14 des. 2018

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

L’Històrics 2013: un torneig menys històric i més global

Publicat per: redaccio 4 de desembre de 2013


Els 12 equips participants oferiran un espectacle de 15 partits i 810 minuts de futbol del 5 al 10 d’agost. Requisits com ser de la perifèria de Barcelona o tenir 70 anys d’història s’han relativitzat a l’edició actual

[caption id="attachment_2587" align="alignleft" width="248"]santboia El Santboià va ser el campió de l'any passat // FOTO: fcsantboia.cat[/caption]

Lluny queda el 1984, any en el que es va disputar la primera edició d’un dels tornejos d’estiu més clàssics del futbol català. L’Històrics compleix la seva edició número XXVIII i ho fa carregat de novetats. La més destacable, sens dubte, és la participació d’equips que no són de Barcelona ni de la seva perifèria com el Llagostera (debutant), el Manlleu o l’Ascó. D’aquesta manera els clàssics de la competició – Europa, Sant Andreu o Horta – no hi prenen part, però la seva absència es veu substituïda per altres equips d’un nivell similar o, inclús, superior.

I és que en l’edició d’enguany de l’Històrics hi participen quatre equips de Segona Divisió B, sis de Tercera Divisió, un de Primera Catalana i un altre de Segona Catalana. No són clubs qualsevols, ja que n’hi ha fins a cinc que la temporada passada van disputar promocions d’ascens. Per contra, n’hi ha dos – Júpiter i Sants – que van perdre la categoria, però que tenen en aquest torneig una bona oportunitat per a refer-se.

Adéu al passat i hola al present

Una altra de les condicions de sempre per formar part del Torneig d’Històrics és, precisament, els anys d’història dels equips participants. Setanta, concretament, era el requisit per a poder-hi jugar i en el quadre actual n’hi ha quatre equips que no arriben a aquesta quantitat: Llagostera (66 anys), Prat (68), L’Hospitalet (56) i Ascó (3). De la mateixa manera, només hi hauran sis campions del Torneig d’Històrics a partir del proper dilluns al Guinardó: Badalona  i Júpiter (5 vegades), Martinenc (4), Sants, Masnou i Santboià (1).

En aquest sentit, desfer l’empat a cinc triomfs dels dos dominadors és un dels al·licients de la vint-i-vuitena edició. El Badalona començarà ben d’hora i estrenarà el torneig el proper dilluns 5 d’agost juntament amb Manlleu i Sants. La fase de grups es completarà el dimarts 6 (Cornellà, Llagostera i Masnou) el dimecres 7 (Prat, Santboià i Martinenc) i el dijous 8 (L’Hospitalet, Júpiter i Ascó).

Tots els partits de la fase de grups es disputaran a partir de les 18:30 hores i tindran una duració de 45 minuts. Cada grup està composat per un equip de Segona B, acompanyat d’un o dos ‘Terceres’ i/o equips de Primera i Segona Catalana. En tots els casos els dos ‘caps de sèrie’ obren el dia menys al grup B, on el Llagostera jugarà els dos darrers partits.

El divendres 9 d’agost es disputaran els dos partits de semifinals – campió grup 1 vs campió grup 2 (18:00 h) i campió grup 3 vs campió grup 4 (20:00 hores) – que seran partits de 90 minuts. El torneig d’Històrics s’acabarà el dissabte 10 d’agost a les 20:30 hores aproximadament, quan ja es coneixerà el campió d’un dels campionats de renom del nostre futbol.

Jordi Mestres
jmestres@futbolcatalunya.com

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com