Grup 3 2019-20: la lliga dels candidats

Manolo González fa un anàlisi de la temporada que està a punt de començar al grup 3 de Segona B. Una competició que, segons el l’ex tècnic d’Ebro i Badalona, no té un favorit clar

Manolo González ha dirigit 188 partits al grup 3 de Segona B // FOTO: Marc Santaeugènia

MANOLO GONZÁLEZ

Aquesta és una temporada diferent a altres al grup 3 de Segona B. Es pot definir com l’any dels candidats per la quantitat d´equips que s´han marcat com a objectiu estar a dalt aquesta temporada i assolir l´anhelat playoff. Es fa realment difícil dir qui estarà a baix. Pel nivell d’equips, per la igualtat i per apostes econòmiques no m´atreveixo a dir quins equips poden estar a la zona baixa. Penso que serà una temporada molt igualada, tot i que el potencial del grup disminueix al marxar Eivissa i Atlètic Balears, dos equips amb un potencial econòmic elevat.

Una altra història és la zona alta, només quatre llocs i molts equips que han fet apostes fortes per estar allà. A priori, Nàstic i Hércules semblen els grans favorits i hauran de lluitar amb aquesta pressió. Després estan els filials que sempre són una incògnita, però que tenen potencial i recursos per si les coses van malament poder canviar una mala dinàmica. A partir d´aquí s’obre un gran ventall d´aspirants. Castelló, Lleida, Cornellà, Badalona, Sabadell, Olot, Ebro, La Nucía o els filials… i altres equips que segur que amb la feina que hi ha darrera competiran molt bé com són el Prat amb Pedro Dólera i Pepe Delgado, l´Ejea amb Javi Suárez, el Llagostera amb Oriol Alsina i l´Orihuela amb Villafaina.

“L’Hércules té potencial per ser campió”

Dels equips de fora del territori català que no són filials Hércules per plantilla i potencial ha de lluitar per ser campió. El Castelló per plantilla i massa social té l´obligació de competir per acabar entre els sis primers. L’Ebro ha canviat de camp i des de dins s’exigeix play-off. Per l´aposta que sembla potent està més obligat a estar a dalt. La Nucía acaba d’arribar, però és un club amb potencial penso que anirà a per totes.

L’Ejea crec que ha encertat amb Javi Suárez com a míster i amb els jugadors que estan signant i Orihuela amb Villafaina serà una mica més incògnita. En tot cas, tots els esmentats seran equips molt treballats i que no descartaran res. Tres filials com Villarreal, Llevant i València segur quer lluitaran per estar als primers llocs, sobretot el Villarreal que sempre és favorit.

El Nàstic és el gran candidat català, segons Manolo González // FOTO: Nàstic

“El Nàstic és el gran candidat”

Parlant dels equips catalans, sens dubte Nàstic és el gran candidat, amb la gran feina de Sergi Parés ja demostrada al Reus anteriorment. Els grana són un dels favorits i després tenim una gran llista d´equips amb gran potencial. El Cornellà amb molts canvis, però amb Andrés Manzano reinventant-se penso que ha que estar a dalt. El Badalona tindrà nou inversor i ha portat uns jugadors que denoten que el club té més recursos que abans.

El Lleida per plantilla ha de ser un equip dels que competirà per buscar aquest play-off que vol tothom. El Sabadell manté el bloc i sol ser habitual un equip que ho passa malament l´any anterior després surt més fort. Després tenim el tapat, l´Olot, un club que fa molts anys que fa una gran tasca i que amb Sergi Raset porta tres anys molt bons. Crec que és el seu any i que anirà cap amunt.

En referència al Prat en principi no se l´espera tant a dalt però estic segur que donarà molta guerra. El Llagostera aposta per la continuïtat. Ja no té aquesta pressió de fa dos o tres temporades i penso que això els anirà prou bé. Per últim queden els dos filials catalans i l´Andorra, aquest últim sens dubte per aposta econòmica està clar que busca les quatre primeres places. Barça i Espanyol B també són dos equips que han de lluitar per play-off.

Sóc conscient de que hi han molts candidats per fer play-off, però la veritat que és el que s´espera de tots aquests equips per història, potencial i l´aposta clara que han fet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies