27 juny 2019

logo
Fiatc BarnaPorters Campus GoalKeepers
Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Andreu Subies: “Si Villar es presenta a les eleccions, la FCF li recolzarà sempre”

Publicat per: Manuel Segura Martinez 10 de febrer de 2016


No té dubtes. De fet, la sorpresa hauria estat total si hagués dit el contrari, però dit queda. El futbol català estarà al costat d’Ángel Villar a las properes eleccions a la RFEF

@ManuelSeguraM
Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol / FOTO: FCF

Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol / FOTO: FCF

Escuder d’Ángel Villar des que va arribar a la presidència de la Federació Catalana, Andreu Subies es mostra agraït. Els números del futbol català quadren, en gran mesura, gràcies a un permanent suport econòmic de la RFEF a una de les Territorials amb més llicències en joc. També val la pena destacar que cap de les dues candidatures que han aparegut ara per ara (Jorge Pérez i Miguel Ángel Galán) ha cridat directament a la porta de Subies. Per si ho fan en un futur immediat, que prenguin nota.

Per si hi hagués algun dubte de cara a les eleccions vinents a la presidència de la Federació Española, ja siguin el 24 d'abril o quan correspongui, la FCF es mantindrà al costat d'Ángel Villar?

Després de 5 anys de mandat de Villar, si volgués tornar a presentar-se, la FCF el recolzarà sempre per diversos motius. El seu suport incondicional a la FCF, el seu compromís i la seva comprensió al futbol català són diverses raons i ara toca esperar esdeveniments.

Per cert: vostè acaba mandat al març del 2017, però podria haver-hi anunci de convocatòria electoral aquest 2016?

No hi ha res immediat. Fins a la primavera del 2016, ens queda el tancament del 2015 i 2016 i aquest possible escenari pot arribar amb una feina molt avançada i amb projectes acabats. La FCF no és un lloc per estar sinó per fer coses i un mandat de 6+4 podria ser un bon escenari per portar aquests projectes endavant.

Serà un president professional?

L'exigència de l'entorn i del dia a dia és una possibilitat en moltes federacions i cadascuna ha de decidir si aquest càrrec necessita aquesta executivitat. La llei, l'exigència i la responsabilitat han canviat i la Catalana, després de les experiències d'anys passats, no pot permetre's cap error. La FCF no pot ser tractada com una entitat de poc nivell i cal trobar l'estabilitat; si s'aconsegueix i és bona per al futbol, cal trobar les persones necessàries que ho mantinguin. S'haurà de debatre al seu moment.

El gran objectiu d'aquest 2016?

Passar un balanç totalment contrari al que es tenia quan vam entrar, deixar clar que aquesta casa té solvència de cara al futur i que la societat entengui el que s'ha pogut fer, poder transmetre-ho a tots i que puguin valorar la transició que hem viscut. Entre tots hem aconseguit el model més potent del futbol espanyol, un futur inqüestionable i amb capacitat per generar seguretat en els clubs.

No tenir oposició li agrada?

La meva persona és pura oposició, jo sóc la meva oposició. Tant la junta com jo som molt exigents, sempre desitgem més, no he vingut a estar sinó a fer i crec que s'ha pogut veure. No miro al passat sinó endavant; sóc una persona intranquil·la i jo mateix em marco els reptes. Crec que, d'altra banda, hi ha moltes opinions discordants i això és bo, ja que així avancem.

La FCF, al costad del president de la Española, Àngel Villar / FOTO: FCF

La FCF, al costad del president de la Española, Àngel Villar / FOTO: FCF

Si hi ha hagut un aspecte que aquesta FCF manté molt present és la seva eternal lluita social. Aquesta nova campanya de ‘Zero insults a la graderia’ no és un somni?

És el projecte més difícil, més ambiciós, més social i més de futur que ha tingut aquesta casa. Amb el temps canviarà igual que s'han donat molts canvis en aquesta FCF, una sol·licitud que tenim de clubs i molts pares. Vàrem començar amb Respect, Joc Net i Antiviolència i hi hauran moltes campanyes i molts diners per invertir en la seva promoció.

Tan convençut està?

El món del futbol tindrà un abans i un després d'aquesta nova campanya. En aquestes categories ha de deixar de ser un espectacle i, davant la impotència per solucionar algunes situacions, has de fer grans canvis encara que la recompensa sigui menor.

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2015 // redaccio@futbolcatalunya.com