23 gen. 2019

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Jordi Cuesta: "Aquest ascens és la nostra vida"

Publicat per: Manuel Segura Martinez 31 de maig de 2018


És a punt de complir el seu tercer any al capdavant de la seva major empresa, reconduir a un club de futbol històric com el Terrassa i va camí d'aconseguir-ho. Ara li espera el Compostela

@ManuelSeguraM 

Jordi Cuesta, president del Terrassa /FOTO: JUANMA

Tres anys després, el president del Terrassa, Jordi Cuesta, sap que aquest diumenge es juga molt més que un partit de futbol. En aquesta segona eliminatòria per l'ascens a Segona B, els egarencs es mesuren a un Compostela del que no poden refiar-se ni per la golejada que els va endossar l'Espanyol B diumenge passat.

Cuesta recorda i admet que "em vaig ficar en un gran marró i ara que veig la part positiva, veig també la negativa. En només tres anys comencem a viure un any dolç", afirma a Futbolcatalunya. "Després d'un primer any desastrós perquè vam arribar tard –crec que ens vam tensionar tots i fins i tot em vaig precipitar amb l'adéu a David Pirri-, crec que hem començat a reconduir la situació en el segon i en aquest tercer". Tot i això, el màxim mandatari del club admet que "encara no hem aconseguit res. L'ascens donaria color a tot, sens dubte".

El Terrassa se la juga

Les seves paraules expressades dies abans de enfrontar-se al Mar Menor –"L'ascens és prioritari. Ens va la vida en això", cobren sentit, doncs "tot es valorarà pel repte esportiu i no per uns altres com puguin ser socials o econòmics. Ascens o res. Després de deixar-te la pell i el patrimoni l'única tornada possible és l'ascens després d'haver donat estabilitat al club, fer un bon futbol base i crear futbol base".

El que no esperava Cuesta és el final de temporada que va viure l'equip: "El que esperava era estar entre els quatre primers al Nadal. Hem estat molt irregulars, l'Espanyol es va desmarcar aviat mentre nosaltres mostràvem dues cares a casa nostra". La clau per aconseguir l'objectiu final ha estat "creure en el projecte de la mà de Cristian García malgrat els mals resultats. Vam creure en el seu joc de toc, en el seu sistema, vam voler tenir una idea de futbol i hem aconseguit un bloc molt sòlid i replet de bones persones".

Juan Pablo Amantini, bàsic / FOTO: TERRASSA FC

Generar il·lusió

És el concepte que més repeteix al llarg de l'entrevista. Sap que ha partit amb una llosa molt pesada i que sol no pot tirar endavant. "Cal fer un 'reset', veure on estem i generar il·lusió", comenta Cuesta que repeteix que comprar el Terrassa en el 2015 va ser "un acte inconscient, una burrada, però no em penedeixo. Jo tinc i veig el sentiment que hi ha a Terrassa, veig la gent de la ciutat, l'Ajuntament. Jo visc al centre de Terrassa, encara que vaig néixer a Barcelona, des dels 18 anys, tinc 4 fills, tinc la meva empresa en Sant Quirze per raons de creixement però sóc un terrassenc convençut".

Respecte al Compos

El president del Terrassa no es posa la bena abans de la ferida encara que sí adverteix que “cal tenir molt en compte al Compostela. El fet que l'Espanyol els donés un bany en la primera part no ens serveix i fins i tot recordant que nosaltres vam poder plantar-li cara a l'Espanyol. Cal tenir respecte pel cap de grup. A veure si podem aconseguir un 1-0 el diumenge i, sobretot, no encaixar cap gol”.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com