Els clubs de Tercera intercanvien opinions, però no entren en els detalls

Els clubs catalans del grup V de Tercera es van veure en la Federació Catalana aquest passat dimarts. La Copa Catalunya, la selecció amateur i els nous reptes que planteja la Seguretat Social van aparèixer; els impagaments es van oblidar

Clubs catalans de Tercera divisiÓ a la FCF / FOTO: FCF
Clubs catalans de Tercera divisiÓ a la FCF / FOTO: FCF

Tots els clubs catalans de Tercera, menys Sant Andreu, Ascó i Peralada, van acudir a la citació del president de la Federació Catalana, Andreu Subies. No era una reunió més, però tampoc era la primera vegada que Subies aprofitava l’inici de temporada per parlar amb els màxims dirigents dels clubs catalans sobre molts dels problemes que afecten als seus equips.

La Copa Catalunya, la selecció amateur, que competirà en Fase nacional aquest proper mes de desembre i assumptes varis com la Mutualitat de futbolistes o el Portal del Federat, van donar pas a un interessant debat. “Crec que aquestes reunions sí que serveixen per a alguna cosa. Primer per crear un vincle directe amb la FCF, de la qual som els clubs els responsables, i si la mateixa ens dóna l’oportunitat d’opinar de primera mà sobre temes que ens incumbeixen, i explicar-nos canvis en primera persona, em sembla bé”, va afirmar el president del Santfeliuenc, Alberto Prieto a Futbolcatalunya.

Segons el màxim dirigent del conjunt blanc-i-blau, a falta de noves indicacions sobre la regularització dels clubs i l’aportació dels seus col·laboradors, ara solament queda seguir treballant. “La força per part dels clubs s’ha fet durant els dos últims anys i a la vista està que no hi ha hagut cap modificació ni intenció de legislar alguna cosa que fos més justa o com a mínim més pràcticaper als clubs, que fer de les nostres entitats empreses”.

Impagaments dels clubs

Hi havia certa expectació per saber si s’anava a abordar l’assumpte dels impagaments per part del Rubí. Mentre la majoria semblen estar al dia, el club que presideix Josep Alcalá, a qui la Federació ja li ha dit que no li tramitaran cap fitxa nova, encara deu més de 30.000 euros a diversos exfutbolistes. Però aquest assumpte ni es va tractar. Va ser el mateix secretari general de la FCF, Albert Baza, qui personalment s’ho va recordar a Alcalá.

Premi per la CatUEFA

El que sí van acordar clubs i FCF van ser el pagament per a tots els interessats per acudir a les Fases finals de la competició. Així, 200/400 euros per les Fases nacionals o europees per als clubs per cedir als seus futbolistes a la selecció i 40/60 euros diaris als jugadors per quedar concentrats i jugar.