logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Els ‘terceres’ sí que dignifiquen la Copa Catalunya

Publicat per: redaccio 17 d'agost de 2014


Un ‘segona B’ (Badalona) i tres ‘terceres’ (EF Gavà, Europa i Cerdanyola Vallès) disputaran la fase de quarts de final de la Copa Catalunya absoluta. Tres caps de sèrie (Barcelona B, Girona i Sabadell) esperen rival, en sorteig pur, per a una competició menyspreada per alguns

Vuitens de final Copa Catalunya 2014// FOTO: uefigueres.cat

Vuitens de final Copa Catalunya 2014// FOTO: uefigueres.cat

Després dels lamentables episodis protagonitzats per Lleida Esportiu i Llagostera, la Copa Catalunya absoluta es viu amb més interès que mai. La competició que ja ha aconseguit els quarts de final presentarà a un ‘segona B’ (Badalona) i tres ‘terceres’ (EF Gavà, Europa i Cerdanyola Vallès) enfront dels tres caps de sèrie del futbol professional (Barcelona B, Girona i Sabadell). Serà sorteig pur i dur i es realitzarà al llarg d'aquesta setmana.

Més penals per decidir

Una vegada més han hagut de ser els llançaments de penal els qui han decidit els quatre equips que passen a la següent eliminatòria. Menys l'imponent Gavà, que segueix creixent davant totes les adversitats, els tres partits restants (Santa Coloma, Figueres i Badalona) es van inclinar des dels onze metres.

Camacho va avançar als escapulads en una jugada en la qual va enxampar desprevinguts als de Miguel Rubio encara que els tarragonins van anar, poc a poc, imposant el seu segell a l’‘exili’ de Santa Coloma. Va empatar l'etern Virgili i finalment serien els de Pedro Dólera els qui s’emportarien el triomf per 4-3.

Així començava una tarda dominical en la qual els clubs de segona B estan atents a la reunió d'aquest dilluns a Madrid amb el calendari en joc. El caos del futbol professional pot repercutir directament a l’amateur encara que aquesta és una altra història diferent.

Qui està trobant el seu lloc en la història de la Copa Catalunya és el modest Gavà d'Albert Poch. Primer va estomacar al Terrasa (5-0) i després va repetir davant l’Hospi de Kiko Ramírez als penals. Aquest diumenge li va tocar un Prat que juga de ‘cinema’, però que paga cara la seva gosadia. Els de Pepe Delgado sempre barallen encara que en aquesta ocasió Zambudio i Ferrone (atenció a aquest jugador) van inclinar la balança per als blaugrana. Aplaudiment gran pel Gavà.

També ho mereix el Badalona de Manolo González a qui encara li falten quatre o cinc incorporacions per donar ‘canya’ en la Lliga, Malgrat aquestes mancances, va saber plantar cara a l'Olot d'un Arnau Sala que no oculta la seva preocupació per la falta d'efectivitat del seu equip. Els visitants van disposar de bones ocasions, però el gran Marcos va aturar el llançament de Guzmán i els locals passen ronda. Ja van cinc consecutives des del punt màgic.

I, si l'aplaudiment és majúscul pel Gavà, no ho és menys pel Cerdanyola de Toni Carrillo. Els blancs-i-verds, que van eliminar al nou 2ª B de Jordi Roger el passat dos d'agost a Cornellà, per penals (2-3), van quedar exempts de la segona eliminatòria (pel que no podran eludir l'encreuament de quarts) i van esperar la seva gran oportunitat enfront d'un Figueres que de la mà de Francesc Cargol volia arribar a enfrontar-se als grans. Excepcional treball del porter visitant Alberto Coca, una vegada més, i la ‘glòria’ per un Cerdanyola que no té por a ningú.

3a Eliminatòria

EUROPA-Ascó 1-1 (4-3 p.) Camacho 21’ / Virgili 54’

EF GAVÀ- Prat 2-0 Zambudio 30’ i Ferrone 74’

BADALONA-Olot 0-0 (5-4 P.)

Figueres-CERDANYOLA V. 0-0 (4-5)

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies