logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Contundència contra els insults a les graderies per part de la FCF

Publicat per: redaccio 2 de febrer de 2016


La Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, degut a les demandes dels clubs i les problemàtiques diàries dels federats, va decidir activar un protocol d’antiviolència per eradicar els insults a les graderies

PREMSA FCF
'Zero insults' a la graderia, gran objectiu de la FCF / FOTO: FEDERACIÓ CATALANA

'Zero insults' a la graderia, gran objectiu de la FCF / FOTO: FEDERACIÓ CATALANA

El passat mes de gener, la Junta Directiva de la FCF va decidir que, a partir del cap de setmana del 13 i 14 de febrer, s’activi un protocol d’antiviolència per eradicar els actes incívics que tenen lloc a les graderies dels camps de futbol i en els pavellons de futbol sala de Catalunya. “Aquesta campanya és el projecte més important i de més responsabilitat que la Federació vol tirar endavant de cara al futur del nostre futbol. És absolutament necessari per practicar amb normalitat el futbol, ja que va a l’arrel d’un dels problemes més greus del nostre futbol: el comportament a les grades “, explica el president Andreu Subies.

Durant la temporada 2014-15 es va engegar la campanya ‘Prou violència al futbol’ i, enguany, la FCF fa un pas més enllà per tal d’intentar eradicar els insults, la xenofòbia i la violència de gènere. En definitiva, tot el que atempti a la dignitat de les persones i que procedeix de la graderia. ‘Zero insults a la grada’ és la nova campanya que s’iniciarà a mitjans de febrer amb una prova pilot a la categoria aleví preferent i s’aturarà el partit quan el públic profereixi insults o amenaces. “La Federació posarà totes les mesures adequades i actuarà amb contundència per garantir que les circumstàncies per a la pràctica del futbol pels nostres federats siguin les més adequades. A més, a final de temporada es farà un informe i es portarà a l’Assembla per aprovar el canvi de reglamentació per poder garantir que els partits es disputin amb total normalitat“, avança Subies.

Una altra mesura d’aquesta campanya és la obligació de la salutació final del partit entre jugadors, entrenadors, delegats i àrbitres. D’aquesta manera, tant la FCF com els seus comitès, amb el suport dels clubs catalans, pretenen regular el comportament de tot l’entorn del futbol i futbol sala per tal que a la graderia hi hagi un comportament exemplar.

“Els últims cinc anys hem registrat 30.000 llicències més i el futbol, igual que la societat, evoluciona. Estem tractant també altres problemàtiques que ens arriben des dels clubs i les delegacions i que posarem en pràctica els propers anys, com ara el fair play entre clubs alhora de confeccionar les plantilles. La voluntat és que la Federació Catalana continuï liderant aquest tipus de projectes al món del futbol, igual que ha liderat la inversió tecnològica per tal de garantir la transparència en l’esport amateur“, comenta el president de la FCF.

NOU LOGOTIP

A partir d’avui es començarà a utilitzar el nou logotip de la campanya, on es pot llegir el lema ‘Zero insults a la grada’. I properament s’informarà a tots els clubs del nou protocol d’actuació davant les situacions incíviques que es produeixin a les graderies dels camps de futbol i dels pavellons de futbol sala de Catalunya.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies