La beneïda bogeria aplana el camí (3-2)

El Gavà passa a la següent ronda en un partit sense patró. El Marino va posar els de Juanma Pons contra les cordes, però l’encert en el moment decisiu va ser clau

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Gavà va passar patint // FOTO: FutbolCatalunya

El Gavà va passar patint // FOTO: FutbolCatalunya

Els partits de play-off els solen definir els detalls. Siguin pocs o molts. El partit de la Bòbila, atípic per la quantitat d’errades que s’hi van produir, n’és un exemple. El gol del Marino als cinc minuts va trencar qualsevol pla. El Gavà va remuntar, però li van igualar just després. Quan pitjor estava, va donar l’estocada. Va apel·lar a l’èpica i el pla li va sortir bé. El primer pas està donat, però queda un llarg camí – de fins a quatre partits – fins a Segona B. Els de Juanma Pons, que poden treure moltes conclusions de la primera eliminatòria de play-off, estaran al sorteig del proper dimarts a Las Rozas. S’allarga el somni de la xemeneia més històrica del futbol català.

Qualsevol estratègia que es tingui en un partit se’n va a norris si un dels dos equips marca un gol als cinc minuts. Més, quan es tracta d’un de play-off. Des del principi, el Gavà havia de remar contra corrent. Com a Luanco. Una situació incòmoda, que va entristir un equip marcat per ser alegre. El Marino, pragmàtic com pocs, tenia el partit on volia.

Fins que Boris, sempre Boris, forçava un penal que transformaria Cazorla. Tota una assegurança, el capità transformava la pena màxima amb la tranquil·litat que acostuma. El partit, però, seguia obert. Massa, tenint en compte que qui podia prendre més mal era l’equip de Pons, que, per cert, no s’havia assegut durant tota la primera part.

S’arribava al descans amb empat a un. La represa dictaria sentència. Sota la mirada d’il·lustres com Iván Hammouch, Martín Posse o Toni Escudero, el Gavà sortia decidit a fer-se amb el partit. El gol de Raíllo va ser un gran pas per a assolir-ho. Impecable, per cert, el davanter de Córdoba, que va marcar arran de gespa.

.

.

EL MARINO NO FA AIGÜES… FINS AL FINAL

La defensa gavanenca, tova com un flam, assegurava emocions fortes. I així va ser. El Marino igualava només dos minuts després. Començava un nou partit, tant o més difícil pel Gavà que el que s’havia vist aleshores. La bogeria s’acabava i el ritme baixava. Els minuts passaven, sense notícies tot i els canvis de Juanma Pons.

Tot semblava perdut, però l’heroica va salvar els mobles. David Jiménez penjava una deliciosa centrada al primer pal que Alex Pla, amb tot, enviava cap a dins. Embogia el golejador i també la Bòbila, conscients que a falta de 9 minuts pel final era un pas important. Gairebé definitiu. El gol, de fet, valia una eliminatòria. El Gavà passava ronda i s’acostava a l’ascens. La xemeneia més mítica del futbol català acabava un pas més a prop de Segona B.

VILAFRANCA, PRAT I EUROPA, ELS SEGÜENTS

Diumenge serà el torn de Vilafranca i Prat, que juguen a les 12hrs, i de l’Europa, que ho fa a les 18hrs. A tots els hi val una victòria, sigui per la diferència de gols que sigui per a passar. També se la juguen Reus i Lleida a la vesprada dominical. Tot plegat, un menú immillorable. I és que això ja ho tenen els play-offs, la millor època de l’any.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies