25 maig 2019

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Footters arriba al #futbolcat per quedar-se

Publicat per: Manuel Segura Martinez 24 d'octubre de 2018


L'aventura va començar en el 2016 i ja comença a consolidar-se. La plataforma de retransmissió de partits en directe per al futbol amateur i formatiu es diu Footters

@ManuelSeguraM 

Julio Fariña i José Miguel Sánchez, els 'pares' de Footters/ FOTO: FOOTERS

Aquesta temporada 2018-2019 Footters ja és una realitat a Catalunya. 'El Netflix' del futbol modest, com ja han batejat des de molts racons d'Espanya, s'ha obert camí en dos anys i ja comença a obrir fronteres (Mèxic, Argentina..). De la mà d'un gadità (Julio Fariñas) i un sevillà (José Miguel Sánchez), el seu somni de retransmetre partits en directe de futbol aficionat i base és present i futur.

"La nostra idea inicial era més semblant a Linkedin que a veure futbol per streaming però va arribar la nostra oportunitat en un torneig d'infantils a Portugal i aquí estem", declara a Futbolcatalunya un dels 'pares' de l'invent, Julio Fariñas. Exjugador del futbol aficionat, amb molt temps passat en el futbol gadità, va arribar a jugar en la Serie B italiana (Ravenna) i a Portugal (Ovarense). El seu soci, José Miguel Sánchez, era un cambrer amb energies de campionat i entre els dos van parir la gran idea que aquesta setmana signaran amb la Federació Espanyola de Futbol.

Benefici per als clubs

Segona B, Tercera, Lligues regionals i futbol base són els seus grans objectius i en dos anys els ha servit perquè "tot aquest futbol oblidat" es converteixi en una empresa (Footters) quina valoració es xifra en vuit milions d'euros i 25 treballadors. "Intentem afavorir als clubs per sobre de tot. L'única cosa que els demanem és que ens obrin les seves portes i ho comuniquin a través de les seves xarxes socials, res més", assenyala.

La realitat es diu més de 60 partits setmanals i que "qualsevol club pugui ser visible a través dels seus propis mitjans. És una tecnologia molt senzilla". De fet, ja s'ha pogut comprovar en la majoria de camps catalans de Segona B i Tercera menys els de Barcelona ciutat, doncs encara negocien amb canals de televisió.

Fariña es el director gral/ FOTO: FOOTTERS

Amb més de 4.000 partits ja emesos des que van obrir el negoci en el 2017, Fariña mostra orgullós les seves xifres: "Tenim gairebé 60.000 usuaris registrats dels quals 20.000 ja han pagat per algun partit. Volem que aquest usuari sigui el nostre subscriptor i per una petita quantitat pugui veure una gran oferta de partits de futbol modest".

Signatura amb Rubiales i la RFEF

En l'actualitat l'oferta ha sortit per 2,99 euros cada client dels quals "el 50% va per al club local". A partir de la propera campanya "pujarem als 6'99 euros i repartirem amb els dos clubs participants, però això ja arribarà", avança aquest jove empresari a qui la il·lusió li desborda.

Aquesta setmana tenen previst reunir-se amb Luis Rubiales, president de la RFEF, i el seu equip i tancar un acord "en el qual la primera premissa que ens han posat és que la RFEF no guanya un euro sinó que ha d'anar per als clubs i en això estem. Som una eina necessària per al futbol base, per a jugadors, tècnics, patrocinadors....". Ara per ara, Footters surt a l'aire sense publicitat encara que el proper curs també entrarà en joc.

 

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com