logo
BarnaPorters Fiatc

Compartir en facebook Compartir en twitter Compartir en google+ Compartir en pinterest Compartir en likedin Compartir en WhatsApp

Andorra: Una marató per l’assalt al liderat de l’Horta

Publicat per: redaccio 1 de desembre de 2016


El pont de la Puríssima pot ser decisiu per l’Andorra. L’equip d’Emili Vicente afronta tres partits en vuit dies que poden fer que es posi líder del grup 1 de Primera Catalana en solitari

L'Andorra té un gran repte en vuit dies... i lluny del seu camp // FOTO: FC Andorra

L'Andorra té un gran repte en vuit dies... i lluny del seu camp // FOTO: FC Andorra

Una autèntica marató. Això és el que l’espera al FC Andorra des d’aquest diumenge i fins diumenge 11. Tres partits que poden significar que l’equip tricolor escali posicions fins a la primera plaça de la classificació del grup 1 de Primera Catalana, tot i que s’ho haurà de jugar en els tres encontres lluny de La Borda Mateu, l’escenari dels seus partits, tot i que un d'aquests encontres està pendent d'una reclamació del club per no poder jugar a casa, com marca en principi el calendari.

Aquesta acumulació d’activitat de l’entitat del Principat obeeix als capricis del calendari internacional, ja que la gran majoria de la seva plantilla és convocada habitualment als partits oficials que la selecció andorrana disputa en dates FIFA. En aquestes dates, la competició s’atura a les categories més altes dels països participants, però no així a les més modestes, amb la qual cosa l’Andorra ja ha hagut d’ajornar en aquesta Lliga fins a tres partits.

I no serà un calendari gens fàcil el d’aquest ‘tour de force’ dels d’Emili Vicente. L’esperen tres encontres complicats, contra rivals que no acostumen a perdre als seus terrenys de joc o que es juguen mantenir les seves posicions de privilegi o sortir del pou. Abans d’iniciar aquest període, l’Andorra ocupa la cinquena posició del grup, amb 21 punts. Fer el ‘9 de 9’ no només suposaria ser líder, sinó que també ho seria en solitari, amb tres punts d’avantatge sobre l’actual equip capdavanter, la UA Horta.

PRIMER REPTE: UN INVICTE A CASA

El primer plat d’aquest menú tindrà com a escenari la Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau (diumenge 4, 17.00 h.). El Sant Cugat de José Alcaraz, que encara no ha perdut al seu camp –tres victòries i tres empats fins ara–, serà l’escull que haurà de superar l’equip d’Emili Vicente. Aquest partit correspon a la jornada 6 del campionat i s’havia d’haver jugat el 8 d’octubre. En aquella data, l’equip tricolor ja tenia un altre partit pendent, el de la jornada 1 contra l’Avià (2-1), que es va disputar l’1 de novembre.

SEGON REPTE: AMB PERMUTA POLÈMICA

Quatre dies després (dijous 8, 16.00 h.), un altre cop carretera i manta pels d’Emili Vicente. En aquest cas, l’excursió els durà al Municipal de Llagostera, on el ‘filialasso’ llagosterenc els posarà a prova. Aquest partit s’havia de disputar a la jornada 11, el passat 12 de novembre, i a La Borda Mateu. No obstant això, el partit es jugarà a Llagostera per decisió unilateral de la Federació Catalana. El motiu és que la instal·lació de La Borda Mateu està tancada a la jornada fixada pel partit i, el Comitè de Competició ha dictaminat un canvi d'ordre que provocarà la reclamació dels andorrans, que havien proposat disputar l'encontre en una altra data i jugant al seu terreny. Si la reclamació no prospera, aquell dia es jugarà a Llagostera i al mes d’abril es veuran les cares al Principat.  El Llagostera B és més irregular al seu terreny. En sis partits, ha viscut tres victòries, un empat i dues derrotes. La darrera, el 6 de novembre contra el Ripollet (1-3).

TERCER REPTE: CARA A CARA AMB EL LÍDER

I per acabar, partit de traca. Diumenge 11 (12.00 h.), la gran cita serà al Feliu i Codina. Si l’Andorra fa els deures als dos primers partits d’aquesta ‘setmana fantàstica’, es presentaria empatat a punts amb el seu rival, la UA Horta de Xavi Molist. En funció de la diferència general de gols (+11 per l’Horta i +6 per l’Andorra abans d’aquests partits), als andorrans els hi podria valer l’empat per acabar la marató a la primera posició. Si no és així, qui guanyi donarà un cop a la taula en aquest inici de desembre. I els tricolors no ho tindran gens fàcil: els blancs han guanyat els sis partits jugats al seu camp i només han encaixat quatre gols.

Tres partits en vuit dies. I tots tres, com a visitants. Una dura prova per l’Andorra. Objectiu, el liderat.

CONSULTEU TOTS ELS PARTITS AJORNATS O SUPSESOS AL NOSTRE TALLER

futbolcatalunya.com Copyright @ 2010-2019
redaccio@futbolcatalunya.com

Avis Legal Política de Privacitat Politica de Cookies