logo
FCF BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

El mur de les lamentacions

Publicat per: Jordi Mestres Rius 25 de març de 2016


El Lleida Esportiu ha deixat la porteria a zero en 21 dels 31 partits de lliga que ha disputat. Els blaus igualen l’estadística de l’Atlético de Madrid, l’únic cas similar al futbol estatal

JORDI MESTRES @jordimestres7
La defensa del Lleida és un mur inexpugnable // FOTO: CE Sabadell

La defensa del Lleida és un mur inexpugnable // FOTO: CE Sabadell

El Lleida Esportiu-Sabadell va acabar amb empat a zero. No és cap notícia, més quan és el resultat més repetit de la temporada pels blaus. I és que si per alguna cosa s’està caracteritzant l’equip d’Idiakez és per la seva fiabilitat defensiva. La teranyina que formen Rubio, Pau Bosch, Toño Vazquez, Molo, Fuster o Ekhi està sent insuperable. Només nou dels vint equips de la lliga han estat capaços de perforar la porteria d’Iván Crespo. Una fiabilitat defensiva que manté les opcions de play-off pel Lleida... i també dissimula els seus problemes a l’altra àrea. Fins a 10 equips han marcat més gols a la lliga que els 32 que acumulen els de la terra ferma.

Però el que resulta evident és que si es manté la porteria a zero, cal menys gols per a guanyar. Així ha estat per a un Lleida Esportiu que ha encaixat 17 gols en 31 partits. Una mitjana espectacular de 0,54 gols encaixats per partit. Encara més meritòria quan cinc es van rebre en un sol partit, el del fatídic 5 a 1 a Vila-Real.

El cas és que el ‘mur de les lamentacions’ es troba ara mateix en el seu punt àlgid. Fa 496 minuts que el Lleida no encaixa cap gol. L’últim va ser el de Fran Sol el 21 de febrer al Camp d’Esports. Des d’aleshores, dues victòries per 2-0 i tres empats a zero. Aquest, precisament, és el resultat més repetit de la temporada pels d’Idiakez. Fins a 10 igualades a res en els 31 partits disputats.

MÀ A MÀ AMB L’ATLÉTICO DE MADRID

Resulta realment interessant comprovar la similitud del rendiment defensiu entre el Lleida i l’Atlético de Madrid. L’equip de Simeone ha mantingut la porteria a zero en els mateixos partits (21). Té, però, millor registre pel que fa als gols encaixats, amb 14 rebuts en 30 partits (0,46 per matx). Tant al Manzanares com a la Terra Ferma s’estan erigint dos murs de les lamentacions pels rivals que una vegada i una altra es veuen incapaços de superar.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies