logo
Fiatc BarnaPorters FCF

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

El Lleida Esportiu fa fora Eric Zárate

Publicat per: Jordi Mestres Rius 25 d'agost de 2016


El club de la terra ferma rescindeix el davanter tres dies després de fitxar-lo per comentaris racistes, sexistes i anticatalanistes. És el segon cas d’aquest tipus després del de Sergi Guardiola amb el Barça B

JORDI MESTRES @jordimestres7
Eric Zárate va jugar ahir el seu primer i últim partit amb el Lleida Esportiu // FOTO: Marc Santaeugènia

Eric Zárate va jugar ahir el seu primer i últim partit amb el Lleida Esportiu // FOTO: Marc Santaeugènia

Fa 24 hores que les xarxes socials bullen amb Eric Zárate. Tot plegat, degut a uns desafortunats comentaris el 2011 quan tenia 15 anys. En aquests, el davanter mostrava opinions ofensives contra Catalunya, però també cap a les dones o els negres (Lewis Hamilton, concretament). El futbolista de Sant Vicenç dels Horts va debutar ahir a Badalona quan tot començava a saber-se. Va disputar els seus primers 60 minuts amb el Lleida Esportiu, que també serien els últims. I és que el club ha publicat avui un comunicat en el que informa sobre la seva rescissió. La història de Zárate al Lleida Esportiu ha durat tres dies.

Un exemple més de que quan s’és futbolista no importen només els peus, sinó també el cap. Les opinions a les xarxes socials, siguin quan siguin, es poden girar en contra. S’ha vist ara i també el passat Desembre, quan el Barça B va haver de rescindir a Sergi Guardiola just després de signar-lo. En aquella ocasió, per tweets ofensius contra Catalunya.

Les desafortunades opinions de Zárate que li han costat la rescissió al Lleida Esportiu

Les desafortunades opinions de Zárate que li han costat la rescissió al Lleida Esportiu

El cas d’Eric Zárate és encara pitjor. A banda de redactar opinions anticatalanistes també va pronunciar-ne contra les dones i racistes. Desafortunada decisió d’un xaval de 15 anys al que cinc després aquelles opinions l’han privat de l’oportunitat de la seva vida. El pecat de joventut li ha sortit molt car.

J.ESTEVE: “VOLEM PROTEGIR EL LLEIDA”

El director esportiu, Jordi Esteve, ha explicat avui en roda de premsa la decisió. “Hem pres la decisió perquè el club veient la pressió social. L’entorn no era l’òptim per a que rendís a Lleida”, explicava el directiu, ja que “el col·lectiu general era agressiu i el noi no ho podia suportar”. En definitiva, “volem protegir el club i desitjar-li el millor a Zárate en el seu futur immediat”.

“Tots hem tingut 15 anys i ell es va equivocar. Quan formem part de clubs de l’entitat del Lleida ens convertim en persones públiques”, explicava Esteve, qui informava que “Zárate està penedit, però degut a l’entorn en contra d’ell s’ha decidit això”. “Ha perdut una oportunitat de la seva vida important i està afectat”, va concloure. Per cert, el Lleida Esportiu-Prat de Copa del Rei es jugarà el proper dimecres 31 d’agost a les 20:30hrs a Mollerussa.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies