logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

L'Assemblea General ratifica la seva confiança en Subies

Publicat per: redaccio 30 de juny de 2017


Tots els punts de l’ordre del dia de l'Assemblea General Ordinària de l’FCF han estat aprovats per majoria absoluta, amb el recolzament dels clubs assistents a les activitats realitzades durant la temporada 2016-17

PREMSA FCF
Assemblea General Ordinària de l’FCF / FOTO: FCF

Assemblea General Ordinària de l’FCF / FOTO: FCF

L’Assemblea General Ordinària de l’FCF, celebrada al Complex Cultural Cal Sitjes, a Artés (Bages), davant la presència de 200 assembleistes. L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda de la regidora d’esports d’Artés, Elisabet Carracedo, que s’ha mostrat orgullosa perquè “enguany, l’FCF ha decidit celebrar la seva Assemblea al nostre municipi i és una gran responsabilitat”. Carracedo ha afegit que “campanyes com Joc Net o Prou violència al futbol ajuden molt, però s’ha de continuar treballant per eradicar completament els comportaments incívics als camps de futbol”.

Posteriorment, s’ha projectat un vídeo resum de tots els actes celebrats durant la temporada 2016-2017. Després dels parlaments, s’ha donat per començada l’Assemblea General Ordinària, amb el primer punt de l’ordre del dia:

1. INFORME DEL PRESIDENT:

El president de l’FCF, Andreu Subies, ha donat la benvinguda als assistents i ha felicitat els nous assembleistes que representaran el futbol català a la RFEF, i a tots els clubs que han assolit la categoria Nacional. “Sense els companys de la Junta Directiva i l'estructura federativa seria impossible la feina que fa l'FCF. Vull agrair als treballadors i a la nova estructura el seu esforç perquè tots ells ajuden a fer millor aquesta casa. També vull agrair la feina feta a dos companys que han deixat l'FCF com són el Miquel Novell i l’Albert Baza”, ha començat dient Subies.

“Hem d'aconseguir que la Federació tingui consistència per encarar amb garanties el futur. Actualment, s’ha fet un pas endavant i els clubs ajudaran a fer possible aquest canvi, en el qual s'hauran d’adaptar totes les activitats del futbol català a la normativa i a la llei vigent per garantir l'ordre. I, sobretot, hem d’apostar per la formació i reglamentar bé la competició per a tothom”, ha dit el president. El màxim mandatari del futbol català ha explicat que “per poder gestionar correctament el treball futur, hem d’estar al dia en documentació, subvencions, en assessorament laboral..., i hem de complir certes obligacions reglamentàries”. També ha destacat que després del projecte #Orgullosa, amb el qual s’invertirà un milió d'euros en la promoció del futbol femení “per intentar aconseguir més equips”, s’iniciarà una campanya a favor del futbol amateur.

Andreu Subies ha parlat del Portal del Federat destacant que “des que es va crear, és més fàcil gestionar les coses, ja que els pares o tutors legals gestionen tota la part burocràtica. D’aquesta manera se suprimeix la responsabilitat del club. El Portal del Federat permet als clubs capitalitzar-se i centrar-se en la gestió esportiva, i sense aquesta eina no hauríem pogut donar aquest pas endavant que hem fet”. D’altra banda, “la Mutualitat necessita un fons de garantia per assegurar la salut dels 150.000 federats. A més a més, la formació i la tecnologia han servit per donar estabilitat a l'FCF i millorar els serveis als clubs. I tot això ha estat possible gràcies al Portal del Federat, que garanteix el present i el futur del futbol català i possibilitat la inversió en campanyes”, ha afegit Subies.

“Estem treballant en un protocol específic corresponent al manteniment dels camps de gespa que millori les condicions de joc dels jugadors. I amb la Secretaria General de l’Esport s'està treballant per garantir que totes les instal·lacions esportives estiguin cardioprotegides”, ha comentat el president.

La propera campanya que s’engegarà és ‘Zero insults a la xarxa!’ i, per aquest motiu, Andreu Subies ha anunciat que s’ha “creat un nou subcomitè de xarxes socials per analitzar l'activitat que es realitza".

Subies ha finalitzat el seu parlament donant ànims a tots els clubs presents perquè segueixin treballant amb la mateixa il·lusió en allò que més els agrada, el futbol, i ha encoratjat als presidents a seguir treballant per donar un bon servei als seus jugadors.

Posteriorment, s’ha fet un sentit homenatge a l’ex Secretari General de l’FCF, Albert Baza, per la seva dedicació al futbol català des de l’any 1970. Per això, Andreu Subies li ha fet entrega d’una placa commemorativa, per agrair-li tots els anys treballats al servei de la Federació Catalana de Futbol.

Sentit homenatge a l’ex Secretari General de l’FCF, Albert Baza/ FOTO: FCF

Sentit homenatge a l’ex Secretari General de l’FCF, Albert Baza/ FOTO: FCF

RECONEIXEMENT ALS CLUBS CENTENARIS:

De la mateixa manera que en l’Assemblea de la temporada anterior, l’FCF ha fet un petit homenatge a tots els clubs que, a dia d’avui, han celebrat 100 anys de vida. El clubs reconeguts han estat:

CLUBS CENTENARIS

CF CALELLA

UD CASSÀ

SANT JUST DESVERN CF

CF BORGES BLANQUES

CD CERVERA

CF TORELLÓ

CD JÚNIOR

Seguidament, s’ha visualitzat un vídeo en record a totes les persones relacionades amb el futbol que han traspassat aquesta temporada 2016-17.

2. RATIFICACIÓ CÀRRECS PREVISTOS REGLAMENTÀRIAMENT:

A l’Assemblea s’han ratificat, per unanimitat, els càrrecs del directiu i delegat a l’Anoia, Francesc Borrega; del directiu i delegat del Vallès Occidental-Terrassa, Jacobo Domènech; del directiu i delegat al Maresme, Antonio Jiménez; del directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; del directiu i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i del directiu i delegat d’Osona, Antoni Tañà.

3. INFORME DE LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2016-2017:

En aquest apartat s’ha fet un repàs a les activitats dels Comitès Tècnics de la Federació Catalana de Futbol. La memòria resum de la temporada 2016-2017 ha estat aprovada per 168 vots a favor i 3 abstencions.

Posteriorment, s’ha visualitzat el vídeo de la presentació del nou projecte #Orgullosa, que pretén potenciar el futbol i futbol sala femení català.

4.1 EXERCICI ECONÒMIC:

El responsable d’administració de l’FCF, Lluís Broto, ha presentat l’informe d’auditoria dels comptes anuals, del tancament dels comptes, i del balanç i compte de resultats tancat el 31.12.2016.

L’exercici econòmic tancat el 31 de desembre del 2016 ha estat sotmès a votació i ha estat aprovat amb un resultat de 166 vots a favor, 4 en contra i 4 abstencions.

4.2 PRESSUPOST:

El pressupost del 2018 de 21.936.700 €, amb un increment de l’1,29%, ha estat aprovat amb un resultat de 156 vots a favor i 2 abstencions.

Per tancar aquest bloc s’ha vist el vídeo resum de les campanyes que ha engegat la Federació Catalana de Futbol en els darrers anys per eradicar la violència als camps de futbol i els pavellons de futbol sala.

5. MODIFICACIÓ D’ARTICLES DELS ESTATUTS I DEL REGLAMENT GENERAL DE L’FCF:

El Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, ha exposat els canvis previstos en els estatus i el reglament de cadascun dels articles previstos. Alguns d’aquests són: la creació de la subcomissió de xarxes socials, en el futbol territorial s’hauran d’inscriure un mínim d’onze futbolistes i un màxim de 25, es fixa un termini màxim per modificar horaris de partits, participació obligatòria en els partits d’Infantil i de dues parts en Aleví i inferiors, inscripció a l’acta de màxim 14 jugadors en categories de Futbol 7, restringir la possibilitat d’alinear jugadors en equips de lletres inferiors, enduriment de les sancions per incidents de públic i la reincidència se sancionarà amb descompte de punts, els federats sancionats amb quatre o més partits hauran d’acompanyar l’àrbitre en partits posteriorment a que jugui el seu equip com a part del compliment de la sanció, entre d’altres mesures.

Aquest punt de l’ordre del dia ha estat aprovat per 155 vots a favor, 8 en contra i 5 abstencions.

6. PLA GENERAL D’ACTUACIÓ:

Tots els plans de competició de Futbol 11, Futbol 7 i Futbol Platja per la temporada 2017-2018 han estat aprovats per unanimitat.

7. LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA:

La Lliga Catalana de Futbol Sala és el Comitè de l’FCF que regula la competició i l’organització de les lligues federades de futbol sala de Catalunya. Els acords adoptats a la Convenció de Clubs de Futbol Sala han estat aprovats per 148 vots a favor i 4 abstencions.

8. INFORME DE LA MUTUALITAT CATALANA DE FUTBOLISTES:

Abans de l’informe de la Mutualitat Catalana de Futbolistes s’ha projectat un vídeo sobre aquest ens.

Les xifres de l’activitat de la Mutualitat Catalana de Futbolistes durant la temporada 2015-2016 ha estat les següents:

El seu director, Miquel Pardo, ha explicat que “al llarg de l’any hem intentat buscar la sostenibilitat i la viabilitat econòmica de la Mutualitat Catalana de Futbolistes. La Mútua no fa cap tipus de retallada quan es necessiten els seus serveis. Malauradament, tenim lesions greus que afecten el cap i que requereixen intervencions quirúrgiques delicades. La Mutualitat, però, fa l’esforç necessari per atendre els nostres jugadors, costi el que costi l’operació”. Pardo ha afirmat que “sempre lluitem per disminuir la típica lesió del futbol, que és el trencament del lligament creuat anterior, el qual es pot prevenir amb una bona preparació física, un bon manteniment de la gespa, portar el calçat adequat, i també comptar amb un factor sort a favor”.

“L’aposta pel futbol femení és ferma, real i efectiva, per això vetllem per a que juguin amb garanties. Cada vegada hi ha més jugadores i estan millor preparades, realitzant una bona preparació física”, ha recalcat Miquel Pardo.

9. PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTES EN TEMPS I FORMA:

No n’hi ha hagut.

10. PRECS I PREGUNTES:

En aquest punt, s’han realitzat cinc preguntes referents a qüestions del pla de competició, a les que ha donat resposta el Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho, i el president Andreu Subies. També s’han formulat dues preguntes sobre la Mutualitat Catalana de Futbolistes, resoltes pel seu director, Miquel Pardo.

Per acabar, el president ha agraït la participació de tots els assistents i els ha animat a seguir treballant pel bé del futbol català. A les 21.10 hores, el Secretari General ha donat per acabada l’Assemblea General Ordinària del 2017.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies