Passat i present de la promoció es troben al Nou Sardenya

L’Europa, tercer i classificat pel play-off l’any passat, rep l’Ascó, que ocupa aquesta posició actualment. Amb Panenka a la samarreta per part escapulada, en el xoc del Sardenya s’hi jugaran més de tres punts i, sens dubte, és el matx a seguir de la jornada

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

L'Ascó vol reafirmar-se com a opció contra l'Europa // FOTO: Futbolcatalunya.com
L’Ascó vol reafirmar-se com a opció contra l’Europa // FOTO: Futbolcatalunya.com

L’Europa-Ascó és un dels millors partits que es pot veure actualment al grup cinc de la Tercera Divisió. El motiu és evident, ja que es tracten de dos dels principals favorits a la lliga i que tenen potencial sobrat i demostrat. Caldrà estar ben atent al que passa a Gràcia, però també a la Ràpita o Castelldefels, on Rubí i Montañesa mantindran el seu pols pel liderat.

Tota la zona alta està en un mocador. És així. Fins a set equips es troben en un estret marge de sis punts i  no s’hi val a fallar per a no quedar-se despenjat. Dos d’ells, com l’Europa i l’Ascó mantindran un duel directe que promet emocions fortes. Cap dels dos mana a la classificació, ja que qui ho fa és el Rubí. Equip amb més victòries i màxim golejador de la categoria, els de Martí Cifuentes poden allargar el seu moment dolç contra un Castelldefels amb molts problemes i amb les primeres baixes de temporada, com la de Dani Ortega.

La Montañesa, segon classificat, visita a una Rapitenca menys solvent que la de l’any passat. La Devesa ja no és un fortí, però això té solució. Encara és aviat i hi ha marge, tot i que equips com la Gramenet han de començar a sumar de tres en tres ja. Els de Toni Díaz no ho tindran fàcil a Cornellà contra un rival ferit per l’actuació a Sant Feliu de Llobregat i que, segons Jordi Roger, ha de guanyar al camp no per la samarreta.

També va patir una derrota a la darrera jornada el Terrassa. Els egarencs ja no estan en promoció i reben a un Palamós que és rival directe i equip amb futur incert al mateix temps. En cas de no guanyar, el degà podria veure’s superat per l’etern rival Figueres que es troba un punt per sota. Per a aconseguir-ho, els de Xavi Punsí hauran de superar un Cerdanyola que ve de perdre a la Pobla de Mafumet.

Caldrà veure si Santi Triguero i el seu Vilafranca segueixen en ratxa a costa d’un Masnou que no acaba de rutllar i que només ha sumat dues victòries en nou partits. A Manlleu es viurà un duel per a posicionar-se entre l’equip local i la Pobla de Mafumet. Tots dos, amb dotze i onze punts, es troben en zona de ningú i han de començar a veure si aspiren a estar amunt o lluitaran per no estar a baix.

En el cas de Gavà i Vilassar de Mar la lluita està clara: lluitar per a no baixar. Una victòria a la Bòbila suposaria un bon pas, ja que serien tres punts contra un rival directe. Per últim, l’altre gran partit de la jornada a banda del del Sardenya és el derbi del Baix Llobregat entre Santboià i Santfeliuenc. Els d’Alberto Fernández van estrenar el seu registre de victòries la setmana passada i posaran a prova la seva recuperació contra un equip que està fent les coses molt bé com el de Sant Feliu de Llobregat.

AIXÍ ARRIBA LA JORNADA 10

MÀXIMS GOLEJADORS: Amb 7 gols, Oscar Muñoz (Cornellà) i Ernest -3 de penalti- (Rubí); amb 6, Nils (Montañesa), Santi Triguero (Vilafranca), Pedro -2 de penalti- (Terrassa) i Javi Revert -3 de penalti- (Palamós).

MENYS GOLEJATS: Amb 0,63 gols per partit, Tato Burgada (Montañesa); amb 0,67 gpp, Chiné (Ascó) i Alberto (Pobla Mafumet); amb 0,78 gpp, Segovia (Rubí) i Ortega (Terrassa).

ADVERTITS DE SUSPENSIÓ: Sangrà i Gabernet (Ascó), José Antonio (Cerdanyola V.), Guille i Javi Lara (Europa), Blanchart (Gavà), Juanma (Gramenet), Arxi i Ramon Masó (Manlleu), Héctor i Dani Fernández (Masnou), Payán (Montañesa), Raúl Calvo (Palamós), Mauri i David López (Rapitenca), Dani Ortiz (Santfeliuenc), Oriol Molins (Vilafranca) i Peque (Vilassar Mar).

SANCIONATS DE LA JORNADA:

RAPITENCA-MONTAÑESA: Munta / –

CASTELLDEFELS-RUBÍ: – / Segovia i Cervantes

CERDANYOLA V.-FIGUERES: – / Pol Compte (1)

GAVÀ-VILASSAR: Oriol González / Kilian (1)

MANLLEU-POBLA MAFUMET: Jordi Dot –ent.- (1) / Marc Duran

CORNELLÀ-GRAMENET: Cazorla / –

 (entre parèntesi, partits de suspensió que els resten, en cas de sancions superiors a 1 encontre)