sé on em portarà la vida.

Cita d'exfutbolistes a Llagostera: Bigas, Pitu i vostè van jugar en l'Hospi mentre només Rodri ho va fer al Llagostera. Això s'oblida aviat?

Jo no, t'ho asseguro., Ja t'he dit que a L'Hospitalet li tinc molt afecte com ho tenen Bigas i Pitu. Per a tots serà un partit especial.

Signem l'empat i tots amics?
Signem guanyar i tots amics. La competició és altra cosa.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies