19 nov. 2018

logo
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

El trencaclosques de Segona B

Publicat per: Jordi Mestres Rius 25 de juny de 2018


El grup 3 no arriba als 20 equips i la Federació Espanyola de Futbol haurà de replantejar el repartiment. Els 8 catalans compartiran lliga amb valencians i aragonesos i està per veure si amb balears, manxecs o navarresos

JORDI MESTRES @jordimestres7

Aquests són els 18 equips que, a priori, anirien junts en totes les possibles confeccions del grup 3 // FOTO: FutbolCatalunya

No fa ni un dia que van acabar les finals del play-off d’ascens a LaLiga123 i molts ja pensen en el que ve. Els 80 equips de la temporada 2018/19 de Segona B estan definits i toca repartir-los en quatre grups. En els últims anys el grup 3 ha estat format per equips de Catalunya, les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, amb presència de clubs d’Aragó quan ha estat necessari. Aquesta tònica s’haurà de trencar aquesta temporada. I és que tots plegats no arriben al mínim per tancar el grup (20) i només tenim 19 en total. L’Assemblea de la RFEF, prevista per mitjans de juliol, determinarà quina de les opcions és la definitiva.

El que sí és segur – a no ser que hi hagi invents estranys – és que els 18 clubs catalans, valencians i aragonesos estaran junts. Així doncs, Barça B, Espanyol B, Olot, Peralada, Sabadell, Lleida Esportiu, Badalona, Cornellà, Ontinyent, Valencia-Mestalla, Hércules, Alcoyano, Atlético Levante, Villarreal B, Castellón, Ebro, Teruel i Ejea compartiran lliga. Què fer amb els dos restants? És la gran incògnita, que pot tenir les següents solucions:

Opció 1: Catalans+valencians+aragonesos+Atlètic Balears+Conquense. És una possibilitat factible a nivell geogràfic, però que suposa dividir els dos equips de Castilla la Mancha en grups diferents.

Opció 2: Catalans+valencians+aragonesos+Atlètic Balears+Jumilla. Una opció similar a l’anterior, en la que un equip murcià deixaria el grup 4 per a passar al 3.

Opció 3: Catalans+valencians+aragonesos+Izarra+Tudelano. Aquesta opció apartaria l’Atlètic Balears del grup 3 i inclouria els dos equips navarresos, fins ara al grup 2. Tant Izarra com Tudelano han revelat avui que la seva preferència és anar al grup 2, amb una proposta que deixaria el Conquense al 3, juntament amb el Balears (opció 1).

Opció 4: Catalans+valencians+aragonesos+Conquense+Talavera. La quarta aposta inclouria els equips de Castilla la Mancha al grup 3. Improbable, sobretot tenint en compte la distància que hi ha respecte Talavera de la Reina.

Hi hauria una cinquena opció, molt remota, que seria incloure els dos equips de La Rioja al grup 3. Encara més improbable és l’habitual predisposició del Lleida Esportiu a canviar de grup. Els blaus, que ja van jugar al grup 2 la temporada 2013-14, sempre han mostrat la seva predisposició a marxar al grup del nord. En qualsevol cas, fins d’aquí dues setmanes no sabrem la resolució i com veuen d’opcions no hi ha precisament poques.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com