La CatUEFA es pot complicar per a Catalunya

El desig de professionalitzar la Tercera Divisió per part de la Federació Espanyola de Futbol pot complicar la confecció de la selecció CatUEFA que dirigeix Toni Almendros. Aquest pròxim dijous 26 podrien ser substituïts per jugadors de Primera Catalana

CatUEFA, Almendros, Selecció, FCF

La selecció CatUEFA jugarà al desembre / FOTO: FCF

L’últim desig de Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, que passa per la professionalització i, especialment, per la transparència total en els números dels 360 clubs de Tercera Divisió pot tenir conseqüències importants de manera immediata. De fet, seria un pas definitiu per a la desaparició de l’amateurisme en aquesta última categoria nacional. Això es traduiria en moltes situacions entre les quals destaca la confecció de la futura selecció amateur que habitualment disputa el Campionat de Regions UEFA. 

Aragó, Extremadura i la Regió de Múrcia (del 5 al 8 de desembre de 2019), a Extremadura, seran els seus primers rivals a la 1a Fase del Campionat de Copa REGIONS UEFA. 

L’RFEF anima als presidents dels clubs al fet que treguin la llicència professional als seus futbolistes amb un total del cent per cent de bonificació aquest primer any perquè es tracta d’una modificació immediata. És més, en les diferents reunions dels clubs espanyols en Las Rozas ja s’ha discutit aquesta situació que envolta al futbol de Tercera divisió i es desitja que en un termini de dues temporades la transparència sigui absoluta, que els clubs paguin Seguretat Social pels seus futbolistes-emprats i que estigui tothom al corrent amb l’Agència tributària.

Toni Almendros, CatUEFA

Toni Almendros, seleccionador català Cat UEFA/ FOTO: ÁLEX GALLARDO/FCF

Problemes per a Toni Almendros

Una altra conseqüència es diria selecció Cat UEFA perquè Toni Almendros no podria recórrer a molts futbolistes de Tercera Divisió. Limitat com està per diferents factors com a edat o historial, el seleccionador hauria de servir-se d’homes de la Primera Catalana per a competir, primer, contra altres Territorials, que en teoria haurien de sofrir la mateixa realitat, i, posteriorment, amb els representants europeus.

Segons Almendros va admetre a Futbolcatalunya, aquesta situació és totalment desconeguda per a ell i ningú li ha comunicat res en la Federació Catalana. Al mateix temps que arribaran molt aviat novetats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies