El Reus li pren el play-off al Lleida Esportiu

L’equip de Natxo González endossa una ‘maneta’ a l’Alcoyano i s’enfila fins a la tercera posició. No compleixen els blaus, que cauen clarament contra un virtualment salvat Olot. El play-off estarà en joc en 7 dies al Camp d’Esports

JORDI MESTRES
El Reus va llençat, dins i fora del camp // FOTO: cfreusdeportiu.com
El Reus va llençat, dins i fora del camp // FOTO: cfreusdeportiu.com

La Segona B està que crema, tant per dalt com per baix. L’ha dinamitat, primer, la bona dinàmica del Reus. Ningú li havia fet cinc gols aquesta temporada a l’Alcoyano. Matrícula d’honor pels nois de Natxo González, que van llençats cap al play-off. L’únic que els pot aturar és el Lleida Esportiu. Els blaus només han guanyat un dels últims set partits. Han passat de lluitar pel campionat a estar fora del play-off. Tot plegat, la jornada en la que el Sant Andreu tornava a Tercera vuit anys després.

Però anem per parts. Primer, és just reconèixer la gran victòria del Reus. Com ja va passar contra l’Hércules, els roig-i-negres no van fallar a casa en un duel directe. Aleshores van guanyar per la mínima, i ara per golejada. L’Alcoyano va aguantar una hora, però va acabar sucumbint als darrers minuts.

Doble premi per al Reus, que deixava l’equip de Palop sense opcions de promoció. El play-off ara és cosa de quatre: Huracán, Reus, Hércules i Lleida Esportiu. Per aquest ordre. L’únic que va guanyar aquesta jornada va ser l’equip de Natxo González. No ho va fer el d’Idiakez, que està fallant – i repetidament – en el pitjor moment.

El Lleida Esportiu, que ha marcat dos gols en els últims set partits, surt de la promoció. L’Olot el va guanyar per dos gols a zero. De forma solvent i efectiva. Permanència virtual pels garrotxins i partit a vida o mort pels blaus contra el Reus. Si perden, no podran classificar-se pel play-off. Si empaten, ho tindran molt difícil i si guanyen tornaran a dependre d’ells mateixos.

Encara sort que l’Espanyol B va guanyar dissabte a l’Hércules. El filial, com les dues darreres temporades, supera la barrera dels 50 punts. Bona feina del futbol base blanc-i-blau i també de Lluís Planagumà la temporada del retorn a casa.

EL BADALONA VOL LA COPA

Abraham torna a ser decisiu pel Badalona // FOTO: futbolbalear.com
Abraham torna a ser decisiu pel Badalona // FOTO: futbolbalear.com

Idèntic qualificatiu se li pot donar a la feina de Manolo González. Nova victòria – la catorzena de la temporada – pels escapulats. A diferència del que és habitual, el partit va ser un espectacle de gols. Fins a set s’hi van marcar a Son Bibiloni, dos dels quals del sempre encertat Abraham.

De fet, va ser una jornada farcida de gols. Fins a 42 dianes es van produir en un cap de setmana espectacular al grup 3. Cinc es van veure a Xàtiva. El Nàstic, que ja no s’hi juga res, va caure de forma clara. Sis al Pepico Amat d’Elda, on L’Hospitalet va perdre gran part de les opcions de Copa del Rei de les que disposava. Javi Martínez va avançar els riberencs, però Cañadas, amb un hat-trick, i dos gols més de Yahvé i Juanjo van donar el partit a l’Eldense.

SANT ANDREU, ZARAGOZA B I ELCHE ILITICANO, A TERCERA

El Sant Andreu perd la categoria // FOTO: Futbolcatalunya
El Sant Andreu perd la categoria // FOTO: Futbolcatalunya

Els valencians i el Cornellà són ara els únics que tenen opcions de permanència. Xemi, l’home dels gols importants, va donar tres punts d’or als de Jordi Roger. I també, de retruc, va enviar a Tercera Divisió al Sant Andreu. Trist final de temporada per a un equip que era de bronze des del 2007.

De res va servir el bon partit contra Huracán (1-1). Ni l’arribada de Miguel Álvarez. Els quadribarrats tornen a Tercera amb la obligació d’aprendre dels errors dels últims anys. Només d’aquesta forma es podrà tornar amb més força a la que ha de ser la categoria de la Unió Esportiva Sant Andreu: la Segona B.

fitxa j36